Hoe kies ik zwemkleding voor dames?

Chloorbestendigheid, een badpak of bikini, U-vormig, X-vormig en Y-vormig, met veel opties is het soms lastig om om een keuze te maken. Nabaiji geeft je advies om de juiste badkleding te kiezen.

Badpak kiezen

De keuze van een badpak of bikini is afhankelijk van de frequentie van het gebruik en het doel van het zwemmen.
Zwem je in een zwembad? Kies dan zwemkleding van Nabaiji, speedo of Arena. Deze zwemkleding is chloorbestendig. Wanneer je in zee zwemt, kies je zwemkleding van Olaian of Roxy, die zout water bestendig is.

Frequentie van het gebruik

Dit komt overeen met het aantal keer in de week dat er gezwommen wordt:

Hoe kies ik zwemkleding voor dames?

Recreatief gebruik

Recreatief gebruik (ook occasioneel gebruik genoemd) is iemand die maximaal 1 keer per week zwemt, deze zwemkleding is geschikt voor meer dan 100 gebruiksuren.

Hoe kies ik zwemkleding voor dames?

Regelmatig gebruik

Regelmatig gebruik is iemand die minimaal 1 keer per week zwemt, deze zwemkleding is geschikt voor meer dan 200 gebruiksuren.

Hoe kies ik zwemkleding voor dames?

Intensief gebruik

Intensief gebruik is iemand die meer dan 2 keer per week zwemt, deze zwemkleding is geschikt voor meer dan 200 gebruiksuren.

Recreatief zwemmen

Als je minder dan 1 keer per week zwemt, kan je het beste de voorkeur geven aan een comfortabel badpak waar je je zelf prettig in voelt. Er zijn 3 verschillende rugvormen:

- Y-vorm op de rug zorgt voor meer steun.

- U-vorm op de rug zorgt er voor dat het badpak gemakkelijk aan en uit te doen is.

- X-vorm op de rug zorgt er voor dat het model geschikt is voor elk figuur, er zijn zowel badpakken als bikini’s met deze X-vorm verkrijgbaar.

Hoe kies ik zwemkleding voor dames?

Regelmatige zwemmer

Als je regelmatig in een zwembad zwemt, heb je een chloorbestendig sportbadpak nodig. Het badpak zal langer mooi blijven en het materiaal wordt minder aangetast door het chloor. In vergelijking met een badpak voor recreatief gebruik, zal het chloorbestendige badpak langer mee gaan. Wil je graag een badpak met grote bewegingsvrijheid? Dan kan je het beste voor een badpak gaan met een O-vorm op de rug. Het badpak moet grote bewegingsvrijheid bieden, zodat het badpak niet in de weg zit tijdens het zwemmen.

Hoe kies ik zwemkleding voor dames?

Intensieve zwemmer

Als je intensief zwemt, kies je een badpak die chloorbestendig is met eigenlijk altijd een O-rug. Een badpak, die de schouders vrij laat en hoog uitgesneden is aan de benen voor veel bewegingsvrijheid. Zo belemmert het badpak je niet tijdens het trainen.

Hoe kies ik zwemkleding voor dames?

Wedstrijd zwemmen

Tijdens het wedstrijdzwemmen kan je een speciaal wedstrijdzwempak gebruiken. Met dit zwempak ben je meer hydrodynamisch, beweeg je gemakkelijker door het water en geeft het meer compressie aan je spieren.

Hoe kies ik zwemkleding voor dames?
Hoe kies ik zwemkleding voor dames?

Sandrine

Verkoopster zwemmen Decathlon Campus (Lille)

Een badpak moet bestand zijn tegen chloor, zodat het de elasticiteit en de kleuren behoudt en comfortabel blijft zitten. Het materiaal van de badkleding is hierbij belangrijk. Met het AquaResist logo merkt Nabaiji de zwemkleding, die goed tegen chloor bestand is en staat voor meer dan 200 uur zwemmen garant.