Unselected
Badpak kiezen

Hoe kies ik zwemkleding voor dames?

Chloorbestendigheid, een badpak of bikini, U-vormig, X-vormig en Y-vormig, met veel opties is het soms lastig om om een keuze te maken. Nabaiji geeft je advies om de juiste badkleding te kiezen.

Unselected

De keuze van een badpak of bikini is afhankelijk van de frequentie van het gebruik en het doel van het zwemmen.
Zwem je in een zwembad? Kies dan zwemkleding van Nabaiji, speedo of Arena. Deze zwemkleding is chloorbestendig. Wanneer je in zee zwemt, kies je zwemkleding van Olaian of Roxy, die zout water bestendig is.

Unselected

Frequentie van het gebruik

Dit komt overeen met het aantal keer in de week dat er gezwommen wordt:

 • Hoe kies ik zwemkleding voor dames?

  Recreatief gebruik

  Recreatief gebruik (ook occasioneel gebruik genoemd) is iemand die maximaal 1 keer per week zwemt, deze zwemkleding is geschikt voor meer dan 100 gebruiksuren.

 • Hoe kies ik zwemkleding voor dames?

  Regelmatig gebruik

  Regelmatig gebruik is iemand die minimaal 1 keer per week zwemt, deze zwemkleding is geschikt voor meer dan 200 gebruiksuren.

 • Hoe kies ik zwemkleding voor dames?

  Intensief gebruik

  Intensief gebruik is iemand die meer dan 2 keer per week zwemt, deze zwemkleding is geschikt voor meer dan 200 gebruiksuren.

Unselected
Hoe kies ik zwemkleding voor dames?

Recreatief zwemmen

Als je minder dan 1 keer per week zwemt, kan je het beste de voorkeur geven aan een comfortabel badpak waar je je zelf prettig in voelt. Er zijn 3 verschillende rugvormen:

- Y-vorm op de rug zorgt voor meer steun.

- U-vorm op de rug zorgt er voor dat het badpak gemakkelijk aan en uit te doen is.

- X-vorm op de rug zorgt er voor dat het model geschikt is voor elk figuur, er zijn zowel badpakken als bikini’s met deze X-vorm verkrijgbaar.

Unselected
Hoe kies ik zwemkleding voor dames?

Regelmatige zwemmer

Als je regelmatig in een zwembad zwemt, heb je een chloorbestendig sportbadpak nodig. Het badpak zal langer mooi blijven en het materiaal wordt minder aangetast door het chloor. In vergelijking met een badpak voor recreatief gebruik, zal het chloorbestendige badpak langer mee gaan. Wil je graag een badpak met grote bewegingsvrijheid? Dan kan je het beste voor een badpak gaan met een O-vorm op de rug. Het badpak moet grote bewegingsvrijheid bieden, zodat het badpak niet in de weg zit tijdens het zwemmen.

Unselected
Hoe kies ik zwemkleding voor dames?

Intensieve zwemmer

Als je intensief zwemt, kies je een badpak die chloorbestendig is met eigenlijk altijd een O-rug. Een badpak, die de schouders vrij laat en hoog uitgesneden is aan de benen voor veel bewegingsvrijheid. Zo belemmert het badpak je niet tijdens het trainen.

Unselected
Hoe kies ik zwemkleding voor dames?

Wedstrijd zwemmen

Tijdens het wedstrijdzwemmen kan je een speciaal wedstrijdzwempak gebruiken. Met dit zwempak ben je meer hydrodynamisch, beweeg je gemakkelijker door het water en geeft het meer compressie aan je spieren.

Unselected

Ook interessant

surf

Welke bikini past bij mijn figuur?

Lees hier welk type bikini bij jouw figuur past. Grote of kleine borsten, een lichte of donkere huid? Voor elk type lichaam hebben we een bikini.

badpak

Welk badpak past bij mij?

Lees hier welk type badpak voor jouw sport en niveau ontwikkeld is. En welk badpak het beste bij jouw figuur past.

Zwempakken

Hoe kies ik een zwem wetsuit voor open water zwemmen?

Met een neopreen zwempak kan je ondanks de kou zwemmen in natuurwater. Onze zwem wetsuits kunnen gebruikt worden voor een triatlon, competitie zwemmen of voor recreatief in een natuurlijke omgeving zwemmen. Het is belangrijk dat je het juiste zwempak koopt voor jouw behoeften, maar hoe kies je die?

Badmutsen

Hoe kies ik een badmuts?

Een badmuts beschermt het hoofdhaar en zorgt ervoor dat er minder weerstand in het water is, omdat je gestroomlijnd door het water beweegt. Een badmuts is bij sommige zwembaden verplicht, denk hier ook aan als je op vakantie gaat. Haar kan de filters van het zwembad vervuilen en daarom kiezen sommige zwembaden in het buitenland ervoor om dit verplicht te stellen. We hebben 3 verschillende soorten badmutsen: stoffen, stof met siliconen coating of siliconen. Nabaiji geeft je advies over het kiezen van de juiste badmuts voor het gewenste gebruik.

Hoe kies ik een zwembril?

Hoe kies ik een zwembril?

De keuze voor een zwembril is erg belangrijk, ze helpen je niet alleen om goed onder water te zien maar beschermen ook onze ogen. Een goed gezichtsveld, goed comfort van de bril en niet beslaan van de glazen zijn voordelen die er toe doen tijdens het zwemmen. Nabaiji helpt je kiezen.

Unselected
Hoe kies ik zwemkleding voor dames?

Sandrine

Verkoopster zwemmen decathlon campus (lille)

Een badpak moet bestand zijn tegen chloor, zodat het de elasticiteit en de kleuren behoudt en comfortabel blijft zitten. Het materiaal van de badkleding is hierbij belangrijk. Met het AquaResist logo merkt Nabaiji de zwemkleding, die goed tegen chloor bestand is en staat voor meer dan 200 uur zwemmen garant.