Hardloophandschoenen

Hardloophandschoenen

Loop je graag hard in de kou of krijg je snel koude handen? Onze hardloophandschoenen van Kalenji bieden de juiste bescherming tegen de kou. Tijdens het hardlopen in de kou kunnen je handen snel koud worden en daarom zijn hardloophandschoenen onmisbaar voor je hardloopoutfit. Al onze hardloophandschoenen zijn bovendien geschikt om je mobiel mee te bedienen. Naast hardloophandschoenen hebben wij ook warme hardloopkleding, zodat je in de kou niet binnen hoeft te blijven.
Advies nodig?
Lopen in de winter: 10 tips tegen de kou
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Maat
Merk
VERKOPER
Kleur
Prijs
4.5/5 Op basis van 7489 reviews

Hardloop handschoenen tegen de kou

Als de dagen weer korter en kouder worden wil je wel graag blijven hardlopen. Om comfortabel in de kou te kunnen blijven lopen zijn een goed paar hardloophandschoenen onsmisbaar. Tijdens het hardlopen verlies je veel warmte bij de extremiteiten van je lichaam, zoals handen en hoofd. Bereid je daarom goed voor op de kou tijdens het hardlopen met een paar hardloop handschoenen. De hardloophandschoenen zijn ontworpen om de handen te beschermen tegen de elementen en met name de kou. Bekijk daarnaast ook onze hardloopmutsen om je optimaal te beschermen tijdens de echt koude dagen. Daarbij zijn onze hardloop handschoenen bij de vingertoppen gemaakt van touchscreen stof zodat jij je mobiel kan bedienen zonder de hardloop handschoenen uit te doen. De hardloop handschoenen zijn aan de binnenkant geruwd, zodat je handen warm blijven. Daarbij zijn de hardloop handschoenen niet te dik, zodat je geen last krijgt van te warme handen.

Hardlopen met handschoenen zonder zweethanden

Hardlopen met handschoenen zorgt er vaak voor dat je de eerste meters lekker warme handen hebt, maar dat na verloop van tijd je zweethanden krijgt door het hardlopen. Tijdens het hardlopen creëert je lichaam veel warmte die het lichaam kwijt wil. Door het dragen van hardloophandschoenen voorkom je dat je teveel warmte verliest, maar zorgt er dus wel voor dat je te warme handen of zelfs zweethanden kan krijgen. Door gebruik je maken van de juiste hardloophandschoenen met voldoende ventilatie voorkom je dat je zweethanden krijgt tijdens het hardlopen.

Aan deze eigenschappen moeten goede hardloophandschoenen voldoen
- Hardloophandschoenen moeten de warmte goed vasthouden. Bij Decathlon vind je hardloophandschoenen met fleece aan de binnenkant die de warmte vasthoudt en bovendien zacht aanvoelt.
- Ademend vermogen van hardloophandschoenen is daarbij belangrijk om te zorgen dat de overtollige warmte en transpiratie kwijt kan, dit kan je op verschillende manier bewerkstelligen. Vaak zie je dunnere stof tussen de vingers om transpiratie en warmte af te voeren.
- Het vermogen om je mobiel te bedienen met hardloophandschoenen aan is tegenwoordig belangrijk. Tegenwoordig gaat bijna niemand meer de deur uit zonder telefoon mee te nemen. Touchscreen vingertoppen in je hardloophandschoenen zorgen ervoor dat je de mobiel kan blijven bedienen met handschoenen aan.