Uv-werende neopreen kuitbroek voor surfen heren 900 zwart

19,99
Kleur: ZWART
Maat: Maattabel

Ons team ontwikkelde een uv-werende kuitbroek om te surfen in warm water, voor sessies van meer dan 2 uur.

Uv-werende kuitbroek voor heren om te beschermen tegen de zon, zelfs in het water, en met neopreen inzetstukken voor meer comfort en warmte.

Vragen & Antwoorden

PRODUCTVOORDELEN

Irritatiewerend

Verzacht het schuren tegen het board. Goedgekeurd voor sessies van 3 uur.

Thermische isolatie

Inzetstukken in neopreen van 1,5 mm.

Bestand tegen de impact van golven

Aansluitende band. Aantrekkoordje, vast te maken aan shirt. Blijft goed zitten.

Zonbescherming

Stof met UPF50+. Houdt min. 95% van de uv-stralen tegen, ook nat.

TECHNISCHE INFORMATIE

Beschermt zelfs nat tegen uv-stralen.

De stof van dit uv-werend artikel van OLAIAN houdt minstens 98% van de uv B- en 95% van de uv A-stralen tegen (UPF 50+). Het is de garantie voor een efficiënte bescherming tegen de zon. Ideaal om te dragen in en aan het water, voor allerlei watersporten. De uv-stralen worden gefilterd dankzij de dichtheid van de textielvezels, die bescherming blijft behouden in de tijd, zelfs na het wassen.Opgelet, het elastaan in de stof is minder goed bestand tegen chloorwater.

Wat betekent de vermelding UPF 50+?

UPF is een gestandaardiseerde en wereldwijd uniforme zonbeschermingsfactor (Ultra Violet Protection Factor). Hij bepaalt het beschermingsniveau van de stof en in het bijzonder de tegengehouden uv-stralen. Om aan de normen te voldoen, moet de stof minstens 95% van de uv-straling tegenhouden. UPF 50+ betekent dat de stof minstens 95% van de uv-A- en 98% van de uv-B-stralen tegenhoudt.

Thermische eigenschappen en wind.

Het water heeft bij voorkeur een temperatuur van minstens 22°C als je deze uv-werende kuitbroek alleen draagt. Maximumduur van de sessies: 3 uur. De kuitbroek heeft neopreen inzetstukken voor meer warmte.

Materialen

De uv-werende kuitbroek bestaat uit fleece textiel en neopreen om beter te isoleren tegen de kou. Het neopreen is bekleed met polyester stof zodat het beter bestand is tegen slijtage. Dikte van het neopreen: 1,5 mm. Neopreen bestaat uit elastomeerschuim met gesloten cellen (polychloropreen) en bevat stikstofbellen die als eigenschap hebben dat ze isoleren. We testen en garanderen het thermisch vermogen van onze neopreen materialen.

Irritatiewerend

Deze uv-werende kuitbroek beschermt tegen wrijving en irritatie door contact met een surfboard of bodyboard. Onze tests hebben uitgewezen dat irritaties wel degelijk aanzienlijk minder voorkwamen bij sessies van 3 uur.

BLIJFT GOED ZITTEN IN DE GOLVEN

De goed aansluitende tailleband zorgt ervoor dat de kuitbroek steeds blijft zitten, zelfs wanneer je in het water valt. We raden aan om bij deze kuitbroek de uv-werende rashguard 500 of 900 te dragen (verkrijgbaar met korte en met lange mouwen) zodat je volledig beschermd bent.

Uv-werende kuitbroek voor diverse watersporten

Onze uv-werende kleding is ontwikkeld voor de meest veeleisende surfers. Door onze ontwerpkeuzes zijn ze ook geschikt voor andere watersporten zoals zwemmen, kitesurfen, windsurfen, wakeboarden, waterskiën, waterwandelen (longe-côte) of suppen (stand-up paddling).

Voorzichtig in de zon

Hoewel dit kledingstuk beschermt tegen de zon, moet je ook rekening houden met verschijnselen als weerkaatsing (op water, op zand...), de warmte, het uur van de dag enz. Het is niet omdat je deze kuitbroek draagt dat je geen andere voorzorgsmaatregelen moet nemen: zonnebril dragen, een hoed of pet opzetten, regelmatig insmeren met een aangepaste zonnecrème, voldoende drinken enz.

Zonbescherming

https://www.olaian.fr/conseils/la-protection-solaire-en-surf-tp_3890

Wat is het merk Olaian?

OLAIAN, HET SURFMERK VAN DECATHLON
OLAIAN, gevestigd in Hendaye in het zuidwesten van Frankrijk, is het surfmerk van Decathlon. In onze kantoren dicht bij het water kunnen we op één en dezelfde dag een surfproduct ontwerpen én testen in zee, in echte gebruiksomstandigheden.

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Product samenstelling

Hoofdstof 90% Rubber - Chloropreen (CR), 10% Polyamide Stof buitenkant 85% Polyethyleentereftalaat (PET), 15% Elastaan

GEBRUIKSAANWIJZING

Water > 22°C. Beschermt zelfs nat. Filtert 95% van de uv-stralen

TESTS

Ontwikkeld en getest door onze teams in Hendaye (Frankrijk). De materialen gebruikt voor dit artikel worden getest in het lab, om een perfecte kwaliteit en een optimale duurzaamheid te garanderen.

Goedgekeurd door

Alle stoffen met zonbescherming zijn getest door onze ingenieurs in het lab. Ze beantwoorden aan de geldende norm: EN 13758-2. We testen steeds alle gebruikte materialen voordat de productie wordt opgestart. Onze labs beschikken over eigen meetapparatuur om de tests van externe labs aan te vullen. De artikelen worden zowel nat als droog getest, in het lab en ook in de praktijk (rek veroorzaakt door het dragen).

ONDERHOUDSADVIES

Machinewas - 30° max - zacht

Niet bleken

Mag niet in de droogtrommel

Niet strijken

Niet droogreinigen

Laat je inspireren door andere sporters

Jouw foto op onze website? Deel jouw sportfoto met onze producten op Instagram en gebruik daarbij @decathlonnederland en #GoTryDecathlon!

REVIEWS

Loading

Vragen & Antwoorden

VERGELIJKBARE PRODUCTEN