Zo neem je een surfboard mee op vakantie met behulp van een boardbag.

Gebruik een boardbag om je surfboard veilig mee op reis te nemen. Lees onze tip om je surfboard goed in te pakken en te beschermen tegen schade.  

surf_oalain_voyage

Onze ontwerpers, zelf surfers in hart en nieren, hebben de perfecte oplossing gevonden voor het veilig vervoeren van je board: een boardbag (of transporthoes) die meerdere planken kan beschermen tegen eventuele schokken tijdens het transport. Wij bieden je nog enkele andere tips en tricks om met een gerust hart te reizen. Edouard, ingenieur bij Olaian, vertelt je er alles over

DE JUISTE BOARDBAG KIEZEN OM OP SURFTRIP TE GAAN

De transporthoes voor vliegtuigreizen is, zoals zijn naam het aangeeft, speciaal ontworpen om je plank te beschermen in het bagageruim van het vliegtuig. Hij is dus dikker en steviger dan traditionele hoezen of overtrekken (die eigenlijk gewoon je auto beschermen tegen de wax). Kies dus zeker voor een transporthoes voor vliegtuigreizen, vooral omdat je er ook meerdere planken in kunt opbergen. Als je maar één plank meeneemt op reis, dan kun je de resterende ruimte in de hoes gebruiken om de rest van je spullen op te bergen. - je plank is korter dan 7'2": kies voor een vliegtuighoes voor twee surfboards om je shortboards, fish en evolutieve surfplanken veilig te transporteren. - je plank is langer dan 7'2": kies voor een transporthoes voor longboards, om je mini-malibu, malibu en longboards te beschermen in het vliegtuig.

Opmerking: voor de vliegtuighoes voor 2 surfplanken mag je surfplank niet breder zijn dan 21"1/4.

tribord_decathlon_transport_planche_voyage

HOE STEEK JE JE surfboard VEILIG IN JE BOARDBAG?

1. Demonteer eerst de vinnen van je surfboard. 

2. Voordat je je surfplanken in de boardbag doet: gebruik de binnenzakken in de boardbag om je surfaccessoires in op te bergen: vinnen, FCS-sleutels, leash, wax.

3. Steek je planken in de boardbag met de waxzijde naar boven. Gebruik de scheidingswand in de boardbag om je planken te beschermen, zodat ze tijdens het transport niet tegen elkaar slaan.

4. Maak je boards veilig vast door de klikgespen vast te klikken en de riemen op maat te maken aan beide zijden van je plank.

Tip van Malo: "Voordat je je boardbag op de transportband in de luchthaven zet, haal je best de schouderriem eraf en steek je hem in de boardbag. Je wilt echt niet dat die riem in een ander stuk bagage blijft haken, zodat je boardbag op het tarmac terechtkomt!"

surf_boardbag_olaian

HOE BESCHERM JE JE SURFPLANKEN TIJDENS HET TRANSPORT?

De reishoes voor surfplanken is speciaal ontworpen om je surfplanken te beschermen tegen eventuele schokken tijdens het transport. Met deze tips kun je je surfplank nog beter beschermen: 

1. VERSTEVIG DE GEVOELIGSTE ZONES De nose en de tail lopen meer risico om te breken tijdens het transport dan elk ander deel van je plank. Maak met noppenfolie en plakband op maat gemaakte beschermingsstukken.  

2. REISTAS 2 IN 1 Ook je wetsuit, kledij en poncho kunnen extra bescherming bieden voor de uiteinden en rails van je plank (en bovendien het gewicht van je bagage in het ruim verhogen*). 

*Let er wel op dat je boardbag niet langer is dan  2,50m, en niet zwaarder weegt dan toegelaten, tussen 23 en 25 kilo, afhankelijk van de vliegmaatschappij. Anders kun je wel eens voor verrassingen komen te staan: de toeslagen voor zwaardere bagages kunnen heel hoog oplopen!  

KIJK JE SURFPLANKEN NA ALS JE JE BAGAGE AFHAALT

En dan sta je, na die lange uren in het vliegtuig, eindelijk op je bestemming. Je stuift opgewonden naar de uitgang van de luchthaven, je gedachten zitten al bij de onmetelijke oceaan...  Maar toch nog even beide voetjes op de grond!! Neem de tijd om de inhoud van je boardbag te controleren als je hem van de transportband haalt!. Ingeval je surfplanken schade hebben geleden, is het veel gemakkelijker om meteen stappen te ondernemen en klacht neer te leggen bij het luchthavenbedrijf.