elektrische fiets kiezen

Een elektrische fiets: binnen no time in de stad

Een fiets met elektronische trapondersteuning is een zuinige én milieuvriendelijke oplossing. Bovendien hoef je je niet meer in het zweet te werken in de stad en rijd je de files gewoon voorbij.

e-bike

Trappen zonder moeite

Een e-bike combineert al het goede van een motorfiets en een stadsfiets.

Hij is opgebouwd uit dezelfde onderdelen als een stadsfiets, op een paar details na. Dankzij de wielen van 20 (bij een vouwfiets), 26 of 28 inch en de profielbanden zijn onze e-bikes bovendien perfect voor zowel verharde als onverharde weg.

De grote troef: de batterij van 24 tot 36 volt. Ze zit op de bagagedrager en drijft een motor aan het trapstel aan. Zo trap je moeiteloos 250 watt extra.

In de stad en op het platteland

Dankzij de elektrische trapondersteuning verplaats je je bijzonder gemakkelijk, perfect om naar het werk te fietsen of de omgeving te ontdekken.

Bepaalde batterijen halen tot 90 km autonomie, afhankelijk van het model. Zo geraak je met je elektrische fiets de hele week lang op je werk of kan je in het weekend heerlijk rondcruisen door de stad met familie of vrienden.

De batterij mag dan wat extra wegen, de elektrische ondersteuning heeft duidelijk zijn effect, zelfs bergop. Nog een eigenschap van een elektrische fiets: de trapondersteuning schakelt uit boven de 25 km/u, in een afdaling bijvoorbeeld, maar remt je fiets niet af boven die snelheid.

Met een e-bike ben je zo in de stad

Een investering op de lange termijn

Een elektrische fiets is de perfecte oplossing om je uitgaven voor benzine en vervoer aanzienlijk te beperken. Trouwens, vergeet ook niet eventuele belastingvoordelen of premies die je krijgt bij de aankoop van een nieuwe fiets.

De Elops 500 is een betaalbare en comfortabele instapper, dankzij de wielen van 28 inch, de stalen bagagedrager en de batterij van 24 V. En ben je helemaal weg van e-biken, kies dan voor de Elops 900. Die heeft een motor op het achterwiel, 7 versnellingen, een bagagedrager die tot 27 kg aankan en een batterij van 36 V, voor een maximale autonomie.

Met een e-bike ben je zo in de stad

Hervé

Fietsspecialist bij b'twin

Verlichting is onmisbaar om goed gezien te worden in de stad. Fietsverlichting met dynamo, een klein lampje op je jas...het gaat erom dat je ten alle tijde zichtbaar bent.