Elektrische fiets

Elektrische fiets of E-bike

Elektrische fiets

Als je een nieuwe elektrische fiets wilt kopen, bedenk dan goed waar je de fiets voor gaat gebruiken. Het gebruik is namelijk bepalend voor de specificaties van de elektrische fiets. Hierbij kun je denken aan het gebruik voor woon-werkverkeer of juist gebruik in heuvel- en/of bergachtig gebied op vakantie. Een goede elektrische fiets kopen doe je online bij Decathlon. Nu bij aankoop van een elektrische Elops fiets, 1 jaar gratis pechhulp ! Wil je hulp bij het kiezen van je elektrische fiets? Bekijk hier wat de ANWB over ons heeft geschreven.


pechhulp
Filter
Terug naar artikelen
Type frame
Actieradius
Motor positie
Aantal versnellingen
Gebruiksfrequentie
Prijs
13 Artikelen
Best verkocht
 • Best verkocht
 • Prijs laag - hoog
 • Prijs hoog - laag
 • Korting hoog - laag
 • Best beoordeeld
 • Nieuwe collectie
 • Laatste kans
De actuele voorraad is momenteel niet beschikbaar voor de winkel Mijn winkel (Wijzig winkel)
  4.0/5 Op basis van 1441 reviews

  Een e-bike biedt elektrische ondersteuning maar fietst als een normale fiets.

  De met een accu (24 tot 36 volt) en een motor (250 watt) uitgeruste elektrische fietsen kunnen zonder dat je noemenswaardige moeite doet, snelheden tot 25 km/u bereiken. De accu is eenvoudig op te laden. Je neemt hem simpelweg uit de houder en laadt hem thuis op, los van de fiets. Eenmaal opgeladen is hij weer probleemloos terug te plaatsen. De levensduur van de accu hangt af van het gewicht van de gebruiker, de manier waarop de accu wordt gebruikt, hellingen, de buitentemperatuur, hierover straks meer. Afhankelijk van de soort accu heb je er per rit tussen 40 en 70 km lang plezier van. Ten slotte kun je, als je eens wat anders wilt, de elektrische hulpmotor uitschakelen en vertrouwen op je eigen benen. E-bikes kunnen voorzien zijn van een voorwielmotor of een middenmotor.

  Waar kan ik een elektrische fiets kopen?

  Bij Decathlon hebben we een ruim assortiment aan uitstekende e-bikes. We hebben elektrische fietsen voor heren en dames maar veel van onze fietsen zijn zogenaamde unisex fietsen dus zowel geschikt voor heren en dames. Als je merkt dat een normale fiets je onvoldoende ondersteuning biedt tijdens je fietstochten dan zou je eens een elektrische fiets kunnen proberen. Vooral als er harde wind staat of op stukken met een helling kan een elektrische ondersteuning erg prettig zijn. In onze Decahtlon winkels kun je een fiets eerst testen zodat je precies weet wat je in huis haalt. Ook kunnen onze medewerkers, die als sport experts gezien kunnen worden, je alles vertellen over onze e-bikes. Dus voor al je vragen over elektrische fietsen kun je dus terecht bij een van onze sportieve verkopers.

  Waar let ik op als ik een e-bike gebruik?

  Het is belangrijk om je fiets zo goed mogelijk te gebruiken in verband met je veiligheid maar ook om zo de levensduur van je e-bike te verlengen. Wij willen je graag een aantal tips meegeven die je kunnen helpen bij het behalen van deze doelen.

  Trek niet te snel op met een elektrische fiets

  De elektrische trapondersteuning begint op het moment van trappen en zorgt voor een verlichting van je inspanning. Wij adviseren om tijdens je vertrek niet al te veel te veel kracht op de pedalen te zetten in verband met veiligheid. Zorg ervoor dat je voorzichtig start, zeker op drukke wegen of in voetgangerszones. Als je eenmaal op een wat rustiger stuk bent beland dan kun je lekker je gang gaan en ontdekken wat de fiets te bieden heeft.

  Zonder ondersteuning fietsen met een e-bike

  Je kunt een e-bike ook gebruiken zonder de elektrische ondersteuning. Vooral op vlakke stukken is het vaak niet nodig om aanspraak te maken op de accu. Aarzel dus niet om de motor te sparen op vlakke stukken en gebruik je e-bike als een normale fiets. Wij adviseren om de ondersteuning pas in te schakelen tijdens een helling of wanneer je wind tegen hebt.

  Controleer de druk van je banden

  De druk van je banden zal na verloop van tijd afnemen. Dit is volstrekt normaal want de binnenbanden van een fiets zijn licht poreus. Controleer daarom regelmatig je bandendruk. Dit is vooral belangrijk bij een elektrische fiets omdat deze in de regel zwaarder is. Als je met zachte banden gaat fietsen daalt de actieradius van je batterij en zul je harder moeten trappen voor dezelfde afstand. De kans op een lekke band wordt aanzienlijk groter.

  Wat is de actieradius van een e-bike?

  Voordat je gaat fietsen met je e-bike, kun je het best even controleren hoeveel vermogen de accu nog kan leveren zodat je weet of je voldoende elektrische ondersteuning zult krijgen. De actieradius van je accu berekenen kan lastig zijn. Apps zoals Ebike Maps kunnen je hierbij helpen. Ze berekenen je energieverbruik op basis van je geplande route, zodat je precies weet of je voldoende vermogen hebt.

  Bij het berekenen van de actieradius van je e-bike zijn de volgende factoren van invloed:
  - de afstand die je moet afleggen
  - het hoogteverschil
  - de bandendruk
  - je gewicht
  - je snelheid
  - de wind
  - het aantal keer dat je schakelt en remt onderweg (anders in de stad dan op het platteland)
  - de buitentemperatuur (bij koud weer loopt je batterij sneller leeg).

  Wat is belangrijk bij onderhoud aan een elektrische fiets?

  Bij elke ingreep aan je e-bike (schoonmaak, onderhoud van de elektrische of mechanische onderdelen), moet je absoluut de batterij loskoppelen en de stroom naar je fiets onderbreken. Dit is gunstig voor de levensduur van je fiets en maakt het onderhoud eenvoudiger.

  Laat je ebike regelmatig technisch controleren

  Voor een technische controle van je elektrische fiets, kan je altijd terecht in een van de Decathlon winkels of in een van de winkels van de fabrikant van je e-bike. Wij adviseren om regelmatig de veiligheidselementen van het elektrische systeem te controleren. Een grondige check van tijd tot tijd is een ware must om veilig op pad te gaan!

  Wat weegt een elektrische fiets?

  Een e-bike is zwaarder dan een normale fiets. Dit is logisch want de elektrische fiets is voorzien van een elektrische batterij of accu. Het gewicht van deze accu hangt af van het type e-bike. Je kunt je voorstellen dat een fiets met een krachtige batterij ook zwaarder is. Het is goed om te zien dat innovaties ervoor zorgen dat de batterij steeds lichter wordt en dat de actieradius van een e-bike steeds een stukje verbeterd zonder daar een zwaardere accu voor nodig te hebben. Een e-bike weegt ongeveer 25 kg maar dit gewicht kan variëren afhankelijk van de accu en de grootte van de fiets.

  Wanneer moet ik de accu van mijn elektrische fiets opladen?

  Wij adviseren om de batterij na elk gebruik te herladen. Als deze leeg is, moet je hem zo snel mogelijk weer opladen. Doe je dat niet en blijven de cellen te lang leeg, dan is het mogelijk dat de batterij onherstelbare schade oploopt.
  B'TWIN (ons eigen fietsmerk) raadt aan om de batterij om de 6 maanden volledig op te laden en helemaal te laten leeglopen. Op die manier kalibreer je de batterij en krijg je een meer nauwkeurige indicatie van het laadniveau van je batterij. Bovendien zal je accu zo langer meegaan.

  Tips bij langdurig stallen

  Als je je ebike niet gaat gebruiken, dan zijn er twee opties om te vermijden dat je batterij aan vermogen inboet:
  - neem de batterij van je fiets en bewaar de accu opgeladen.
  - herlaad de batterij om de 3 maanden.

  Hoe moet ik rijden met een elektrische fiets?

  Als je voor het eerst een ebike gaat proberen, dan adviseren wij om een plek uit te kiezen zonder verkeer of voetgangers. Op deze manier leer je je elektrische fiets kennen en raak je vertrouwd met de elektrische trapondersteuning, voor een totale controle. De ondersteuning wordt ingeschakeld wanneer je trapt, maar zal ook weer uit gaan als je remt of sneller dan 25 km/u rijdt.

  Een elektrische fiets met helm en andere veiligheidsuitrusting.

  E-bikes zijn fietsen, geen bromfietsen. Je bent dus niet verplicht om een helm te gebruiken. We raden je wel ten zeerste aan een fietshelm te dragen tijdens je fietstochten. Ook goede verlichting en opvallende kleding zijn een must. Houdt rekening met medeweggebruikers en realiseer je dat niet iedereen snapt dat jij met een hogere snelheid komt aanzetten. Een elektrische fiets is geruisloos en dit maakt het op sommige momenten gevaarlijk.

  Wil jij een elektrische fiets proberen? Na het lezen van deze adviezen ben je er helemaal klaar voor. Daarom nodigen wij je uit in een van onze Decathlon winkels, veel fietsplezier!

  Advies op maat van een Decathlon sport expert

  Al onze medewerkers hebben een passie voor sport en dit dragen zij ook uit in het actief beoefenen van sporten. De afdelingen worden over het algemeen ondersteund door sportieve verkopers die als sport experts gezien kunnen worden. Voor al je vragen over elektrische fietsen kun je dus terecht bij een van onze verkopers. Het grote voordeel van onze winkels is dat je er producten kunt proberen en passen. Vaak zijn er playgrounds waar wij stimuleren om de producten te proberen zodat je precies weet wat je in huis haalt.

  Gratis levering van je elektrische fiets

  Bij Decathlon kun je zelf de bezorgwijze kiezen, afhankelijk van het formaat van je product. Wij bieden je een volledig beveiligde betaalomgeving en een garantie van minimaal twee jaar op al je aankopen. Bij Decathlon heb je de keuze uit verschillende betaalmethoden en bestellingen vanaf €70,- worden gratis bij je bezorgd. Daarnaast kunnen alle bestellingen gratis worden geretourneerd binnen 365 dagen (met onze sportpas).

  Geef een sportief cadeau

  Cadeaubon kopen