Waarom mag een trisuit niet ontbreken tijdens een triathlon?

Als je van plan bent om mee te gaan doen met een triathlon dan is een trisuit niet te missen. Je kunt dit pak namelijk gebruiken voor alle drie de disciplines zodat je je niet hoeft om te kleden tijdens de wissels. Lees in dit artikel waar je op moet letten bij de keuze voor een trisuit. 

Trisuit kiezen

Super tof! Je hebt besloten mee te doen aan een (eerste) triathlon. En nu? Wat heb je allemaal nodig? Een item dat je niet mag missen is een trisuit.

Wat is een trisuit?

Zoals de naam al zegt; je kan het  trisuit gebruiken tijdens alle drie de disciplines. Hoe ideaal is dat!  Het is eigenlijk een zwempak, fietstenue en hardloopsetje in één. De stof is gemaakt van materiaal dat ook gebruikt wordt voor zwemkleding, waardoor het snel droogt. Het is erg elastisch en sluit daardoor mooi aan. Met een rits aan de voorzijde is de trisuit makkelijk aan en uit te trekken. Achterop zit een klein handig zakje waar je bijvoorbeeld de G-EASY in kan meenemen. De zeem die erin verwerkt zit, maakt  het fietsen comfortabel, maar zit niet in de weg tijdens het zwemmen of hardlopen. Dit komt omdat de zeem ook een stukje smaller is dan in een wielrenbroekje.

Waarom mag je het trisuit niet missen?

Alle disciplines achter elkaar volbrengen is al een hele taak. Ongeacht de afstand vraagt een triathlon veel van je lichaam. Dan is het fijn dat je je niet druk hoeft te maken over het verwisselen van je kleding. Met een trisuit bespaar je tijd én energie tijdens je transities (het wisselen van onderdelen).

Het verschil tussen short distance & long distance.

Aptonia heeft twee modellen ontwikkeld. De naam zegt al waar deze voor is bedoeld. De short distance is perfect voor een sprint of olympic distance. De zeem is niet al te dik. De modellen voor heren en dames zijn hierin ook hetzelfde.

Bij de long distance zit er wel een groot verschil in. Bij de heren zitten er korte mouwtjes aan ter bescherming voor de zon. Bij de dames is het een twee delige set. Het topje is mouwloos en heeft een rits vooraan. Op de achterkant zitten wel weer twee zakjes. Het broekje heeft een dikkere zeem en is vrij kort. Op deze manier is het voor vrouwen makkelijker om een sanitaire stop te maken tijdens een halve of hele triathlon.

triathlon expert trisuit

Sandra

Triathlon expert

Voor vragen staat Sandra uiteraard voor je klaar: sandra.landkroon@decathlon.com