Hoe gebruik ik de transition bag?

Als je van plan bent om mee te gaan doen met een triathlon dan is het fijn wanneer je alles goed geordend kan meenemen naar de wedstrijd. Dankzij de transition bag kan je alle spullen voor de drie disciplines overzichtelijk meenemen.

Transitionbag kiezen

Voor een sport waarbij je drie disciplines doet, heb je een ruime tas nodig waarin je alles overzichtelijk meeneemt. Daar is hij dan; de Aptonia transiotion bag! 

Wat is een transition bag?

Deze handige tas bestaat uit drie vakken. Het onderste gedeelte is voor het zwemmen. Er past makkelijk een grote wetsuit in. Hierbij is rekening gehouden met vervoer van natte kleding. Er zitten stukken mesh in om te zorgen voor ventilatie. Dit deel  kan je ook losmaken van het geheel waardoor de tas rechtop kan blijven staan. Handig voor de twee transities. Je houdt twee vakken over.

Het bovenstuk is voor het fietsen en door de ronde brede vorm van de tas passen je schoenen met daarop je helm hier makkelijk in.

Het middelste gedeelte is voor hardlopen, prima ruimte voor je hardloopschoenen.  

Door de hele tas zitten kleinere vakjes om overige spulletjes mee te kunnen nemen. Bovenop zit een haak waarmee je de tas eventueel kan ophangen aan de stang waar je fiets hangt. Verder zit er op de rug een goede ondersteuning waardoor de zware tas ook nog eens comfortabel draagt.

Waarom is de tas zo handig?

In de wisselzone zijn er al genoeg dingen om op te letten.. Waar moet ik eruit voor het  fietsonderdeel? Waar kom ik terug? Hoeveel rondjes moet ik ook alweer? Zit mijn startnummer aan de goede kant? Ga zo maar door. Dan is het fijn dat je de transition bag hebt. In de tas kan je alles simpel vinden. Ook weer tijd- en energiebesparend.

transition bag

Sandra

Triathlon expert

Voor vragen staat Sandra uiteraard voor je klaar: sandra.landkroon@decathlon.com