Hoe kies ik zwemkleding voor jongens

Zwemshort, boxer of jammer, chloorbestendigheid en pasvorm? Veel opties om rekening mee te houden bij het kiezen van zwemkleding. Het is soms lastig om de juiste keuze te maken bij het kopen van een zwembroek, Nabaiji geeft advies.

Zwembroek kiezen

De keuze van een zwembroek voor een kind is afhankelijk van de frequentie van het gebruik.

Hoe kies ik zwemkleding voor jongens?

Frequentie van het gebruik

Dit komt overeen met het aantal keer in de week dat er gezwommen wordt:

Hoe kies ik zwemkleding voor jongens?

Recreatief gebruik

Recreatief gebruik (ook occasioneel gebruik genoemd) is iemand die maximaal 1 keer per week zwemt, deze zwemkleding is geschikt voor meer dan 100 gebruiksuren.

Hoe kies ik zwemkleding voor jongens?

Regelmatig gebruik

Regelmatig gebruik is iemand die minimaal 1 keer per week zwemt, deze zwemkleding is geschikt voor meer dan 200 gebruiksuren.

Recreatief zwemmen

Als je zoon minder dan 1 keer per week zwemt, kan je het beste de voorkeur geven aan een comfortabele zwembroek waarin hij zich prettig voelt. Voor recreatief zwemmen worden vaak de zwemslip, zwemshort en de zwemboxer gebruikt. Als je zoon het gemakkelijk koud heeft in het water, dan kan de shorty Kloupi een uitkomst bieden.

Hoe kies ik zwemkleding voor jongens?

Regelmatige zwemmer

Als je zoon een regelmatige zwemmer is heeft hij een chloorbestendige zwembroek nodig, de zwembroek zal langer mooi blijven en het materiaal wordt minder aangetast door het chloor. In vergelijking met een zwembroek voor recreatief gebruik, zal de chloorbestendige zwemkleding langer mee gaan. Voor  regelmatig zwemmen worden vaak chloorbestendige zwemslips en zwemboxers gebruikt. De jammer is een model zwembroek, die meer ondersteuning geeft aan de bovenbenen en billen en daardoor een zeer geschikt model is voor de wedstrijdzwemmer of een zwemmer die veel traint.

 

Hoe kies ik zwemkleding voor jongens?