Hoe kies ik kniebeschermers voor volleybal?

De kniebeschermers beschermen je en maken je volleybal outfit compleet. Om de juiste keus te maken leggen we hieronder de verschillen uit.

Kniebeschermers kiezen

1. Waarom kniebeschermers dragen?

Moet ik nou echt kniebeschermers dragen tijdens het volleyballen? Dit is wat je jezelf waarschijnlijk afvraagt als je begint met volleybal.

Of je nu een beginner bent of een ervaren speler, kniebeschermers worden op alle niveau’s aangeraden. Daarom vind je bij Decathlon verschillende ranges om aan de verschillende behoeftes te voldoen. Range 100 is voor beginners, range 500 voor gevorderden en range 900 voor experts. Deze getallen vind je terug in de productnamen van onze eigen merken.

De knie is een gevoelig gewricht en wordt zeer intensief gebruikt tijdens het volleyballen. En wat voor plezier haal je uit het volleybal als je een training of wedstrijd moet beëindigen met beschadigde knieën of misschien wel erger? Geen! Daarom is het belangrijk om je knieën te beschermen tijdens het duiken en glijden over de vloer.

Als je de juiste kniebeschermers hebt gekozen zal je snel vergeten dat je ze om hebt en zal je meer vertrouwen krijgen in het spel.

2. Bescherming van de knie

Afhankelijk van je niveau en de bewegingen die je daarbij maakt heb je een andere mate van bescherming nodig.

Begin je met volleyballen? Dan heb je eenvoudige bescherming nodig om kleine kneuzingen en brandwonden te voorkomen. Met deze kniebescherming krijg je voldoende vertrouwen om te spelen waardoor je niveau zal verbeteren. Ze zijn getest onder de norm EN 15613 en zorgen voor de bescherming van de knieën in de sporthal. 

Ben je een expert in duiken en verdedigen? Dan is het belangrijk dat je vertrouwen hebt in je kniebescherming om vrijuit te kunnen spelen. Daarom zijn kniebeschermers essentieel. Met onze kniebeschermers bescherm je je meniscussen en knieschijven goed. Daarnaast voorkom je schaafwonden op je knieën tijdens het duiken. Goede bescherming is belangrijk voor het speelplezier.

Kniebeschermers volleybal kiezen

3. Het ademend vermogen

Als beginnende volleyballer beweeg je minder intensief, dus zul je minder behoefte hebben aan het ademende vermogen van kniebeschermers. Het belangrijkste is dat ze je beschermen tegen het vallen op je knieën.

Voor intensieve volleyballers, die veel en lang achter elkaar spelen en een hogere intensiteit van bewegen hebben, is het belangrijk dat kniebeschermers goed kunnen ademen om de transpiratie die ontstaat snel en goed af te voeren. 

Kniebeschermers volleybal

4. Welke maat heb ik nodig?

Het belangrijkste bij het kopen van kniebeschermers is dat de kniebeschermer goed zit, zodat hij niet bij elke beweging op je kuit hangt. Te strakke kniebeschermers zijn ook niet prettig, dit kan de bloedcirculatie in je benen verstoren. Daarnaast belemmert het ook je bewegingsvrijheid. Ze moeten zo strak zitten dat ze niet naar beneden zakken en je moet je benen volledig kunnen buigen terwijl ze op hun plek blijven zitten.

Er zijn verschillende maten op basis van de omtrek van je knie. Onze kniebeschermers gaan van maat 0 t/m maat 3. Om de juiste maat te kiezen, meet je de omtrek van je dijbeen, 8 cm boven de knie.

M 0: tussen 32 en 36 cm

M 1: tussen 36 en 39 cm

M 2: tussen 39 en 43 cm

M 3: tussen 43 en 47 cm

Hoe kies ik kniebeschermers volleybal

FRANK

Productmanager volleybal

"Na meer dan 20 jaar kniebeschermers te hebben gebruikt, raad ik je dringend aan om ze te gebruiken. En ik daag je ook uit om verschillende kleuren te dragen! Met de kniebeschermers kun je een deel van je identiteit uitdragen tijdens het volleyballen!"