Volleybalnet kiezen

Hoe kies ik een volleybalnet?

Decathlon biedt je handige tips om een volleybalnet te kiezen. Ook kun je bij Decathlon terecht voor een super fijn beachvolleybalnet, bekijk het advies! 

Als het weer wat aangenamer wordt en de zon begint lekker te schijnen, dan is er meteen de wens om te gaan beachvolleyballen. Alles wat je nodig hebt is een bal, een beachvolleybalnet en wat vrienden of teamgenoten!

Hoe kies ik een volleybalnet

Om beachvolleybal te spelen heb je niet veel nodig. Het is een sport die je al met z’n tweeën kan spelen, je hebt alleen een bal en een beachvolleybalnet nodig. Afhankelijk van het niveau van spelen kies je een net. Daarom hebben we 3 verschillende ranges om uit te kiezen. Range 100 is voor beginners, range 500 voor gevorderden en range 900 voor experts. Deze getallen komen terug in onze productnamen. Ook stabiliteit, gemak van opzetten en het vervoeren zijn een aantal criteria die je keuze voor een volleybalnet kunnen bepalen. We helpen je hieronder verder met het bepalen van je keuze.

Stabiliteit van het volleybalnet

volleybalnet
Hoe kies ik een volleybalnet?

Als je wilt volleyballen met het gezin dan gaat het vooral om het moment om gezellig een bal over te spelen. De stabiliteit van het net zal niet de hoogste prioriteit hebben. Je hebt meer behoefte aan het gemakkelijk vervoeren en opzetten van het net. Hoe hoger het niveau van spelen wordt hoe groter de stabiliteit van het net moet zijn. Want je wilt niet een net wat bij elke aanval omvalt. Als je met familie of beginners volleybal speelt kies dan een net met een voet die je kunt vullen met water of zand. Als je met ervaren spelers speelt of intensiever kies dan een net dat je in de grond bevestigd.

Gemak van opzetten

volleybalnet montage
Hoe kies ik een volleybalnet?

Even snel een potje volleyballen in het park? Of een lange partij op het strand? Kies het volleybalnet dat past bij de tijd die je kwijt wil zijn bij het opzetten.

Hoe kies ik een volleybalnet?

Voor in de vrije tijd

Wil af en toe volleyballen kies dan een net wat je snel hebt opgezet. Hierdoor heb je meer tijd over om te spelen! Dit zijn meestal de netten die geen spanner nodig hebben. 

Hoe kies ik een volleybalnet?

Voor regelmatig tot intensief gebruik

Als je een stabieler net wilt om langer en intensiever te spelen zal de opzet tijd langer zijn. Een strak volleybalnet met een goede stabiliteit zal ongeveer 20 min. kosten om op te zetten met zijn tweeën. 

Hoe kies ik een volleybalnet?

Het afzetten van het veld

Sommige netten worden geleverd met afzet lijnen, zodat je een veld kan afbakenen. Spreek van te voren de regels af om discussies te voorkomen.

Het vervoeren van het volleybalnet

Hoe lichter het net hoe makkelijker. Sommige netten kunnen zelfs door kinderen worden vervoerd. De zwaardere netten bieden meer stabiliteit, maar alle onderdelen om het net aan de grond te bevestigen maken het zwaarder om te vervoeren. Sommige netten zijn voorzien van een handvat of schouderband om het vervoeren makkelijker te maken.

Veelzijdig volleybalnet

Wil je naast het beachvolleyballen ook weleens strandvoetballen of strandtennissen?

Het net wordt gebruikt door zowel kinderen als volwassenen? Je bent opzoek naar een net met officiële afmetingen? Geen paniek, een net is bijna altijd in hoogte verstelbaar, zodat je het voor verschillende gebruiken kunt instellen.

Om je keuze makkelijker te maken hebben we hier wat informatie over de verschillende hoogtes en afmetingen van het veld.

Beachvolleybal voor kinderen wordt gespeeld vanaf een nethoogte van 1.50m.

De officiële hoogte van een beachvolleybalnet is 2.24m voor dames, 2.35m voor junioren en 2.43m voor heren.

Een officieel beachvolleybalveld bestaat uit twee helften van 8m x 8m. Als je op een veld van deze afmeting wilt spelen, kies dan het BV900 volleybalnet of BV900 veldmarkering.