Hoe kies ik een volleybalnet?

Decathlon biedt je handige tips om een volleybalnet te kiezen. Ook kun je bij Decathlon terecht voor een super fijn beachvolleybalnet, bekijk het advies! 

Volleybalnet kiezen

Als het weer wat aangenamer wordt en de zon begint lekker te schijnen, dan is er meteen de wens om te gaan beachvolleyballen. Alles wat je nodig hebt is een bal, een beachvolleybalnet en wat vrienden of teamgenoten!

Om beachvolleybal te spelen heb je niet veel nodig. Het is een sport die je al met z’n tweeën kan spelen, je hebt alleen een bal en een beachvolleybalnet nodig. Afhankelijk van het niveau van spelen kies je een net. Daarom hebben we 3 verschillende ranges om uit te kiezen. Range 100 is voor beginners, range 500 voor gevorderden en range 900 voor experts. Deze getallen komen terug in onze productnamen. Ook stabiliteit, gemak van opzetten en het vervoeren zijn een aantal criteria die je keuze voor een volleybalnet kunnen bepalen. We helpen je hieronder verder met het bepalen van je keuze.

volleybalnet

Stabiliteit van het volleybalnet

volleybalnet
volleybalnet montage

Gemak van opzetten

volleybalnet montage

Het vervoeren van het volleybalnet

Hoe lichter het net hoe makkelijker. Sommige netten kunnen zelfs door kinderen worden vervoerd. De zwaardere netten bieden meer stabiliteit, maar alle onderdelen om het net aan de grond te bevestigen maken het zwaarder om te vervoeren. Sommige netten zijn voorzien van een handvat of schouderband om het vervoeren makkelijker te maken.

Veelzijdig volleybalnet

Wil je naast het beachvolleyballen ook weleens strandvoetballen of strandtennissen?

Het net wordt gebruikt door zowel kinderen als volwassenen? Je bent opzoek naar een net met officiële afmetingen? Geen paniek, een net is bijna altijd in hoogte verstelbaar, zodat je het voor verschillende gebruiken kunt instellen.

Om je keuze makkelijker te maken hebben we hier wat informatie over de verschillende hoogtes en afmetingen van het veld.

Beachvolleybal voor kinderen wordt gespeeld vanaf een nethoogte van 1.50m.

De officiële hoogte van een beachvolleybalnet is 2.24m voor dames, 2.35m voor junioren en 2.43m voor heren.

Een officieel beachvolleybalveld bestaat uit twee helften van 8m x 8m. Als je op een veld van deze afmeting wilt spelen, kies dan het BV900 volleybalnet of BV900 veldmarkering.