Het juiste skimboard kies je op basis van je niveau en je lichaamslengte. Je kunt kiezen uit een houten of kunststof skimboard. De 100 serie is voor beginners die een budget skimboard zoeken, de 500 skimboards bieden een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding en de 900 serie biedt top kwaliteit.

Schuimstof skimboards

Schuimstof skimboards zijn perfect voor beginners, ongeacht je leeftijd. Het polythyleenschuim in de skimboards absorbeert de schokken en zorgt voor veel demping in het board. In het begin zal je namelijk regelmatig vallen en een skimboard gemaakt van schuimstof kan daardoor een stuk aangenamer zijn. Daarnaast zijn de schuimstof skimboards licht van gewicht waardoor ze gemakkelijk mee te nemen zijn naar een dagje strand. 

Ben je een beginnende skimboarder en wil je de sport onder de knie krijgen, kies dan voor een skimboard gemaakt van schuimstof. 

 Hoe kies ik een skimboard?

Houten skimboards

Ben je een ervaren skimboarder of de schuimstof skimboard ontgroeid, kies dan voor een houten skimboard. Houten skimboarden zijn een stuk sterker en sneller dan schuimstof skimboards en bieden daardoor meer snelheid en sensatie op het water. Het houten skimboard bestaat uit verschillende lagen maritiem multiplex wat is gebogen en beschermt met een lak laag. Zodoende is het een stevig board wat tegen een flinke stoot kan. De houten skimboards van Tribord bieden een goede prijs/kwaliteit voor gevorderde skimboarders.

 Hoe kies ik een skimboard?
Pierrick vendeur spécialiste des sports de vague

Nadine

Onze surf expert

Vergeet niet om af en toe je houten skimboard te waxen, dit zorgt voor meer snelheid, maar ook voor een langer gebruiksplezier.