Het is belangrijk om goed na te denken over wat je met je mountainbike wilt gaan doen. Ook is het verstandig om alvast na te denken over het type route dat je wilt gaan rijden en hoe vaak je wilt gaan mountainbiken. Dit zal je helpen bij het maken van de juiste keuze! Onze MTB's niet geschikt zijn voor downhill en BMX doeleinden.

De duur van je mountainbike activiteit, je budget en de verschillende routes

Wil je bospaden verkennen en routes met weinig obstakels rijden? Voel je je aangetrokken tot bergpaden met stenen en ritten waarbij veel techniek komt kijken? Of wil je juist downhill fietsen?

De duur van je MTB tocht

Het lijkt misschien vanzelfsprekend, maar... als je vaak wilt gaan fietsen, dan heb je een stevige, duurzame fiets nodig! Voor een wekelijkse rit is een sportieve MTB precies wat je zoekt. Spring je vaker op je MTB, kies dan voor een model uit een hoger segment. Dus ben je op zoek naar een sterke, hoogwaardige, lichte en efficiënte mountainbike? Ontdek de  Rockrider MTB lijn. Deze mountainbikes hebben een speciaal ontwikkelde geometrie voor een hoge duurzaamheid voor sportief gebruik met high-end componenten voor nog meer instelmogelijkheden, nauwkeurigheid en comfort.

Je budget

Bij Decathlon kun je kiezen uit mountainbikes in verschillende prijscategorieën. Het hangt een beetje af van je doelstellingen welk type MTB voor jou geschikt is. Een mountainbike uit een hoger segment is uitgerust met krachtiger en efficiëntere remmen, heeft een duurzamer frame en is uitgerust met betere onderdelen. Dit type MTB zal beter presteren, heeft een langere levensduur en is aangepast aan een intenser gebruik.

Het type terrein

Voor oneffen terrein met veel hoogteverschil kun je het best kiezen voor een aluminium frame, deze modellen zijn wat lichter en makkelijker in gebruik. Dubbelwandige velgen zijn een must op ruw terrein, je fiets zal langer meegaan en zo hoef je niet na iedere rit je wielen af te stellen. Bij Decathlon kun je verschillende sportieve mountainbikes vinden. De b’Twin sportieve mountainbikes zijn geschikt voor sportieve ritten maar kunnen ook worden gebruikt op het zwaarste terrein. De hoogwaardige mountainbikes van b’Twin zijn namelijk ontworpen voor elk terrein, off-road en ritten door de bergen voor alle mountainbikers, van beginner tot expert.

Sportieve en cross country MTB's

Het maken van een juiste keuze kan nogal lastig zijn, vooral omdat er veel verschillende modellen zijn en vaak weet je niet precies waar je op moet letten. Kom je na het lezen van al onze informatie toch nog niet tot een goed besluit en wil je nog meer informatie over de specificaties van een mountainbike, raadpleeg dan onze klantenservice of vraag en van onze verkopers voor advies. 

Sportieve mountainbikes

Bij de Decathlon kun je verschillende sportieve mountainbikes kopen. De b’Twin sport mountainbikes zijn geschikt voor sportieve ritten maar kunnen ook worden gebruikt op het zwaarste terrein. De hoogwaardige mountainbikes van b’Twin zijn namelijk ontworpen voor elk terrein; off-road en ritten door de bergen voor alle mountainbikers, van beginner tot expert. b’Twin’s sportieve mountainbikes zijn dagelijks te gebruiken en deze sportieve alleskunners worden gekenmerkt door de fijnere technische specificaties. Sportieve MTB's zijn namelijk voorzien van voorvorken met meer vering, een gedeeltelijke luchtdemping, schijfremmen (mechanisch of hydralisch) en maximaal 30 versnellingen.

Cross country mountainbikes

Ben je op zoek naar een sterke, hoogwaardige, lichte en efficiënte mountainbike? b´Twin introduceert de Rockrider MTB lijn. Deze mountainbikes hebben een speciaal ontwikkelde geometrie voor een hoge duurzaamheid voor competitief gebruik met high-end componenten voor nog meer instelmogelijkheden, nauwkeurigheid en comfort. Cross country MTB's worden over het algemeen gekenmerkt door voorvorken met luchtdemping en hoogwaardige SHIMANO en SRAM MTB onderdelen. De fietsen zijn geschikt voor intensieve fietstochten en wedstrijden. Voor de echte liefhebber ontwikkelde b’Twin een mountainbike met 26” wielen. Het frame van Decathlon's high-end segment mtb's is gemaakt van ​carbon in plaats van aluminium heeft een full suspension, om zelfs aan de hoogste eisen te voldoen.

Sportexpert mountainbike

Bennie

Fietsspecialist bij Decathlon

Over het algemeen zijn MTB’s geschikt voor zowel jong als oud maar het is wel belangrijk om voorzichtig te beginnen. Vooral als je nog niet veel ervaring hebt met het fietsen buiten de wegen. Wil je aan je conditie werken of vind je het leuk om in de natuur te fietsen, dan is deze sport echt iets voor jou. Als je erg veel gebruik wilt gaan maken van de fiets dan is het wel verstandig om een model te overwegen uit het hogere segment. De Rockrider mountainbikes hebben een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding en doordat de fietsen binnenshuis wordt ontwikkeld kunnen we de prijzen aantrekkelijk houden.