Hoe kies ik een loopfiets?

Een loopfiets kan gezien worden als de voorloper van de fiets die wij allemaal kennen en loopfietsen zijn nog nooit zo populair geweest. Veel ouders besluiten om een loopfietsje voor hun kleintjes aan te schaffen en dit is niet zonder reden. In deze adviesgids kun je lezen wat de voordelen van een loopfiets zijn en wij geven tips voor het uitkiezen van de juiste loopfiets voor je kind.

casque_velo_enfant_marque_btwin

Geschiedenis van de loopfiets

De loopfiets is uitgevonden in Duitsland door Karl Drais. Hij introduceerde de voorloper van de fiets in 1817 maar sindsdien is er natuurlijk veel veranderd. Op het moment dat er fietsen met pedalen werden ontwikkeld, verdwenen de loopfietsen uit het straatbeeld en werden er alleen nog maar fietsen met pedalen gebruikt, doordat deze gebruiksvriendelijker waren. Echter, de afgelopen 10 jaar lijkt het alsof de loopfiets bezig is met een snelle opmars. 

Leer je kind veilig en snel fietsen

Loopfietsen hebben een aantal belangrijke voordelen en ze zijn perfect om kinderen optimaal voor te bereiden op een ‘echte’ fiets. Kinderen kunnen namelijk al goed oefenen met het balanceren op 2 wielen en wanneer ze trachten om te vallen kunnen ze eenvoudig hun voeten aan de grond zetten. Bij een fiets met trappers is dit wat lastiger omdat de voeten op de pedalen worden geplaatst. Een loopfiets is speciaal ontwikkeld voor kinderen van 2-4 jaar en ook optimaal aangepast aan het lichaam hun gebruikers. Loopfietsen zijn relatief licht omdat ze geen ketting en pedalen hebben. Dit komt de wendbaarheid ten goede en een loopfiets zal je kind perfect voorbereiden voor het ‘echte’ fietswerk.

Bij decathlon hebben we een ruim assortiment aan betaalbare loopfietsen

Als je kind toe is aan een volgende stap, dan kun je bij Decathlon terecht voor een ruim assortiment aan kinderfietsen. Deze loopfietsjes zijn geschikt voor kinderen van 85 cm tot 1 meter en tot 30 kg. Loopfietsen zijn lichter dan normale fietsen en kinderen kunnen bij sommige modellen remmen met een rem zodat kinderen ook alvast kunnen wennen aan het principe om een rem te gebruiken. Doordat een kind met een loopfiets alvast het evenwichtsgevoel traint op een veilige manier heeft de loopfiets voor een ware trend gezorgd. Waar een traditionele fiets met zijwieltjes natuurlijk ook een manier is om te leren fietsen, zorgt een loopfiets voor een sneller resultaat als het gaat om balans op twee wielen.

Hoe kies ik een loopfiets?

Wanneer kan mijn kind een loopfiets gaan gebruiken?

Op het moment dat een kind kan lopen, kan het eigenlijk al beginnen om een loopfiets te proberen. Vooral in het begin adviseren wij om je kind goed in de gaten te houden maar je zult zien dat een kind binnen de kortste keren leert balanceren. Op het moment dat je ziet dat je kind met gemak een loopfiets kan hanteren, dan is het waarschijnlijk tijd om een kinderfiets met pedalen aan te schaffen. Op deze fiets zal je kind met pedalen in aanraking komen en hoeft je kind zich niet meer af te zetten met zijn voeten op de grond. De stap naar een ‘normale’ fiets zal voor een kind met loopfiets ervaring kleiner zijn waardoor je kind meer plezier zal hebben tijdens het fietsen.

Hoe kies ik een loopfiets?

Levenslange garantie 

B'TWIN geeft levenslange garantie op het frame, de stuurpen, het stuur en de voorvork.