HOE KIES IK DAMES SURF- EN BADKLEDING? 

Welke bikini, badpak of zwemshort past bij jou?

surf

Badpakken en bikini's van ons surfmerk Olaian zijn ontworpen om perfect te blijven zitten, ongeacht je figuur en de golven waarop je surft (of zwemt). Surfen, bodyboarden, kitesurfen, windsurfen, snorkelen... Deze zomer kun je zonder problemen in badpak of bikini sporten. Maar welke badkleding kun je het best kiezen? 

BEWEEG, ALLES BLIJFT PERFECT ZITTEN

Wij ontwerpen bikini's en badpakken die goed blijven zitten in golven. Ideaal voor surfsters, of iedereen die wel eens in zee zwemt. Hiervoor gebruiken we een panel van minstens 12 surfsters, met verschillende figuurtypes, die een testprotocol volgen in het zwembad in ons ontwerpcentrum in Hendaye. Dit protocol is opgesteld om na te bootsen wat een surfster ervaart wanneer ze een golf over zich heen krijgt. Als die testresultaten goed zijn, gaan we surfen op zee, om de badpakken en bikini's te testen in reële omstandigheden en na te gaan hoe goed ze blijven zitten op welbepaalde momenten: - Bij het uitpeddelen - Bij een val - Wanneer je terug op je board klautert - Bij een "duck dive" of "turtle-roll" (met een shortboard of longboard onder een golf door gaan).

 BADKLEDING KIEZEN OP BASIS VAN HET SOORT GOLVEN

Onze badkleding is ontworpen om goed te blijven zitten terwijl je surft en zwemt in zee. Al onze badpakken en bikini's moeten minstens bestand zijn tegen overspoelende golven, en dat maakt ze geschikt voor alle actieve vrouwen die houden van de zee. Bodyboarden, suppen, kajakken, duiken, snorkelen, zwemmen en zelfs windsurfen of kitesurfen. Welke watersport je ook beoefent, nu kun je je helemaal uitleven zonder dat je je de hele tijd zorgen moet maken of alles nog zit zoals het hoort te zitten.

surf

BEGINNENDE SURFSTERS

Je begint met surfen of je surft maar een paar keer per jaar, op vakantie of tijdens een surf trip. Je blijft in water waar je kunt staan, in hele kleine golfjes dicht bij het strand. Je surft omdat je graag in het water bent en geniet van het gevoel. Wanneer je surft, val je vaak, maar je valt in golven met weinig kracht. Wij hebben voor jou een groot assortiment badpakken en bikini's ontworpen dat geschikt is voor occasioneel surfen en met modellen voor ieder figuur.

surf-intermediaire

HALFGEVORDERDE SURFSTER

Je gaat regelmatig surfen. Bij het peddelen tot aan de line-up "duck" je onder de golven door als je een shortboard hebt of maak je een "turtle-roll" als je een longboard hebt, daarna surf je op golven van minder dan een meter hoog. Je valt vaak en bent het gewend om onder water stevig door elkaar te worden geschud. Je bikini of badpak moet dus bij al je bewegingen perfect op zijn plaats blijven zitten. Wij hebben voor jou een assortiment ontworpen dat geschikt is voor regelmatig surfen en met modellen voor ieder figuur.

surf-expert

GEVORDERDE SURFSTER

Je surft intensief, het is je favoriete sport. Wanneer je naar de line-up peddelt, ga je met een duckdive (shortboard), of turtle-roll (longboard) door de branding heen. Krachtige golven van meer dan een meter hoog schrikken je niet af. Je bikini of badpak moet dus op zijn plaats blijven zitten bij al je bewegingen, ongeacht de kracht van de golven. Wij hebben voor jou een assortiment ontworpen dat geschikt is voor intensief surfen en met modellen voor ieder figuur.

BADKLEDING KIEZEN VOLGENS JE FIGUURTYPE

Geschikt voor tochtjes met een supboard, snorkelen en zwemmen in zee.

Hoe kies ik dames surf- en badkleding?

ONTWORPEN VOOR IN KLEINE GOLFJES

Bij ons vindt elke surfster (en iedereen die weleens in de zee zwemt), ongeacht haar niveau, de badkleding die haar figuur flatteert én goed blijft zitten in de golven.

Hoe kies ik dames surf- en badkleding?
Hoe kies ik dames surf- en badkleding?

ONTWORPEN VOOR SURFSTERS DIE SURFEN OP GOLVEN < 1 METER

Naast zwemmen in zee, ook geschikt voor golfsurfen, wedstrijdsuppen, kitesurfen en windsurfen 

Hoe kies ik dames surf- en badkleding?

FOCUS: HET BADPAK
Onze badpakken zijn niet alleen technisch en de beste oplossing als je wilt dat je badkleding perfect blijft zitten, maar zitten ook comfortabel en bedekken maximaal, zodat je zorgeloos kunt genieten van je zomerse surfsessies. Bang voor huidirritaties? Dan is een badpak dé oplossing als je urenlang wilt surfen, tot de zon ondergaat ... Een badpak is ook ideaal om te kitesurfen of te windsurfen (goed bedekkend zodat je beschermd bent tegen het schuren van de trapeze). Slimme truc: Als je afwisselend gaat surfen en ligt te zonnen op het strand, draag dan een bikini onder het badpak. Praktisch en snel! En voor wie de gewoonte heeft om van de ene spot naar de andere te rennen, op zoek naar de beste golven, heeft een badpak het voordeel dat je er heel eenvoudig een short over kunt aantrekken zodat het een onderdeel van je outfit wordt. Wedden dat je je nog nooit zo snel hebt omgekleed om te gaan surfen? We hebben ook corrigerende badpakken. Hierin lijkt je buik platter en decolleté steviger.

surf
Hoe kies ik dames surf- en badkleding?

ONTWORPEN VOOR SURFSTERS DIE SURFEN OP GOLVEN > 1 METER 

Geschikt voor alle watersporten en speciaal voor dames die er zeker van badkleding willen zijn die goed blijft zitten.

Hoe kies ik dames surf- en badkleding?

DE TIP VAN ONZE EXPERT : Elise, styliste dameskleding bij Olaian

Wij hebben badpakken en bikini's voor elke cupmaat. Ook dames met een kleine buste of met een grote cupmaat vinden bij ons badkleding die goed blijft zitten in de golven. Maar met welk bikinitopje sta je best?

"Wat zijn beugels?"
Dat is een versteviging die rond de borst gaat, voor een optimale ondersteuning. Naargelang de vorm van de beugel bestaan er verschillende modellen van bovenstukjes, met een meer of minder uitgesneden decolleté.

"Wat doet een push-up?"
De pads die zijn ingewerkt in de bikinitopjes liften de borsten voor een vrouwelijkere look, waarbij ze de twee borsten wat samendrukken voor een fraaie decolleté. Dit wordt het push-up-effect genoemd.

"Ik heb een kleine boezem"
Triangel, bandeau, push-up: als je kleine borsten hebt, kun je heel wat modellen van bikinitopje dragen. Je kunt ook voor een sexy look gaan met ons badpak ISA met duizelingwekkend diep decolleté.

"Ik heb een grote cupmaat"
Voor jou zijn de modellen met beugels en afneembare bandjes een uitstekende keuze. Ze bieden goede ondersteuning voor de gemiddelde en grote boezem en ogen bovendien heel vrouwelijk: - De minimizer is, zoals de naam het al zegt, een uitstekende oplossing voor vrouwen die het volume van hun boezem optisch willen verkleinen door een optimale verdeling en omhulling.  - Voor dames die niet van beugels houden, zijn er de surftops. Die zijn uiterst bedekkend en blijven heel goed zitten dankzij de elastische onderband.

"Wat zijn voorgevormde cups?"
Voorgevormde cups zijn een slimme oplossing om de borsten te liften en een mooie ronde vorm te geven, zonder aftekening van naden of irritatie zoals je die wel kunt hebben met ingenaaide schuimstof vullingen. Olaian heeft aan jou en aan je comfort gedacht en gebruikt voorgevormde cups bij de meeste van zijn modellen. De padding kan uitneembaar zijn, zodat je het bovenstukje een halve maat groter of kleiner kunt maken. Een padding kan ook evolutief zijn, dat wil zeggen dat het effect verschilt naargelang de cupmaat: van maximaal push-up effect (cupmaten A en B) tot licht push-up effect voor grotere cupmaten.

Hoe kies ik dames surf- en badkleding?

  WOORDJE VAN ANNE-SOPHIE, productmanager dames badkleding bij Olaian

"Voor een surfster is het belangrijk dat haar badpak of bikini perfect blijft zitten in de golven, ook al blijft de look uiteraard een belangrijk criterium."

"Doordat ik heb gepraat met honderden surfsters op spots overal ter wereld, ben ik tot het besef gekomen dat het feit dat hun badkleding goed blijft zitten voor hen werkelijk het allerbelangrijkste punt is. Een van hen vertelde me trouwens dat ze zonder leash beslist haar broekje was kwijtgespeeld! Daarom ontwerpen we nu al sinds 3 jaar badpakken en bikini's die bestand zijn tegen de golven en voor elk figuurtype. Iedereen van ons ontwerpteams surft trouwens zelf, en we testen dan ook al onze badpakken en bikini's eerst zelf voor we ze onderwerpen aan grootschaliger tests met onze partners."

Tip: draag ook een UV-shirt tegen de zon