1. Een vouwfiets is super compact!

De eerste reden waarom je een vouwfiets kiest, is hoogstwaarschijnlijk de geringe omvang. Deze compacte, vinnige en wendbare modellen zijn ideaal voor stadsmensen die niet bepaald bergruimte te over hebben.

Een vouwfietsje is in een wip opgeklapt en past probleemloos in je appartement wanneer je geen garage hebt. Dankzij de geringe omvang kan je hem perfect stallen in een kast, op het balkon of in de berging.

En woon je op de zoveelste verdieping, dan is het een eitje om je fiets boven te krijgen eens hij is opgevouwen. Je neemt hem gewoon mee in de lift of op de trap, en de fiets dragen doe je als een reiskoffer.

5 voordelen van een vouwfiets

2. Klein in omvang, groots in comfort: perfect voor in de stad

Nog een belangrijk voordeel: vouwfietsjes zijn verbluffend licht en heerlijk comfortabel.

De meeste modellen zijn uitgerust met een frame en een voorvork uit aluminium, om zo min mogelijk te wegen en toch stijf te blijven. Zelfs na een zware werkdag neem je je vouwfiets zo probleemloos mee de bus of de trap op.

3. Een stadsfiets die je mee mag nemen in het openbaar vervoer

Dankzij de kleine omvang kan je je vouwfiets perfect combineren met andere vervoersmiddelen (metro, bus, tram, trein). Het kost je niks extra, en het is razend handig.

Zo is een vouwfiets de ideale aanvulling voor mensen die het openbaar vervoer gebruiken, maar ook graag wat vaker fietsen. Als je nogal ver van je werkplek woont, dan doe je een deel van de rit met de auto of met het openbaar vervoer, en voor het laatste stukje in het drukke stadscentrum neem je gewoon de fiets.

En als je het hele traject met je vouwfiets doet, dan heb je nog altijd de optie om op het openbaar vervoer te springen wanneer je te laat dreigt te komen of als je een zware dag op het werk hebt gehad.

Voordelen te over dus, en zo komt het dat de vouwfiets de stad blijft veroveren en ook steeds vaker mee op reis gaat. Rijd je al met een vouwfiets, deel dan gerust je ervaringen! Of vertel ons wat jou doet kiezen voor dit leuke vervoersalternatief.

4. Een doeltreffende stadsfiets

De vouwfietsen van tegenwoordig zijn veel méér dan gewoon maar een extra fietsje. Het zijn volwaardige, praktische en functionele modellen voor dagelijkse of regelmatige fietstochtjes.

Meestal hebben ze 3 versnellingen, zo fiets je probleemloos over lichte en middelzware hellingen. Om minder plaats in te nemen, zijn ze uitgerust met wielen van 20 inch. Deze wat kleinere wielen zijn steviger en lichter dan de wielen van 26 of 28 inch die je op gewone stadsfietsen vindt. Ze maken je vouwfiets ook wat wendbaarder op plekken waar je niet veel ruimte hebt.

Voordelen vouwfiets

5. Fietsen naar je werk, in de stad of op vakantie: geschikt voor elke situatie

Deze fiets is helemaal gemaakt voor ritjes in de stad, een echte stadsmus zeg maar. Vouwfietsen zijn ideaal voor ritten door de stad, om even naar de bakker, de markt of de bib te gaan.

Dankzij hun technische eigenschappen zijn ze betrouwbaar en doeltreffend, perfect dus voor de dagelijkse rit naar het werk bijvoorbeeld.

En compact zijn ze uiteraard ook! Een vouwfietsje past probleemloos in de koffer van je auto bijvoorbeeld. Zo kan je hem perfect meenemen op vakantie om stadjes te bezoeken of met de fiets naar het strand te rijden!

5 voordelen van een vouwfiets

HERVÉ

Fietsspecialist bij B'TWIN

Je kan een vouwfiets helemaal uitrusten zoals een klassieke stadsfiets: comfortzadel, versnellingen met draaigrepen, een mandje, een bagagedrager, of spatborden om je kleren proper te houden.