ELKE DAG MET DE FIETS NAAR HET WERK, WAAROM NIET?!

Fietsen is een snel en milieuvriendelijk vervoersmiddel, en het is nog gezond ook! Je rijdt de files voorbij, vermijdt de schadelijke gevolgen van het verkeer op je gezondheid (stress, opwinding enz.), en je beleeft je vaste woon-werktraject anders. Hier alvast een paar tips voor deze gezonde gewoonte!

Stadsfiets kopen

PAS JE KLEDING AAN

Naar het werk fietsen hoeft niet te betekenen dat je bezweet moet aankomen. Het klopt dat je een fysieke activiteit doet, maar als je op tijd vertrekt, kan je rustig fietsen en hoef je je niet te fel in te spannen.

En met de juiste kleding fiets je in optimale omstandigheden naar het werk.

Je hebt twee opties:

• Kies voor alledaagse kleding die geschikt is voor sport in de stad voor je korte ritten. De Urban Proof-lijn van B'TWIN koppelt stijl aan functionaliteit, door je zichtbaar te maken en te beschermen tegen de koude. Een complete collectie, van warme jas, over regenjas en windjack, tot muts en handschoenen.

• Ga voor comfortabele fietskleding (fietsbroekje, truitje en jack) voor je langere trajecten. Je vergeet dan wel best niet om reservekleren mee te nemen in een rugzak of op je bagagedrager. Kleed je om als je aankomt en spring eventueel even onder de douche als die er is.

AANKOMEN MET SCHONE KLEREN

Je kan je kleren op twee manieren vuil maken op de fiets: door het water en het vuil dat van je wielen vliegt, of door je ketting. Om dat te vermijden monteer je best spatborden op je fiets en is een broekklem geen slecht idee!

Gebruik bij regen ook een overbroek en een regenjas om droog te blijven.

EEN ONMISBARE REPARATIE-SET VOOR PECH TE VERHELPEN

Om elk ongemak onderweg te vermijden, vergeet je maar beter je reparatiesetje niet. Dat komt immers bijzonder van pas als je lek rijdt. Met een reservebinnenband, bandenlichters, bandenplakkers en wat lijm of een antilekspray ben je helemaal gewapend om pech te verhelpen.

Vergeet ook je handpompje en multitool niet in je zadeltasje of rugzak te zwieren, om je banden te kunnen oppompen op korte ritten.

Met de fiets naar het werk

CONTROLEER JE FIETS REGELMATIG

Net zoals bij een auto is een regelmatig onderhoud van je fiets (door een vakman) essentieel wanneer je je trouwe tweewieler geregeld gebruikt.

Laat in de werkplaats van je Decathlon-winkel de remmen, de transmissie, de stuurinrichting en de wielen regelmatig controleren, om veilig te fietsen en materiaalbreuk te voorkomen.

LET OP JE VEILIGHEID

Tot slot moeten we nog het belang van een fietshelm benadrukken. Dit stukje uitrusting mag dan niet verplicht zijn, we raden toch warm aan om een helm op te zetten wil je je helemaal veilig verplaatsen.

En je zichtbaarheid op de weg is van primordiaal belang. Een voor- en achterlicht en wielreflectoren zijn zeker geen overbodige luxe. B'TWIN ontwikkelde zijn eigen lijn met veiligheidsaccessoires, de B'VISIBLE-reeks, voor onbezorgde ritten.

In de stad vind je steeds vaker mooie fietspaden, en dat hebben we de danken aan de opkomst van koning fiets. Je ziet steeds meer auto's geparkeerd staan in het centrum en steeds meer mensen met de fiets naar het werk reden. Surf mee op de trend en schakel over op twee wielen op je naar je werkplek te verplaatsen!

Met de fiets naar het werk