WIL JE WEER BEGINNEN MET SPORTEN? GA SKEELEREN!

Wil je weer beginnen met bewegen? De oplossing? Skates ! Het koude seizoen met zijn deken van luiheid en winterslaap is bijna voorbij. Na enkele weken zonder activiteit word het tijd weer te gaan sporten. Maar angst om je te blesseren, gebrek aan spieren of kortademigheid houden je tegen; Ga skeeleren!

skeeler oxelo

SKATEN, EEN LEUKE ACTIVITEIT

Of we nu na een blessure of een aantal maanden van inactiviteit weer gaan sporten, het is nooit gemakkelijk. Het verlies aan spieren en motivatie, de paar kilo’s te veel… die eerste stap zetten is altijd weer even moeilijk. Om het “ik kan het niet”-syndroom te vermijden is het belangrijk om een activiteit te kiezen waar je bijna direct plezier van kunt hebben. Skaten is minder belastend dan bijvoorbeeld hardlopen, en dus de perfecte oefening om mee te beginnen als je weer gaat sporten. Een gevoel van vrijheid, alle beperkingen van je afgooien… Deze sport is geschikt voor iedereen – dames, heren, tieners, kinderen – op elk niveau. Een leuke en ontspannende manier om weer te gaan sporten. De sport is voordelig en binnen handbereik van iedereen, kan zowel alleen als in groep worden beoefend. 

skeelers-park

EEN RUSTIGE ACTIVITEIT VOOR JE LICHAAM

In tegenstelling tot hardlopen bijvoorbeeld is skaten een activiteit die je gewrichten (kraakbeen in de enkels, knieën en heupen) niet belast. Er komen geen sprongen bij kijken en er zijn geen schokken van het neerkomen, maar er is een permanent, glijdend contact met de grond zoals bij langlaufen of wandelen. Genoeg redenen om je skates aan te trekken en eraan te beginnen! Houd er echter wel rekening mee dat je lelijk kunt vallen. Voor een veilige beoefening investeer je best in aangepaste bescherming (helm, knie-, elleboog- en polsbeschermers). Als duursport verbetert skaten je bloedsomloop, stimuleert en versterkt het je hart en bloedvaten en kan het, als je het regelmatig doet, het risico op een hartinfarct op latere leeftijd verminderen.

EEN SPORT DIE GOED IS VOOR JE FIGUUR

Heren, willen jullie van dat zwembandje af? Dames, ben je die zadeltassen beu? Ga skaten! Met deze sport verbrand je ongeveer 500 calorieën per uur! Dat maakt het de ideale activiteit om aan je figuur te werken door je spiermassa te vergroten.

Zeg maar gedag tegen mollige zones en een bierbuik !