Freeride en freestyle ski's

Freeride en freestyle ski's

Freestyle ski's of freeride ski's kopen bij Decathlon. Wij bieden de laagste prijs garantie op freestyle ski's en freeride ski's, op al onze freestyle ski's zit ook 2 jaar garantie. Kies de juiste freestyle ski die bij je past en wij bezorgen ze gratis bij je thuis inclusief bindingen. Onze freestyle ski's zijn ideaal voor in het park, ga je liever freeriden? Shop dan de juiste freeride ski die bij jou past. Bekijk ook de freestyle en freeride skishcoenen die bij jou passen skischoenen!

Advies nodig?
Welke ski moet ik kopen? | Zo koop je de juiste ski | Decathlon.nl
a11y.skip-categories a11y.skip-categories
a11y.skip-filters
Filters
Geslacht
Maat
‪SKI WAIST WIDTH‬
Merk
‪SPORTIEF NIVEAU‬
Verwachte levertijd
Kleur
Prijs
4.5/5 Op basis van 217 reviews

Freeride ski's, de echte poederbakken!

Liefhebbers van maagdelijk witte hellingen en dikke lagen verse poeder kiezen voor brede ski's (minstens 100 mm). Die bieden een uitstekende draagkracht buiten de pistes en zijn voorzien van een rocker voor- en achteraan. Dat geeft je een betere ligging en een goede wendbaarheid op de diepe sneeuw. Freeriden wordt steeds populairder en het aanbod freeride ski's is de laatste jaren enorm gestegen. Je kunt met deze ski's het backcountry gebied eenvoudig ontdekken en doordat deze brede poederlatten speciaal voor de diepe sneeuw zijn ontwikkeld kom je eenvoudig vooruit in de poeder. Freeride ski's hebben de meeste rocker aan het uiteinde (nose of tail) en hierdoor duikt de ski minder snel in de sneeuw en dit zorgt voor een beter wendbaarheid. Het maken van bochten gaat met deze freeride ski's ook erg eenvoudig en dit komt door de speciale vorm die deze ski's hebben. Ook de freeride ski's zijn ondertussen voorzien van de rockershapes en zijn lekker breed waardoor je enorm veel drijfvermogen zult hebben en toch super wendbaar blijft.Als je van plan bent om buiten de piste te gaan skiën, zorg dan voor een goede voorbereiding. Een ongeluk zit in een klein hoekje en in het backcountry terrein schuilt altijd gevaar. Ga daarom nooit alleen off-piste en zorg altijd voor minimaal 3 personen. Overweeg om een gids in te huren, deze gidsen kennen het terrein perfect en dus de risico's van het gebied. Als je off-piste gaat skiën of snowboarden, dan is het ten zeerste aan te raden om met een backcountry set of lawine-3-eenheid-set op pad te gaan. Deze set bestaat uit een lawine pieper, een sonde en een schep. Let op, als je niet getraind bent en dus niet weet hoe je een lawinepieper moet gebruiken, dan heeft het geen zin. Zorg dus voor de juiste training zodat je weet wat je moet doen tijdens calamiteiten (lees lawines). Tot slot is het raadzaam om een Lawine airbag aan te schaffen. Al deze materialen zijn behoorlijk kostbaar, informeer daarom voor verhuur van deze materialen in je gebied.

Freestyle ski's, voor in het park of voor je piste trucs.

Ski's voor freestylers en snowparkfanaten moeten in de eerste plaats wendbaar zijn, zowel in de lucht als op de sneeuw! Ze moeten licht zijn om gemakkelijk jumps en figuren te maken, en symmetrisch om er zowel voor- als achteruit mee te kunnen glijden en vlot te landen bij elke sprong. De keuze zal dan vallen op twintip-ski's.Freestyle ski's hebben bijna altijd een twintip wat eigenlijk betekent dat de voor en achterkant ongeveer gelijk zijn. Je kunt met deze ski's eenvoudig switch rijden (achteruit skiën) om zo nog vettere tricks uit te voeren. De achter kant van deze ski's lopen dus omhoog wat het mogelijk maakt om ook achterstevoren te landen als je een sprong hebt gemaakt. Dit is bijvoorbeeld het geval bij een 180, een halve draai. De bindingen van freestyle ski's staan over het algemeen meer in het midden van de ski en dit zorgt voor meer vergevingsgezindheid tijdens het switch rijden en de ski zal hierdoor ook makkelijker een bocht maken.

Freestyle ski's zijn gemaakt voor het park. Je kunt er dus rails & kickers mee aanrijden maar deze ski's komen ook goed tot hun recht op de piste. Je kunt er tochten mee maken en zelfs uitstapjes in de diepe sneeuw mee maken. Als je van plan bent om je meer op het freestylen te gaan richten, zorg dan voor de juiste ski bescherming. Een helm is een absolute vereiste als je in het park gaat rijden en ook backprotectors en overige bescherming zijn geen overbodige luxe. Parks zijn vaak strak geshaped wat resulteert in harde sneeuw. Een valpartij zonder de juiste bescherming kan dus voor nare blessures zorgen.