Paardrijcap

Paardrijcap

Wil jij een nieuwe paardrijcap kopen? Bij Decathlon hebben we verschillende soorten, maten en kleuren paardrijcaps voor elke ruiter. De paardrijcaps zijn van goede kwaliteit en zitten comfortabel. Geschikt voor beginners en gevorderden. Ontdek ook onze bodyprotectors en paardrijlaarzen om veilig te paardrijden.

Advies nodig?
Hoe kies ik een paardrijcap?
Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters
Geslacht
Maat
Merk
Verwachte levertijd
Kleur
Prijs
4.6/5 Op basis van 3401 reviews

Wil jij een paardrijcap kopen? Dit moet je weten!

Een paardrijcap is een helm voor het paardrijden en deze accessoire is essentieel om veilig paard te rijden. Als je paardrijdt wil je dat je met een veilig gevoel op je paard zit. Een paardrijcap is dan ook essentieel om aan te schaffen als je begint met paardrijden. Er zijn vele soorten en modellen caps, een cap met een vaste maat of een verstelbare cap. Maar voordat je een cap kiest is het belangrijk om te weten welke maat en model cap past bij je hoofd. Deze cap mag zeker niet te strak zitten om te voorkomen dat je hoofdpijn krijgt tijdens het paardrijden. Anderzijds is een te losse cap ook gevaarlijk omdat die dan van je hoofd kan vallen en minder goed beschermt tijdens een val. Hoe kan je controleren of je paardrijcap goed zit? Laat het kinbandje van je cap los en buig je hoofd langzaam naar voren. Let op, als je cap al van je hoofd valt voordat je met je kin je borst hebt geraakt is jouw cap te groot. Om jouw maat zo goed mogelijk te weten te komen kun je onze maattabel op de productpagina raadplegen.

Het belang van een goed passende paardrijhelm

In elke sport met een hoog risico is het belangrijk om veiligheidsproducten te dragen, paardrijden is hierop geen uitzondering. Je hoofd is het meest kwetsbare gedeelte van je lichaam, samen met je armen, welke het meeste schade oplopen bij een valpartij. Het is belangrijk voor ons om te zorgen dat jij goed beschermd bent tijdens het paardrijden. De keuze voor een paardrijcap wordt gebaseerd op vijf verschillende criteria die hieronder verder worden uitgelegd: type, intensiteit van het gebruik, comfort, ventilatie, onderhoud.


Daarnaast zijn er verschillende types paardrijcaps die je kunt kopen: een cap met een vaste maat en een cap met een draaiknop aan de achterkant om hem te verstellen. Wij raden aan om verschillende modellen te passen voor je een paardrijcap wilt kopen. Als je je helm opzet, zou deze gelijk goed moeten passen, en je voorhoofd moet goed worden beschermd. De kinband moet precies op de juiste plek zitten. Kijk daarom bij Decathlon voor een paardrijcap die aan je verwachtingen voldoet. De paardrijhelm die je kiest is gebaseerd op je ervaringen als ruiter en de discipline die je beoefend. Voor springen, wedstrijden en korte ritjes kun je het beste kiezen voor een rijhelm met een vaste maat. Deze zijn vaak het meest comfortabel, passen goed en zien er goed uit. Verstelbare paardrijcap zijn een stuk beter voor kinderen als ze nog in de groei zijn maar ook omdat ze lichtgewicht zijn, verstelbaar en een goed ventilatiesysteem hebben.Je paardrijcap kan er nog best goed uitzien na een valpartij maar waarschijnlijk is hij zijn beschermende kracht kwijt door de impact van je val.

Een veilige paardrijcap voor dames vind je bij Decathlon

Zoek jij een paardrijcap voor dames? Dan hebben wij verschillende leuke paardrijhelmen in ons assortiment. Zo hebben wij paardrijcaps met glitters, glans en leuke kleuren. Ben je opzoek naar een paardrijcap voor je kind? Dan ben je bij Decathlon ook aan het juiste adres. Wij verkopen namelijk zowel paardrijcaps voor kinderen als volwassen zodat iedereen veilig kan paardrijden. Zo weet je zeker dat je kind ook veilig en beschermd op een paard of pony zit.