Cardiotraining

Cardiotraining

Wil jij graag thuis ook kunnen fitnessen? Bij Decathlon verkopen we verschillende loopbanden , hometrainers , crosstrainers en roeitrainers van goede kwaliteit, zodat jij ook thuis fit kan blijven. Koop dus al je fitness en cardio apparaten bij Decathlon. Ontdek ook onze fitness kleding voor optimaal comfort en onze krachttraining en crosstraining artikelen om je spieren te trainen.

68 Artikelen
4.5/5 Op basis van 319 reviews

Aan je figuur werken met cardiotraining

Cardiotraining is een activiteit die gericht is op je cardiovasculaire systeem: hart en ademhaling. Het stelt je in staat om een goede lichaamsconditie te krijgen, gewicht te verliezen en vet te verbranden. Het is dus de aanbevolen activiteit als je af wil vallen. Met DECATHLON ontdekt je ALLES over cardiotraining.

Je spieren ontwikkelen

Dit doel is gericht op het ontwikkelen van de spiermassa: het versterken en opbouwen van de spiermassa. Je moet in de eerste instantie weten welk deel van het lichaam je wilt ontwikkelen: je hele lichaam? Je bovenlichaam? Je onderlichaam? Of je buikstreek? Als je aan je hele lichaam wilt werken, kun je het beste een crosstrainer of een roeitrainer kiezen. Om de spieren van je bovenlichaam te ontwikkelen, kun je het beste een halterbank, een fitnessbank of halters kiezen. Voor de buikstreek kun je de voorkeur geven aan buikspierapparaten en voor je onderlichaam kun je een crosstrainer of hometrainer kiezen.

Je figuur verbeteren

Het doel is om calorieën te verbranden en gewicht te verliezen. Je moet je dus richten op apparaten voor cardiotraining zoals loopbanden, crosstrainers, hometrainers, roeitrainers, trampolines, springtouwen, steps en steppers.

Een strakker lichaam

Voor een strakker lichaam werk je op gematigde wijze aan je spieren (geen opbouw van spiermassa, maar diepgaande spierversterking). Daarvoor kun je je focussen op elastieken, halters, gymballen, halterbanken, crosstrainers, buikspierapparaten of elektrostimulatieapparaten.

Bepaalde apparaten worden aanbevolen door je arts en zijn speciaal ontworpen om je lichaam te onderhouden of de heropvoeding te bevorderen. De oefeningen worden op rustige wijze verricht en het doel zal in geen geval intensief zijn.

In vorm blijven

Om dagelijks in vorm te blijven, heb je keus: afhankelijk van je budget of het deel van je lichaam waar je aan wilt werken kun je een springtouw kiezen of een crosstrainer, een hometrainer of een loopband. De activiteit zal cardiotraining omvatten (die gericht is op je hart en bloedvaten).

Weer een strak lichaam krijgen

Als je lange tijd niet aan sport gedaan hebt (ongeluk, zwangerschap, tijdsgebrek), moet je je concentreren op het deel van het lichaam waar je aan wilt werken. Voor het bovenlichaam kun je fitnessbanken, halterbanken of halters kiezen. Voor de buikregio zijn buikspierapparaten ideaal. Voor het onderlichaam is niets beter dan een hometrainer of een loopband. Als je je hele lichaam strakker wilt krijgen, kies dan een crosstrainer! Stoom afblazen om de dagelijkse rompslomp te vergeten gedurende een sportsessie. Dat kan betekenen dat je wil afreageren of dat je wil ontspannen: twee totaal verschillende doelen.

Afreageren, ontspannen

Om energie te verbruiken is niets beter dan afreageren! Kies voor een cardio trainingsactiviteit of een vechtsport zoals boksen.

Ontspannen

Dit doel wordt vaak bereikt door middel van een gematigde activiteit, zoals bijvoorbeeld yoga of pilates. Gebaseerd op wat je liever doet, kun je je richten op een gymmat, een gymbal of een yogakit. Iedereen die aan sport doet, kan zijn prestaties verbeteren, of hij nu aan fitness doet of een andere sport beoefent. Je moet alleen beslissen of je je hartprestaties wilt verbeteren (gericht op het hart en de ademhaling) of je spieren (spieroefeningen).

Wat is cardiotraining? Wat zijn de kenmerken?

Deze activiteit wordt dus aanbevolen als je af wil vallen. Cardiotraining vereist langdurige inspanning en verbetert je uithoudingsvermogen. Tijdens de oefening zal eerst glucose verbrand worden en vervolgens de vetten die in het lichaam opgeslagen zijn.

Hartprestaties verbeteren

Om je ademhaling en je uithoudingsvermogen te verbeteren, zul je aan je cardiovasculaire capaciteit moeten werken.

Aan je spieren werken

Om je spiermassa te ontwikkelen, zul je de voorkeur moeten geven aan alle spiertrainingsapparaten die geschikt zijn voor het deel van het lichaam dat je voornamelijk wilt ontwikkelen: fitnessbank, homegym, buikspierapparaat.

Advies op maat van Decathlon sport experts

Al onze medewerkers hebben een passie voor sport en dit dragen zij ook uit in het actief beoefenen van sporten. De afdelingen worden over het algemeen ondersteund door sportieve verkopers die als sport experts gezien kunnen worden. Voor al je vragen over cardio apparatuur kun je dus terecht bij een van onze verkopers. Het grote voordeel van onze winkels is dat je er producten kunt proberen en passen. Vaak zijn er playgrounds waar wij stimuleren om de producten te proberen zodat je precies weet wat je in huis haalt.

Levering van al je spullen

Bij DECATHLON kun je zelf de bezorgwijze kiezen, afhankelijk van het formaat van je product. Wij bieden je een volledig beveiligde betaalomgeving en een garantie van minimaal twee jaar op al je aankopen. Bij Decathlon heb je de keuze uit verschillende betaalmethoden en bestellingen vanaf €70,- worden gratis bij je bezorgd. Daarnaast kunnen alle bestellingen gratis worden geretourneerd binnen 365 dagen (met onze sportpas).