Fietstrainers

Fietstrainers

Buiten stevig op de pedalen trappen is heerlijk, maar er kunnen verschillende redenen zijn waarom het er niet (genoeg) van komt. Het is slecht weer, het is al donker als je klaar bent met werken of de kinderen zijn thuis en je kunt de deur niet uit. Een fietstrainer is ideaal voor wie het fietsen in de benen wil houden, maar niet altijd tijd of zin heeft om dit buitenshuis te doen. Fietstrainers zijn er in verschillende varianten en je gebruikt ze in combinatie met jouw eigen fiets, zoals een wielrenfiets of mtb.

Advies nodig?
Hoe kies ik de beste fietstrainer voor mij?
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters 1
Type
Merk
‪MAXIMAAL VERMOGEN‬
VERKOPER
Kleur
Prijs
4.2/5 Op basis van 647 reviews

Een fietstrainer kopen? Dat doe je natuurlijk bij Decathlon!

Ben je van plan om een fietstrainer te kopen? Dan ben je bij Decathlon aan het juiste adres, want in ons assortiment vind je diverse fietstrainers en handige accessoires om je training nog leuker en/of beter te maken. Maar laten we beginnen bij het begin: er zijn verschillende soorten fietstrainers verkrijgbaar. Zo kun je kiezen voor een rollerbank, het 'instapmodel' onder de fietstrainers, maar ook voor een wheel-on trainer/rollentrainer of een direct drive trainer. De verschillen tussen deze fietstrainers zitten met name in de manier waarop de fiets bevestigd wordt en de mogelijkheden die je (daardoor) met een bepaalde fietstrainer hebt. Ook zijn er all-in-one trainers, ook wel hometrainers genoemd, waar trainer en fiets in één apparaat geïntegreerd zijn.

Wil je graag een zo realistisch mogelijke fietservaring compleet met hellingen en wisselende weerstand? Of ga je voor een interactieve training met een smart fietstrainer, zoals de Elite Zumo of Direto? Om te voorkomen dat de fietstrainer straks stof staat te vangen, is het belangrijk om de juiste fietstrainer te kopen. Kom je er niet uit welke fietstrainer je gaat kopen? Breng dan een bezoek aan onze winkel of gebruik de chatfunctie op de website. Onze specialisten helpen je graag verder bij het maken van de juiste keus.

Hou je conditie op peil met een indoor fietstrainer

Een indoor fietstrainer is ideaal voor wie niet altijd in de gelegenheid is om buiten een lange rit te maken. Zo houd je toch je conditie op peil en ben je startklaar als je wel buiten wilt gaan fietsen. Afhankelijk van voor welke indoor fietstrainer je kiest, kun je op allerlei manieren trainen. Er zijn verschillende apps voor indoor fietsen, waarmee je bijvoorbeeld groepsritten kunt rijden of een trainingsschema op kunt zetten voor de nodige structuur. Goed om te weten: sommige interactieve fietstrainers worden geleverd met bijbehorende software.

Voordat je op de indoor fietstrainer stapt is er wel enige voorbereiding nodig. Denk bijvoorbeeld goed na over de fietskleding die je aantrekt, omdat binnenfietsen toch echt wel iets anders is dan buiten. Leg een handdoek binnen handbereik, want zweten ga je zeker, en leg een mat onder de fietstrainer. Zorg er ook voor dat je de fiets beschermt tegen eventuele zweetdruppels, door iets over het stuur en de bovenbuis heen te leggen. Let er wel op dat dit je niet in de weg zit tijdens het fietsen.