De vouwfiets combineren met andere vervoersmiddelen, super handig

Wil je graag een fietstochtje maken door de stad? Maar er is één (klein) probleempje: je woont nogal ver van je favoriete bestemmingen of je werk? Ontdek dan hier hoe je de fiets kunt combineren met andere vervoersmiddelen. Het is immers perfect mogelijk om een stukje van je traject met de fiets te doen en de rest af te werken met de auto, de trein, de tram, de metro of de bus!

vouwfiets kiezen

Reizen in hybridemodus: half met de fiets, half met het openbaar vervoer

Je woont buiten de stad en moet regelmatig in het centrum zijn? Waarom combineer je het openbaar vervoer dan niet met de fiets, zo verplaats je je gemakkelijker in de stad.

Spring op de trein, de bus, de tram of de metro om in de buurt van je bestemming te geraken, en neem de fiets voor het laatste lastige stukje in het centrum! Of rijd met je fiets tot aan het station of tot aan je bushalte, en doe de rest van je traject met het openbaar vervoer.

Zo geniet je van de vrijheid en de deugden die de fiets biedt: je rijdt de files voorbij, je bent dagelijks actief én je gezondheid vaart er wel bij!

Met de fiets in de trein: gedemonteerd of niet 

Je fiets meenemen op de trein, je ziet het steeds vaker. En die hoeft niet per se gedemonteerd te zijn.- De voordelen van gedemonteerde fietsen en vouwfietsen:

Gedemonteerde fietsen mogen gratis mee op de trein, op voorwaarde dat ze in een fietshoes zitten die niet groter is dan 120x90 cm. Een vouwfiets is zeker niet groter en kan je dus gemakkelijk gratis meenemen. Je fiets wordt dan beschouwd als bagage.- De regels om te reizen met een niet-gedemonteerde fiets

Je kunt een niet-gedemonteerde fiets meenemen in de trein. Met een Dagkaart fiets kun je je fietss/ligfiets/racefiets of tandem meenemen in het aangegeven gedeelte van de trein. Hiervoor gelden de volgende regels: je mag je fiets meenemen van maandag t/m vrijdag tussen 9.00-16.00 uur en na 18.30 uur. In de spits mag je je fiets niet meenemen in verband met de ruimte.

Vergeet ook niet dat je verantwoordelijk bent voor je fiets aan boord van een trein. Houd hem in het oog en maak hem vast indien nodig! Meer informatie vind je op de website van de Nederlandse spoorwegen.

Vouwfiets

Bus, tram, metro: neem je fiets mee als handbagage

Je mag je fiets meenemen op de bus, in de tram of op de metro, zolang hij maar niet groter is dan een stuk handbagage. Je legt je fietsje dus gewoon op je plaats of in de bagagerekken.

Vouwfietsen en gedemonteerde fietsen in een hoes kunnen dus mee aan boord.

Combineer de fiets en de auto

Er is nog een goed alternatief: neem je fiets mee met de auto. Je rijdt gewoon met de wagen tot in de buurt van je bestemming of werkplek, parkeert je op een gratis parking en doet het laatste stukje met je trouwe tweewieler! Met de fiets verplaats je je veel gemakkelijker in de stad, moet je niet ellenlang naar een parkeerplaats zoeken en het bijhorende dure parkeerticket betalen...en dan hebben we het nog niet over de tijdswinst gehad!

Om het interieur van je auto kraaknet te houden en je fiets niet te moeten demonteren, is een fietsdrager altijd een handig item. De dragers van tegenwoordig zijn razendsnel geïnstalleerd op de trekhaak van je auto of op de achterklep, met speciale riemen.

Combineer de fiets met andere vervoersmiddelen, super handig

HERVÉ

Fietsspecialist bij B'TWIN

Let op: het is niet echt handig om je fiets te demonteren om hem in een hoes te stoppen.

Beter is een vouwfietsje, veel gemakkelijker!