Hoe kies je de perfecte ski's voor jouw kind?

Hoe kies je de perfecte ski's voor jouw kind?

Kies ski's voor je kind. Hou rekening met de lengte, ervaring en persoonlijke voorkeur zodat je kan genieten van de wintersport.

Ontdek welke ski's bij jouw kind passen

Je leest hier alles over welke ski’s goed bij jouw kind passen. Het belangrijkste is dat je kind plezier heeft tijdens de wintersport en op een leuke manier kennis maakt met skiën. Wist je dat je kind al vanaf een jaar of 4 kan starten met skiën op normale kinderski’s? Is je kind jonger dan 4, dan raden wij aan om te starten met plastic ski’s. Spelenderwijs wordt er dan kennis gemaakt met het skiën op plastic ski's, hierbij zal er meer gelopen worden tijdens het skiën in plaats van glijden. Is je kind 4 jaar of ouder? Kijk dan naar echte kinderski's. Er zijn veel soorten en maten kinderski’s met ieder een eigen doel. We gaan vertellen hoe je nu de juiste keuze maakt op basis van drie simpele stappen!

Hoe kies je de perfecte ski's voor jouw kind?

In slechts drie stappen kies je de juiste ski's voor jouw kind

De keuze voor kinderski’s wordt gemaakt op basis van drie stappen. Volg deze stappen en je komt vanzelf uit bij de beste ski’s voor jouw kind.

1. Het niveau
2. De lengte
3. Persoonlijke voorkeur

Hoe kies je de perfecte ski's voor jouw kind?

Stap 1: het niveau

Als eerste bepaal je het skiniveau van jouw kind. Wij maken hierin onderscheid tussen drie verschillende niveau’s: beginnend, gevorderd of ervaren. Een beginnende skiër heeft les nodig, gebruikt de pizzapunt om bochten te maken en zal voornamelijk nog vertrouwen moeten opdoen om met plezier te kunnen skiën. Een gevorderde skiër kan nog les nemen, maar heeft dit niet perse nodig. Een gevorderde skiër zal voornamelijk op de blauwe en rode piste te vinden zijn en heeft al veel plezier. Een ervaren skiër is een kind die meerdere weken per jaar op de piste te vinden is en elke afdaling comfortabel aankan.

Voor elk van deze drie niveaus heeft Decathlon passende ski's van het eigen wintersport merk Wed’ze. Op die manier wordt het makkelijk om een keuze te maken. Kijk naar het cijfer in de productnaam van onze Wed'ze ski’s om te ontdekken voor welk niveau de ski geschikt is.

100 = beginnend
500 = gevorderd
900 = ervaren

Hoe kies je de perfecte ski's voor jouw kind?

Stap 2: de lengte

De juiste lengte van de ski is belangrijk om plezier te hebben tijdens het skiën. Met een kortere ski is het makkelijker om te leren skiën en bochten te maken, terwijl een langere ski stabieler is en meer snelheid kan ontwikkelen. De lengte van een ski moet ongeveer tussen de borst en de bovenkant van het hoofd komen.

Voor beginnend: je kunt de lengte van de ski’s bepalen door ongeveer nek hoogte aan te nemen. De ski’s zullen tussen schouder en kin komen. Hoe korter de ski, hoe gemakkelijker het wordt om bochten te draaien. Te korte ski’s zorgt juist weer voor instabiliteit. Advies: lichaamslengte min ongeveer 35 CM.

Voor gevorderd: je kunt een paar ski’s nemen die ongeveer rond mond hoogte komen. De ski’s zullen tussen kin en neus hoogte komen. Meer lengte zorgt voor meer stabiliteit wanneer er harder geskied wordt. Advies: lichaamslengte min ongeveer 20 CM.

Voor ervaren: je kunt ski's nemen die iets langer zijn dan voor een gevorderde skier, zodat er extra stabiliteit is op hoge snelheid. Advies: lichaamslengte min ongeveer 15 CM.

Is je kind langer dan 150cm? Dan kan er ook gekeken worden naar ski’s voor volwassenen. Gebruik bovenstaand maatadvies of vraag advies in een van onze winkels voor de juiste afmeting.

Hoe kies je de perfecte ski's voor jouw kind?

Stap 3: persoonlijke voorkeur

Een ski voor je kind kies je op basis van eigenschappen die bij de specifieke wensen en behoeften passen, hierin kunnen we spelen met bijvoorbeeld de breedte of stijfheid van de ski. Een stijvere ski is minder wendbaar, maar wel stabieler op hogere snelheid. Terwijl een soepelere ski juist flexibel is, maar minder stabiel op snelheid. Ook de breedte van de ski is van belang. Is je kind al ervaren genoeg om in de losse sneeuw te skieen? Dan is een iets bredere ski aan te raden die geschikt is op alle soorten afdalingen. Is je kind voornamelijk in een funpark te vinden? Kies dan voor een twintip ski. Bedenk en bespreek dus goed met je kind wat hij/zij prettig vindt en bepaal op basis daarvan welke ski het beste past.

Klaar om samen met je kind de nieuwe ski's te kiezen?

In dit artikel heb je gelezen hoe jij, samen met je kind, de best passende ski kan kiezen. Belangrijk is om altijd rekening te houden met de 3 genoemde onderdelen bestaande uit niveau, lengte en persoonlijke voorkeur. Op die manier kies je een ski die past bij de wensen van jouw kind zodat jullie met het hele gezin plezier hebben tijdens de wintersport. Benieuwd naar welke ski's wij voor kinderen hebben?

Ook interessant voor jou

Ski onderhoud | Hoe onderhoud je jouw ski's | Decathlon.nl

Ski onderhoud | Hoe onderhoud je jouw ski's | Decathlon.nl

Door goed zorg te dragen voor je materiaal ben je er zeker van dat het langer meegaat en dat je beter presteert op de piste.

Skihandschoenen kiezen

Hoe kies ik skihandschoenen of wanten? | Decathlon.nl

Skihandschoenen en skiwanten zijn super belangrijk om comfortabel te kunnen skiën of snowboarden. Ze zorgen voor bescherming tegen de kou maar ook tegen de scherpe randen van een ski of snowboard. In deze adviesgids leggen we je uit waar je op moet letten bij het maken van een juiste keuze.

Hoe kies je ski's voor volwassenen?

Welke ski moet ik kopen? | Zo koop je de juiste ski | Decathlon.nl

Piste, freeride, all mountain of Freestyle? Welke lengte? Breed of smal? Ontdek hier alle criteria die je kunt overwegen bij het kiezen van een ski.

Comment choisir un casque de ski conseils wedze

Hoe kies ik een skihelm? | Zo kies je de juiste ski helm | Decathlon

Of je nu een beginner bent of een ervaren skiër, iedereen valt wel eens. De gevaren tijdens de wintersport zijn reëel: snelheid, bomen, ijsplaten, andere skiërs zijn belangrijke risicofactoren. Echter, met de nodige bescherming kan je het risico op zware blessures en letsels enorm beperken.

Ski schoenen kiezen

Hoe kies ik skischoenen? | Skischoenen welke maat? | Decathlon.nl

Een skischoen is de verbinding tussen de skiër en ski's. Daarnaast zorgt het voor ondersteuning en comfort. Een onjuiste schoen beïnvloed direct het skiën en dat is niet wat je wil. Wij helpen je een goede keuze te maken en gaan in op comfort, veiligheid en precisie.