Shoulder pads moeten voldoen aan drie criteria: bescherming (schokdemping), ventilatie en bewegingsvrijheid

Bescherming tegen stoten

Onze Offload shoulder pads beschermen 7 belangrijke gebieden van het bovenlichaam:
- De schouders - Nek - Rug - Borstbeen - Ribben - Sleutelbenen - Borst

Al onze Offload shoulder pads voldoen aan de internationale criteria van de Rugby World en zijn ontwikkeld in samenwerking met diverse professionele rugby spelers.

Ventilatie

Wij ontwikkelen onze shoulder pads met een speciaal gaastextiel wat de afvoer van transpiratie bevorderd, maar niet ten koste gaat van de stevigheid. Daarnaast zijn de Offload R500 en R900 series ook nog voorzien van een extra sterk en elastisch textielcomponent aan de rug, mouwen en borst om nog beter tegen het lichaam aan te sluiten.

Bewegingsvrijheid

Schuimblokken

De Offload R100 series zijn voorzien van grote schuimblokken op de 7 cruciale plekken op het lichaam. Deze schuimblokken zorgen voor veel demping, maar limiteren ook de bewegingsvrijheid door de grote van de blokken. Begin je echter net met rugby'en dan adviseren wij de Offload R100 shoulder pads voor optimale bescherming.


Gethermovormdeblokken

De Offload R500 en R900 series zijn voorzien van gethermovormdeblokken op de 7 cruciale plekken op het lichaam. Gethermovorm is een combinatie van rubber en schuim wat zorgt voor veel bewegingsvrijheid én optimale demping. De gethermovormdeblokken zijn namelijk kleiner dan de schuimblokken, maar bieden meer demping. Ben je een ervaren rugby'er, kies dan voor de Offload R500 of R900 shoulder pads.

Hoe kies ik mijn shoulder pads?
Hoe kies ik mijn shoulder pads?

Timothee

Expert op het gebied van rugby bescherming

Combineer je shoulder pads met een rugbyhelm en beschermende ondershort voor de meest optimale voorbereiding op een wedstrijd.

Bekijk hier gerelateerde sportadviezen