Bezorgt het kiezen van de juiste schoenen voor je kind je kopzorgen? Buiten de kleur en het esthetische aspect, zijn er nog 5 vragen die je jezelf moet stellen voor je tot de aankoop over gaat. Zo maak je zeker de juiste keuze!

1) Is het de juiste maat?

Het is geen groot geheim dat de beste manier om de juiste maat schoenen voor je kind te kiezen is om hem ze te laten uitproberen! Om goed te groeien heeft de voet een goede ondersteuning nodig, met name ter hoogte van de hiel. Maar pas op! Je kind moet zich niet ingesnoerd voelen; hij moet zijn tenen nog vrij kunnen bewegen, zo kunnen de voeten goed blijven groeien.

→ TIP: Met de Newfeel kinderschoenen is het heel gemakkelijk om erachter te komen of de gekozen maat de juiste is: je kunt de binnenzool eruit halen! Vraag aan je kind om zijn voet hierop te zetten, met de hiel op het einde van de zool. Zijn grote teen mag niet buiten de zool uitsteken.

 

2) Zal mijn kind zijn/haar schoenen zelf kunnen aan- en uittrekken?

Vanaf 5 of 6 jaar kunnen kinderen hun eigen veters strikken. Maar kies voor een gemakkelijkere optie voor schoenen met klittenband of een model dat elastische veters en klittenband combineert. Je zult hier niet alleen tijd mee winnen, je kleine zal ook meer zelfstandigheid ontwikkelen.

 

3) Gaat mijn kind kunnen sporten op deze schoenen?

Er zijn vier criteria die bepalen of je kind op bepaalde schoenen optimaal kan bewegen:

- Flexibiliteit: Je kind moet vrijuit kunnen bewegen. De schoen moet gemakkelijk kunnen plooien!

- Grip: Kies bij voorkeur voor een zool van rubber, dat is van nature antislip en heeft als extra voordeel dat het geen strepen nalaat. De zolen moeten voorzien zijn van reliëf, zodat je kind niet kan wegglijden!

- Schokdemping: Als de schokdemping wordt aangeraden tot 7 jaar, moet je erop letten dat de schokdemping ook goed genoeg is om de groei van je kind, die groter en zwaarder wordt, op te vangen.

- Stevigheid: Let erop dat de schoenen zowel aan de voor- als aan de achterkant verstevigd zijn. Dit zijn de delen die door kinderen het meest op de proef worden gesteld.

→ LET OP: onze schoenen zijn in eerste instantie bedoeld om mee te wandelen, maar zijn ook geschikt voor de sportles op school. Naargelang de activiteit kan het wel gebeuren dat de Newfeel schoenen voortijdig slijten!

 

4) En de onaangename geurtjes?

Je kind zit vol energie en staat niet stil… Hij leeft zich uit en transpireert. Het is niet de transpiratie op zich die onaangename geurtjes veroorzaakt, maar de bacteriën die zich in de schoen nestelen als je ze niet laat ademen. Controleer daarom voor de aankoop of je de binnenzool uit de schoen kunt halen. Al onze kinderschoenen hebben een uitneembare binnenzool. Je laat ze heel eenvoudig drogen aan de open lucht en voorkomt zo de komst van bacteriën en dus heb je geen last van onaangename geurtjes!

 

5) Kan ik de schoenen eenvoudig schoonmaken?

Kies bij voorkeur voor schoenen van synthetisch materiaal, of schoenen die je gemakkelijk kunt wassen. Met deze schoenen hoef je er alleen maar overheen te gaan met een vochtige spons en alle vlekken verdwijnen!

Elodie - chef de produit chaussures de marche sportive enfant

Élodie

Productmanager sportieve wandelschoenen kinderen

Bij Newfeel werpen we al onze passie in de schaal bij de ontwikkeling van onze kinderschoenen. Vanaf het eerste prototype tot de tests op het terrein doen ontwerpers, ingenieurs en productmanagers er elke dag opnieuw alles aan om je kind ten volle te laten genieten als het stapt en wandelt.