4 GEZELLIGE SPORTIEVE ACTIVITEITEN OP MOEDERDAG

Zoek je een leuk cadeau voor je moeder, dat ze nooit meer zal vergeten? Samen met jou tijd doorbrengen is misschien wel het meest waardevolle cadeau dat ze voor zichzelf kan wensen. Daarom hebben we vier activiteiten op een rijtje gezet die je inspiratie geven om Moederdag gezellig samen door te brengen.

4 GEZELLIGE SPORTIEVE ACTIVITEITEN OP MOEDERDAG

Wil je aan de slag met (een van) onderstaande vier activiteiten als origineel Moederdag cadeau, maar twijfel je of het niet te intensief is voor je -al wat oudere- moeder? Geen zorgen. Of je moeder nu regelmatig sport, of af en toe beweegt: de onderstaande activiteiten kunnen op ieder gewenst tempo uitgevoerd worden. Het gaat bij deze Moederdagcadeaus vooral om plezier en het samenzijn, niet om het, met een intensieve work-out, afmatten van je moeder. Tenzij je moeder heel sportief en fit is en dat juist leuk vindt natuurlijk. Kijk vooral wat voor jullie samen prettig werkt en geniet van jullie quality time! Heeft je moeder de sport smaak te pakken of wil je haar een sportief duwtje in de rug geven? Lees dan onderaan deze blog welk origineel Moederdag cadeau je voor haar kunt inpakken.

1. LAAT JE MOEDER KIEZEN UIT VERSCHILLENDE FIETSTOCHTEN

Fietsen is een leuke, laagdrempelige manier van bewegen. Je kunt de fietstocht zo intensief maken als je zelf wilt. Daarom is het heel geschikt om samen met je moeder te doen. Zoek je een uitdagend pad om te fietsen? Huur dan een mountainbike en maak een tocht door de duinen of het bos. Is je moeder minder goed in staat om heuvels op en af te rijden? Kies dan voor een vlakke fietstocht. Omdat Nederland een land is waarin veel gefietst wordt, zijn er genoeg goede fietspaden. Ook kent ons land veel mooie fietsroutes, in iedere provincie zijn er talloze te vinden. Bijvoorbeeld de Kunst- en Cultuurroute in Flevoland, de Monumenten fietsroute in Noord-Holland of de fietsroute rondom het Reindersmeer in Limburg. Zoek van tevoren een aantal routes uit en leg op Moederdag aan je moeder voor welke opties je hebt bedacht. Zo kan zij kiezen of zij een lange of korte tocht wil doen. Is een half uurtje fietsen voor jouw moeder al genoeg? Of vindt ze het wel een leuke uitdaging om langer op de fiets te zitten? Het is Moederdag, dus zij mag kiezen. Als jij er maar voor zorgt dat de appeltaart klaar staat als jullie weer thuiskomen.

4 GEZELLIGE SPORTIEVE ACTIVITEITEN OP MOEDERDAG

2. VOLG SAMEN EEN DIGITALE LES YOGA

Word helemaal zen met je moeder en zoek online naar een yoga workout. Welke vorm van yoga bij jullie past, hangt af van wat jullie wensen zijn. Wil je een rustige yogales met je moeder doen? Kies dan voor yin yoga. Hierbij houden jullie zittende of liggende poses aan, waarbij je je spieren ontspant en lichte druk gaat uitoefenen op je gewrichten en bindweefsel. Flow yoga, vinyasa yoga en power yoga zijn wat intensievere vormen van yoga. Bij flow yoga wissel je verschillende poses af met vloeiende bewegingen. Het tempo ligt daarom redelijk hoog waarbij de ontspannende poses worden afgewisseld met inspannende poses. Power yoga is fysiek zwaarder en focust zich op de ontwikkeling van je spieren. De verschillende poses spreken de spieren in heel je lichaam aan. Bij vinyasa yoga neem je verschillende poses aan op het ritme van je ademhaling, het is een dynamische les die best uitdagend is door de vele bewegingen. Voor een goede combinatie tussen rustgevende yoga en energieke yoga kunnen jullie een digitaal lesje yin yang yoga proberen.

4 GEZELLIGE SPORTIEVE ACTIVITEITEN OP MOEDERDAG

3. LEER HAAR EEN NIEUW SPELLETJE

Spelletjes spelen kunnen we niet meer wegdenken uit het straatbeeld. We zien overal nieuwe en oude spellen herontdekt worden. Dus neem je moeder mee naar buiten voor een potje jeu de boules of blijf lekker binnen en daag haar uit voor een potje biljart. Na afloop zorg jij voor wat lekkers te eten en drinken, zodat het je moeder aan niks ontbreekt. Nog genoeg energie over? Kijk dan eens of je een boeking kan maken bij de lokale padelclub. Padel is een combinatie van tennis en squash en is dé trend van dit jaar. Waarom? Het maakt niet uit hoe oud je bent, het is makkelijk aan te leren en je hebt er weinig voor nodig. Waar wacht je nog op? Neem je moeder mee en introduceer bij haar deze nieuwe sport!

4 GEZELLIGE SPORTIEVE ACTIVITEITEN OP MOEDERDAG

4. ORGANISEER EEN SPORTIEF TUINFEESTJE

Wat is er nou fijner dan samen buiten zijn? Genieten van de zonnestralen en ondertussen samen sporten. Bedenk een sportieve workout voor je moeder of wat dacht je van een dans workout? Lekker samen swingen in de tuin! Je kan natuurlijk ook je tennisskills bijschaven samen met je moeder door te oefenen met de turnball. Als jullie het wat rustiger aan willen doen leg je een plaid neer, installeer je kampeerstoeltjes in de tuin en regel je een goedgevulde picknickmand. Succes gegarandeerd! Dus maak alvast een leuke creatieve uitnodiging en nodig je moeder uit voor dit gezellige (sportieve) tuinfeestje voor twee!

4 GEZELLIGE SPORTIEVE ACTIVITEITEN OP MOEDERDAG

Vond je moeder jullie sportieve tuinfeestje zo leuk dat ze wel een eigen tennispaal wilt aanschaffen? Of ontbrak toch dat fijne yogamatje tijdens jullie digitale yogales? Wil je moeder op onderzoek uitgaan voor een nieuwe fiets, om die leuke fietstocht van jullie nog eens over te doen? Geef haar een Decathlon cadeaubon! Hiermee kan zij zelf uit ons ruime assortiment de producten kiezen die ze nodig heeft. Zo geef jij je moeder een sportief steuntje in de rug om aan haar gezondheid te blijven werken, zelfs ná jullie leuke actieve tijd samen op Moederdag.

Wil jij je moeder dus een origineel Moederdag cadeau geven? Onze vier tips voor activiteiten bieden een goede inspiratie voor een leuk cadeau voor je moeder. Samen actief zijn is niet alleen gezellig, maar ook nog eens goed voor jullie gezondheid. Of ze nu schatert van het lachen tijdens jullie feestje in de tuin, ontspannend met jou een spelletje speelt, een leuke door jou uitgekozen fietstocht maakt of haar lichaam soepel houdt door samen een digitale les yoga te volgen: tijd doorbrengen met haar kind is al een cadeau op zich.