Snowboardbindingen

Snowboardbindingen

Wil jij snowboardbindingen kopen? Zonder bindingen kun je natuurlijk niet snowboarden. Bij het uitkiezen van je snowboardbindingen is het belangrijk om te checken of je snowboardschoenen passen. Snowboardbindingen kunnen verschillen qua stijfheid en zijn meestal verstelbaar. Ontdek nu ons assortiment. Shop hier je onze snowboard kleding.

Advies nodig?
Hoe kies ik mijn snowboardbindingen? | Decathlon.nl
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Geslacht
Maat
Merk
Type
‪SPORTIEF NIVEAU‬
Sticker
VERKOPER
Kleur
Prijs
€284,84 -23%
€217,88
€195,20 -10%
€175,60
€243,80 -9%
€221,12
€200,60 -13%
€173,06
€189,80 -9%
€172,52
4.1/5 Op basis van 257 reviews

Snowboard bindingen kopen? Waar moet je op letten

Snowboards zijn er in tal van verschillende uitvoeringen, waardoor lang niet elk board allround inzetbaar is. Zo zijn er versies die met name geschikt zijn voor pistes, terwijl je met een specifiek freestyle snowboard ook buiten de pistes prima uit de voeten kunt. Daarnaast speelt ook de gewenste wendbaarheid van een board een belangrijke rol. Die wendbaarheid wordt in deze tak van wintersport ook wel aangeduid als de carving van een snowboard en kan onderverdeeld worden in een aantal verschillende boardfactoren. In de eerste plaats is het drijfvermogen een belangrijk punt als je een snowboard kopen wilt. Dat bepaalt onder andere namelijk of het board wel of niet goed met poedersneeuw overweg kan. Daarnaast spelen het glijvermogen en de tolerantie, oftewel de beweeglijkheid een belangrijke rol in de mogelijkheden van een specifieke snowboard. De mate van stijfheid van een board is tenslotte van invloed op het feit of je er wel of niet gemakkelijk sprongen bij lage snelheid mee kunt maken, terwijl de mate van grip bijdraagt aan het slipvermogen van je reguliere of freeride snowboard. Zoals we net al aangaven is ons aanbod ook onderverdeeld in boards voor mannen, vrouwen en kinderen. Zo is een snowboard voor dames niet alleen voorzien van een design dat eerder bij vrouwelijke dan bij mannelijke wintersporters in de smaak zal vallen, maar wordt er bij de verschillende maten van een snowboard voor dames ook rekening gehouden met de bouw en lengte van het vrouwenlichaam. In theorie zouden mannen ook met een snowboard voor dames overweg kunnen, maar in de praktijk zorgen kleine nuanceverschillen er in veel gevallen voor dat het onderscheid tussen de verschillende soorten genderboards toch duidelijk merkbaar is. Het brede assortiment dat Decathlon je biedt zorgt er echter voor dat je bij ons altijd een snowboard kopen kunt dat helemaal aan je smaak en verwachtingen voldoet.

Een hoogwaardige snowboard voor dames, heren of kinderen

We zijn er zo sterk van overtuigd dat je meer dan tevreden zult zijn over je nieuwe aankoop, dat we het aandurven om een zichttermijn van maar liefst 365 dagen te hanteren. Met andere woorden: je krijgt gewoon een jaar de tijd om je snowboard voor dames, heren of kinderen uitgebreid te testen. Ben je in dat eerste gebruiksjaar toch niet helemaal tevreden, dan stuur je je board gewoon naar ons terug, waarna we het aankoopbedrag zo spoedig mogelijk op je bankrekening terugstorten. Je kunt je gekochte board overigens ook gewoon meenemen naar een van onze 19 Nederlandse winkels en hem daar inleveren voor een contante retourbetaling. Sowieso geldt voor alle wintersportartikelen in ons assortiment dat er een garantietermijn van twee volle jaren op van toepassing is. Die uitgebreide garantieperiode onderstreept de hoge kwaliteitseisen die we aan elk board stellen dat in ons assortiment wordt opgenomen. Voordat je in onze online of fysieke winkel een snowboard kopen kunt, wordt deze namelijk eerst uitgebreid getest op veiligheid en bestendigheid, zodat we er ook echt zeker van kunnen zijn dat de kopers er jarenlang plezier aan zullen beleven. Kortom, een snowboard met bindingen bij Decathlon kopen is veilig en vertrouwd. Bekijk nu ons volledige, prettig geprijsde wintersportassortiment.