Regenkleding voor wandelen

Regenkleding voor wandelen

Goede bescherming tegen regen tijdens het wandelen is belangrijk! Wij hebben een ruim aanbod aan regenkleding, waaronder wandel poncho's, wandel regenbroeken, regenpakken en wandel regenjassen. Naast goede regenkleding wil je natuurlijk ook dat je voeten droog blijven. Neem eens een kijkje bij onze waterdichte wandelschoenen.. Als je extra beschermd wil zijn tegen de kou, zijn onze softshel jassen een goede optie.
Filter
Terug naar artikelen
Geslacht
Type
Maat
Merk
Kleur
Prijs
47 Artikelen
Best verkocht
 • Best verkocht
 • Prijs laag - hoog
 • Prijs hoog - laag
 • Korting hoog - laag
 • Best beoordeeld
 • Nieuwe collectie
 • Laatste kans
De actuele voorraad is momenteel niet beschikbaar voor de winkel Mijn winkel (Wijzig winkel)
  4.0/5 Op basis van 18982 reviews

  Regenkleding voor wandelen

  Blijf droog met de regenkleding van Decathlon. Ontdek onze regenbroeken, regenjassen en poncho's om gegarandeerd droog te blijven!

  Hoe wordt de waterdichtheid getest?

  Hoe testen wij de waterdichtheid van onze wandel regenkleding? Wist je bijvoorbeeld dat onze regenkleding op twee manieren getest wordt. Zo wordt er gekeken naar de waterdichtheid van de stof en de waterdichtheid van het product. Hiermee wordt gekeken in hoeverre de stof van de regenkleding bestand is tegen de waterdruk. De resultaten worden uitgedrukt in mm waterkolom of mm schmerber. Zo is 1 schmerber = 1 mm waterkolom = 0,1 mbar.

  Verschillende niveaus waterdichtheid

  Onze regenkleding van wandelen kan qua waterdichtheid het beste gerangschikt worden als volgt:

  WaterdichtheidSoort regenbuiAantal cm regenOmvang Aantal uur
  2000 mmKleine regenbui6 cm1 uur
  5000 mmnormale regenbui12 cm 2 uur
  8000 mmonweersbuien30 cm 3 uur
  10.000 mmstormweer1,8 m4 uur

  Wat is het verschil tussen waterdichtheid en waterafstotend

  Het belangrijkste als je regenkleding voor een wandelen gaat kopen, is om te kijken of de kleding waterdicht of waterafstotend is. Maar wat is nou het verschil? Waterdichte stof heeft het vermogen om regenwater tegen te houden. Waterafstotend houdt in dat de stof water van zich af laat glijden. Blijf je een langere tijd met deze stof in de regen lopen dan lekt je jas door.

  Kom langs bij ons in de winkel voor meer vragen!

  Als je nog vragen hebt over één van onze producten, kom dan gerust langs bij ons in de winkel. Alle medewerkers in de winkel kunnen je helpen bij het uitzoeken van goede regenkleding die geschikt is voor elk soort wandeling en sport.

  Geef een sportief cadeau

  Cadeaubon kopen