Steppen

Step

Steppen is erg sportief en zeer toegankelijk door onze steps van Decathlon. De steps van Decathlon zijn van ons eigen roller-merk Oxelo. Je kunt steppen over het algemeen in drie soorten onder verdelen: stuntsteps, kindersteps, steps voor volwassenen en elektrische steps. Decathlon heeft voor iedereen een step die bij hem of haar past! Veiligheid staat bij ons voorop, bekijk daarom ook onze stepbescherming. Ben je op zoek naar losse onderdelen voor je step of stepwielen? Koop ze online op Decathlon.nl!
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Geslacht
‪SPORTIEF NIVEAU‬
‪AANTAL WIELEN‬
Merk
VERKOPER
Kleur
Prijs
€449,00 -33%
€299,00
€119,99 -8%
€109,99
4.3/5 Op basis van 45038 reviews

Welke step kan je kopen bij Decathlon?

Er zijn verschillende soorten steppen te koop bij Decathlon voor elke leeftijd en elk niveau. Zo zijn hebben wij kindersteps, stuntstep, steps voor volwassenen maar ook verschillende soorten materiaal zoals step wielen, step onderdelen en step accessoires. Het voordeel van ons brede assortiment is dat je voor elk niveau of elke leeftijd een step kan vinden. Wil je jouw kind bijvoorbeeld voor zijn of haar verjaardag een step geven als cadeau kies dan voor onze kinderstep of een stuntstep. Een step voor een kind is een perfecte manier om de balans van je kind te verbeteren, zo bieden wij steps aan met 2 wielen voor die geschikt zijn voor de kleinere kinderen of kinderen die moeite hebben met het houden van balans. Een kinderstep met aan beide kant 1 wiel is moeilijker om te besturen voor een kind, kies daarom in het begin ook voor de juiste bescherming voor jouw kind of jezelf. De belangrijkste bescherming voor tijdens het steppen ongeacht je niveau, type step of ondergrond is de skate helm. Een skate helm zorgt ervoor dat je tijdens het steppen of stunten beschermt bent tegen beschadigingen aan je hoofd. Ons advies is dan ook om altijd een skate helm te dragen! De meeste ernstige ongevallen gebeuren in de eerste maand van gebruik: neem dus de tijd om eerst even de kneepjes van het steppen onder de knie te krijgen, zodat je je snelheid leert beheersen en probleemloos kunt remmen in noodsituaties en in alle weersomstandigheden vooral dan op een natte ondergrond, geef steeds de voorkeur aan de voetrem in dat geval. Wil je er zeker van zijn dat je de step altijd veilig kan gebruiken denk dan aan het onderhoud Controleer voor en na elk ritje de rem en of je step nergens abnormale speling, scheurtjes of scherpe randen vertoont.Wielen en lagers zijn onderdelen die slijten. Vergeet dus niet ze te controleren en te vervangen indien nodig. Twijfel je of de kinderstep, stuntstep, step voor volwassenen, elektrische step of een van onze andere steppen nog goed zijn voor gebruik kom dan naar een van onze winkels voor een controle of eventueel onderhoud. Hierdoor kan jijzelf of jouw kind altijd veilig de weg op gaan en buitenspelen. Maar ook eventueel een andere type step wiel onder de step krijgen zodat het rijcomfort beter word!

Een elektrische step of e step voor op de weg

Alle elektrische steps die wij verkopen via onze partners zijn niet geschikt voor op de openbare weg. Deze e steps mogen alleen gebruikt worden op eigen terrein, wil je graag een elektrische step die wel is goedgekeurd voor de openbare weg. Kijk dan op de website van de overheid om te zien welke modellen wel geschikt zijn hiervoor. De meeste elektrische steps die wij aanbieden via onze partners hebben een topsnelheid van 25 kilometer per uur en hebben 3 verschillende soorten snelheidsstanden. Maar waarom zou je kiezen voor een bepaalde stand? Dat ligt eigenlijk aan het bereik wat je wilt hebben op je e step, moet je een lange afstand maar is je budget wat minder. Kies dan voor een e step waarmee je met een lagere snelheid een verdere afstand kan behalen. Deze stand word ook wel eco genoemd, wil je gewoon een step waarmee je ver kan kijk dan vooral naar de accu die de elektrische step heeft. Een elektrische step haalt meestal een afstand van 30km maar per elektrische step is dit afhankelijk van het gewicht, grootte van de wielen, motor vermogen en natuurlijk de vering van de e step. Het gewicht is vooral belangrijk in het gebruik van de e step, ga je bijvoorbeeld de elektrische step gebruiken in het OV, Kijk dan erg goed naar het totale gewicht van de step en of deze opvouwbaar is. Hierdoor kan je hem snel in en uitvouwen op station en bij je werk, maar kan je de e step ook makkelijk meenemen de trap op. Wij raden bij het rijden op een elektrische step wel aan om skate bescherming te dragen zoals een skate helm of andere skate beschermers. Wij bieden daarnaast uitsluitend elektrische steps aan in onze online winkel, deze zijn niet verkrijgbaar in de winkels. Het onderhoud van e steps kunnen wij op dit moment nog niet doen omdat alle e steps via onze partners gekocht worden.

Kinderstep en stuntstep

Ben je opzoek naar een kinderstep of een stuntstep voor je kind? Dan ben je bij Decathlon aan het juiste adres. Wij bieden veel eigen kindersteps aan maar ook van onze partners hierdoor zit er altijd een kinderstep voor jouw kind tussen. Is jouw kind nog erg jong en wilt die graag een step met gadgets? Veel van onze steps hebben lichtgevende wielen met gekleurde ledlampjes die worden gevoed door de draaibeweging van het wiel. Met deze step wielen kan jouw kind over straat steppen en ook nog eens goed zichtbaar zijn voor andere. Daarnaast zijn deze steps met 2 wielen voor perfect voor de balans van jouw kind! Een step is erg duurzaam om te gebruiken omdat het onderhoud van de step erg makkelijk is. Wielen en lagers zijn onderdelen die slijten bij een step, het is dan ook belangrijk dat je deze onderdelen van een step regelmatig controleert zodat je kind veilig kan blijven steppen.Je kunt je step herstellen en langer gebruiken met de reserveonderdelen die je kunt laten bestellen bij het atelier van je Decathlon-winkel. Je vindt ook instructiefilmpjes en adviezen op het YouTube-kanaal van Oxelo. Hetzelfde geldt voor stuntsteps deze steps zijn erg makkelijk te gebruiken in het skatepark of voor de beginnende skater. Onze eigen Oxelo steps maar ook de steps van onze partners zijn geschikt voor verschillende niveaus. De vorm van het stuur heeft geen effect op de manier van rijden maar dit is volledig afhankelijk van wat jezelf of jouw kind fijner vind rijden. Wat wel belangrijk is bescherming! Net zoals op een skateboard of op skeelers draag je het best bescherming (een helm, kniebeschermers en elleboogbeschermers) om je step in alle veiligheid te gebruiken.