Jongensfiets

Jongensfiets

Een van de populairste cadeaus voor kinderen en jongeren is een fiets, maar om het geschenk nog leuker te maken is het van belang het juiste model te kiezen naar de leeftijd van het kind en het bedoelde gebruik van de fiets. Er zijn veel modellen en maten van jongens- en meisjesfietsen. Het is raadzaam een jongensfiets te kiezen met de juiste verhoudingen, niet te groot en niet te klein. We helpen je graag verder! Wist je dat je ook een jongensfiets kan huren?

Advies nodig?
Hoe kies ik een kinderfiets?
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Type
‪WIELGROOTTE‬
‪LEEFTIJD‬
‪LENGTE‬
Kleur
‪AANTAL VERSNELLINGEN‬
Merk
Prijs
VERKOPER
bekijk in  360º
Vanaf
€399,90 -2%
€389,90
€369,00 -17%
€304,00
*De uitverkoop begint op 25-7-2023
4.3/5 Op basis van 21805 reviews

Jongensfiets: de juiste maat uitgedrukt in inch

Het belangrijkste element dat de maat fietsframe bepaalt, is de lengte van het binnenbeen, gemeten tussen het kruis en de voetzool. Dit getal moet vermenigvuldigd worden met 0,68 en afgerond worden naar beneden. Als je weet dat 1 Engels duim 2,54 cm is, kun je de framemaat berekenen van de jongensfiets in inch. Voor jongens tot twaalf jaar is deze meetmethode niet zo ideaal omdat ze snel groeien.

Voor jongens die ouder zijn dan twaalf of langer dan 140 cm, is het tijd om na te denken over een fiets die over het algemeen overeenkomst met een fiets voor volwassenen. Bij 140 cm past namelijk een jongensfiets 26 inch. Een grote fiets met een grotere wieldiameter kan in de groeiperiode ten volle benut worden. Na het verifiëren van de lengte van de jongen en het kiezen van een jongensfiets met de geschiktste maat in inch, is het nodig om te gaan nadenken over andere kenmerken die je keuze kunnen bepalen.

Een jongensfiets kopen

Enkele van de belangrijkste vereisten voor een juiste keuze zijn om een jongensfiets te kopen zijn; het model en de remmen. Net als de fietsen voor volwassenen, kunnen de fietsen voor jongens sterk van elkaar verschillen naargelang de fietsactiviteit waarvoor ze worden gebruikt. Tot de populairste fietsen voor jongeren horen mountainbikes, die ook perfect zijn voor avonturen op onverharde wegen, en stadsfietsen, die ideaal zijn voor gebruik in de stad! Voor wie al op jonge leeftijd met wielrennen begint, zijn er ook racefietsmodellen voor jongens, die lichter zijn en betere prestaties bieden.

De remmen zijn het belangrijkste onderdeel van de fiets om een maximale rijveiligheid te garanderen, dus is het raadzaam na te denken over het geschiktste type jongensfiets dat je gaat kopen. De meest voorkomende remsoorten op jongensfietsen die je kunt kopen zijn: schijfremmen (hydraulisch en mechanisch) en V-remmen. Hydraulische schijfremmen zorgen voor een beheersbare en veilige remwerking, zelfs in minder dan ideale omstandigheden, zoals in de regen of wanneer de wielen modderig zijn, maar zijn iets duurder en moeilijker te onderhouden. Mechanische schijfremmen zijn vrij betrouwbaar, iets minder dan hydraulische remmen, maar ze zijn gemakkelijker te repareren en te onderhouden. V-brakes zijn het meest gangbaar omdat ze gemakkelijk te gebruiken zijn en weinig onderhoud vergen. Ze zorgen ook voor volledige wielblokkering in enkele tienden van een seconde.