41 artikelen voor

Slaapzakken

Meest verkocht

Meest verkocht
Laagste prijs
Hoogste prijs
Best beoordeeld
Uitverkoop
Algemeen

Slaapzak kopen – Online BIJ Decathlon

Ontdek ons aanbod van mummie slaapzak tot klassieke slaapzak met rechthoekige vorm. Voor overnachtingen in een temperatuur tussen -11 en 25°C kun je een slaapzak bij ons vinden.

Je product is toegevoegd
Mijn producten vergelijken (0/5)
Openen
Er zijn geen producten om te vergelijken.
Je vergelijkingstool zit vol. Gelieve een product te verwijderen.
Verwijderen
Terug naar het overzicht
Mijn producten vergelijken
4.3/5 berekend op basis van 1000 reviews in onze winkels en online.

De juiste slaapzak tijdens het kamperen

Tijdens het kamperen wil je de juiste slaapzak die je 's nachts warm houdt en je beschermt tegen de elementen van de natuur. Het is belangrijk om een goede inschatting te maken van de nachtelijke temperaturen voordat je een slaapzak uitkiest want de verschillende slaapzakken van Decathlon hebben verschillende kernmerken. In het meest extreme geval heb je een slaapzak nodig voor een temperatuur ver onder de nul maar zo'n slaapzak wil je niet gebruiken op de camping tijdens warm weer. Bedenk daarom goed waar je de slaapzak voor gaat gebruiken. Ben je van plan om te kamperen of ga je een serieuze bergtocht maken? Onze outdoor expert geven je graag een advies.

Het doel van een slaapzak

Het doel van een slaapzak is dus om een comfortabele nachtrust te kunnen hebben waarbij het lichaam (kerntemperatuur) niet afkoelt. Een slaapzak is dus in feite een thermosfles voor je lichaam. Het verschil hierbij is wel dat als het warmer wordt de slaapzak beter gaat isoleren en als het kouder wordt gaat de slaapzak minder warmte isoleren. Daarom is het belangrijk om de juiste gemiddelde nachtelijke omgevingstemperatuur te weten van waar je gaat overnachten. Ook de lengte van de slaapzak is belangrijk, des te meer ruimte er overblijft in de slaapzak, des te langer het duurt voordat de lucht in de slaapzak opgewarmd is. Bij Decathlon communiceren wij om deze reden op de comforttemperatuur. Deze aanduiding houdt namelijk in dat de slaapzak bij deze temperatuur in balans is tussen warmte verliezen en warmte vasthouden en dus zou moeten bijdragen aan een goede nachtrust.Er zijn dus veel verschillende soorten slaapzakken in verschillende vormen die allemaal hun eigen kenmerken hebben. De mummie slaapzak vormt zich bijvoorbeeld naar het lichaam waardoor hij erg goed aansluit. Dit is erg belangrijk omdat zo de luchtruimtes worden opgevuld waardoor het sneller warm wordt en je lichaam niet hard hoeft te werken om warmte vast te houden. Decathlon heeft ook verschillende slaapzakken voor kinderen waarbij de omgevingstemperatuur weer bepalend is voor een juiste keuze slaapzak.

Kampeerslaapzakken of trekking slaapzakken

Bij Decathlon maken we onderscheid tussen kampeerslaapzakken en trekking slaapzakken. De kampeerslaapzakken zorgen voornamelijk voor comfort en zijn ontworpen om comfortabel te slapen bij temperaturen van 25 °C, 20 °C, 15 °C en 10 °C. De trekking slaapzakken hebben meer transportgemak en zijn ontworpen om comfortabel te slapen bij temperaturen van 15 °C, 10 °C, 5 °C en 0 °C. De vulling van de slaapzakken bestaat uit watten of donzen veren waarbij veren lichter zijn en daarom eenvoudig mee te nemen zijn.

Een slaapzak opbergen

Het is afhankelijk van de vulling hoe de slaapzak opgeborgen moet worden. Je kunt een slaapzak met een donsvulling het beste opbergen in een grote compressiehoes want de veertjes kunnen slecht tegen het samendrukken van de slaapzak. Slaapzakken van Quechua worden altijd geleverd met een hoes zodat je de slaapzak op de juiste manier kunt opbergen. De watten slaapzakken zijn eenvoudig in een compacte compressiehoes te vouwen. Probeer de slaapzak niet te strak op te rollen en voorkom zo onnodige beschadigingen.

Advies op maat van een Decathlon sport expert

Al onze medewerkers hebben een passie voor sport en dit dragen zij ook uit in het actief beoefenen van sporten. De afdelingen worden over het algemeen ondersteund door sportieve verkopers die als sport experts gezien kunnen worden. Voor al je vragen over onze slaapzakken kun je dus terecht bij een van onze verkopers. Het grote voordeel van onze winkels is dat je er producten kunt proberen en de meeste slaapzakken hangen in de winkels als showmodellen. Vaak zijn er playgrounds waar wij stimuleren om de producten te proberen zodat je precies weet wat je in huis haalt.

Levering van je slaapzak

Bij Decathlon kun je zelf de bezorgwijze kiezen, afhankelijk van het formaat van je product. Wij bieden je een volledig beveiligde betaalomgeving en een garantie van minimaal twee jaar op al je aankopen. Bij Decathlon heb je de keuze uit verschillende betaalmethoden en bestellingen vanaf €70,- worden gratis bij je bezorgd. Daarnaast kunnen alle bestellingen gratis worden geretourneerd binnen 365 dagen (met onze sportpas).