Unselected
Hoe start ik met mijn goede voornemens?

Hoe start en behaal ik mijn sportieve voornemens?

Goede voornemens; ze zijn soms makkelijk op te stellen maar moeilijk om aan te houden. Heb jij voor het nieuwe jaar weer sportieve doelen voor jezelf hebt opgesteld, maar heb je moeite om daadwerkelijk te beginnen? En hoe zorg je vervolgens dat deze voornemens routine voor je worden? Wij helpen je graag op weg! Lees hier hoe jij je goede voornemens waar kan maken.

Unselected
Hoe start ik met mijn goede voornemens?

5 Tips om je goede voornemens
waar te maken

Ten eerste is het belangrijk dat je realistische en meetbare doelen voor jezelf stelt; als je doelen te vaag of moeilijk zijn is de kans groot dat het je niet lukt om ze waar te maken. Zeg bijvoorbeeld niet "ik wil meer hardlopen" maar "ik wil tenminste 2x per week hardlopen" of "in september wil ik een halve marathon rennen". Op deze manier heb je een gericht doel en weet je ook wanneer je deze niet of wel hebt behaald. Als je realistische voornemens voor jezelf hebt geformuleerd, helpen de onderstaande tips je om ze ook daadwerkelijk waar te maken. Van een voornemen naar een routine:

1. Schrijf je sportieve voornemens op
Als je je voornemens opschrijft worden ze echt en vormen een belofte aan jezelf. Het werkt extra goed als je deze notitie ophangt op een plek waar je iedere dag komt. Zo word je dagelijks herinnert aan je doelen en is het onmogelijk ze te vergeten. Dit zal je motiveren om aan de slag te gaan en je een trots gevoel geven als je op de goede weg bent.

2. Deel je doelen met je omgeving
Wees trots op je sportieve voornemens en deel deze met je omgeving! Zo is het niet alleen lastiger om op te geven maar zo kun je je successen ook delen met anderen. Hoe leuk is het immers als jouw omgeving opmerkt dat het goed gaat met je goede voornemens?! Indien sociale druk goed werkt voor jou kun je er ook voor kiezen om je doelen uit te voeren met iemand anders. Het is namelijk makkelijker om in je eentje het deadliften over te slaan dan wanneer je af hebt gesproken met een vriend(in).

Unselected
Hoe start ik met mijn goede voornemens?

3. Bereid je goed voor
Een goed begin is het halve werk. Bedenk idealiter aan het eind van het jaar al goed wat jij nodig hebt om jouw nieuwe doelen te behalen. Dit kunnen producten zijn om jouw sport te kunnen beoefenen of ontastbare dingen zoals tijd of hulp. Onder een goede voorbereiding valt ook een trainingsschema indien nodig. Als je niet meteen in januari van start kan gaan met je sportieve doelen, is het veel makkelijker om deze uit te stellen. En we weten allemaal: van uitstel komt afstel.

4. Wees niet te streng, maar wel sterk
Er zullen altijd dagen of weken zijn dat het moeilijker is om je sportieve voornemens voorop te zetten waardoor sporten erbij inschiet. Dit is menselijk en overkomt de beste. Laat op zulke momenten het sporten ook even varen maar spreek wel met jezelf af wanneer je weer aan de slag gaat. Aan het einde van het jaar zal je echt niet teleurgesteld zijn als je de goede voornemens op sommige momenten even links hebt laten liggen, maar wél als je deze helemaal hebt laten varen! Vergeet daarnaast op moeilijke momenten niet dat sporten je juist beter laat voelen; fysiek en mentaal! Sporten is dus ook nog eens een goede en gezonde uitlaatklep.

5. Beloon jezelf
Het is altijd belangrijk om je successen te vieren. Als je op de goede weg bent met je goede voornemens of deze uiteindelijk behaald hebt mag je trots zijn en jezelf daarom ook belonen! Trakteer jezelf op die ene boksbal of verwen jezelf met een nieuwe yogamat om je sessies nog comfortabel te maken. Dit laat je stilstaan bij je vooruitgang en zal motiverend werken om door te gaan!

Unselected
Hoe start ik met mijn goede voornemens?

Januari challenge

Vind je het moeilijk om concrete doelen op te stellen maar wil je wel sportief het nieuwe jaar starten? Doe mee aan de Decathlon januari challenge en word fit terwijl je nieuwe sporten ontdekt! De Decathlon januari challenge biedt wekelijks een nieuwe uitdaging waarin een andere sport centraal staat. De challenge is gemakkelijk aan te gaan zonder dat je veel producten nodig hebt.

Week 1
In de eerste week ga jij aan de slag met fitness. Elke dag doe jij een plank die minstens 10 seconde langer duurt dan de dag ervoor. Op maandag begin je met een plank van minimaal 30 seconde; elke volgende dag wordt deze plank dus 10 seconde langer. Op zondag eindig je dan met een plank van minimaal 90 seconde! Met planken train je ongeveer je hele lichaam (van je schouders tot je bovenbenen). De plank is daarom ook een geliefde oefening onder fitness magnaten.

Week 2
Tijdens deze week staat yoga centraal. Jij duikt in de wereld van yoga met online lessen van onze yogaleraar Joachim Meire. Yoga zal je helpen te ontspannen, maakt je leniger en verhelpt (spier)pijn.

- Op dinsdag begin je met een yogales voor beginners die te volgen is via deze link.
- Op donderdag volg jij deze online les, waarin je de bekende zonnegroet leert. 
- In het weekend sluit je de week af met deze online les waarin je verschillende yogaoefeningen leert of herhaalt.

Unselected
Hoe start en behaal ik mijn sportieve voornemens?

Week 3
In de derde week ga jij een boksuitdaging aan. Tijdens deze challenge zul je elke dag een halve minuut punches doen; je mag echter pas stoppen met de punches als je meer punches hebt gedaan in een halve minuut dan de dag ervoor. Punches helpen je reactievermogen te vergroten en maakt je mentaal en fysiek sterker. Bring it on!

Week 4
De Decathlon januari challenge wordt afgesloten met genoeg frisse lucht. Jij gaat deze week namelijk lekker naar buiten om hard te lopen! Om de dag zul je een 10x2 intervaltraining doen. Deze intervaltraining houdt in dat je twee minuten gaat rennen gevolgd door één minuut dribbelen. Aan het einde van de week heb je deze intervaltraining dus 3 of 4 keer gedaan. Een intervaltraining helpt hardlopers om een betere uithoudingsvermogen te creëren waardoor ze makkelijker op hoger tempo kunnen hardlopen.

Unselected

Producten voor jouw
goede voornemens