Hoe onderhoud ik een tafeltennistafel?

Hoe onderhoud ik een tafeltennistafel het beste? Waarom moet ik de tafel juist plaatsen? Goed bevestigen van de speelbladen, etc….Ontdek onze tips om je tafeltennistafel zo optimaal mogelijk te gebruiken.

Hoe onderhoud ik een tafeltennistafel?

Tafeltennis is een leuke sport. Je kunt zowel buiten als binnen tafeltennissen en hiervoor heb je verschillende materialen nodig. Lees in dit artikel hoe je een tafeltennistafel op de juiste manier gebruikt om er zoveel mogelijk plezier aan te beleven. 

Goed positioneren van de pingpong tafel

Een tafel die niet juist geplaatst is kan ergernis opwekken tijdens het spelen, hier enkele tips om de tafel op de juiste manier te positioneren.

Installeer de tafel op een zo’n vlak mogelijke ondergrond

Eenmaal uitgeklapt kun je de hoogte van de tafelbladen aanpassen met de verstelbare pootjes. Het doel is om de 2 bladen loodrecht op de grond te hebben en goed op elkaar aansluitend

Bevestig de bladen aan elkaar met de vergrendelpunten zodat de tafel niet beweegt

Als je nog meer stabiliteit wilt hebben, kun je ook de wielen vergrendelen en de overige vergrendelpunten (verschilt per tafel)

positioneren tafeltennistafel

Houd de tafel goed schoon

Een outdoor tafeltennistafel heeft veel te verduren van de weersomstandigheden. Om de tafel in goede staat te houden is het belangrijk om hem goed schoon te houden. Zorg ervoor dat je niet te agressieve schoonmaakmiddelen gebruikt voor de tafelbladen. Deze kunnen de verf aantasten en de tafel dus beschadigen.

 

Dit zijn onze schoonmaaktips:

Voordat je de bladen schoonmaakt verwijder eerst het netje.

 

Meng zeep met water in een emmer. Half om half.

Reinig met een doekje of een spons (geen schuurspons).

Spoel de bladen af met helder water en monteer het netje weer.

Tafeltennistafel schoonmaken

Goed vergrendelen van de tafel

De outdoor tafeltennistafels hebben vaak een automatisch vergrendel systeem. Een “klik” geeft aan dat de bladen zijn vergrendeld. Om te zorgen dat je goed kunt spelen, zorg ervoor dat er genoeg ruimte is rondom de tafel, zodat je vrij kan bewegen. Zorg ervoor dat niks in de weg ligt.

Tafeltennistafel vergrendelen

Beschermhoes

Een outdoor tafeltennistafel ondergaat een hoop zo door de jaren heen. Daarom moet de tafel naast de gewone reiniging ook worden beschermd bij opslag. Een beschermhoes zorgt ervoor dat je tafel in betere conditie blijft tijdens regenachtig weer, maar hij beschermt ook tegen de verkleuring van de zon.

Beschermhoes tafeltennistafel
Hoe onderhoud ik een tafeltennistafel?

Eric

product manager

Een dichtgeklapte tafel kan gevaarlijk zijn als die niet op een passende plaats is opgeslagen. Inderdaad, denk eraan dat je tafel makkelijk door een windvlaag omver geblazen kan worden als die op een open plek staat . Daardoor kan er schade ontstaan aan de tafel of aan andere spullen die in de buurt staan. Een garage of een wind luw plekje achter een muur is ideaal voor het opslaan van de tafel.

Bekijk nog meer gerelateerde adviezen