Hoe kies ik een tafeltennistafel?

 

 

 

Indoor tafel? Outdoor tafel? Wat is het verschil? Volg de gids om jouw tafeltennistafel te kiezen. Wij adviseren je zo goed mogelijk om de juiste keuze te maken. 

Tafeltennistafel kiezen

De keuze van een tafeltennistafel hangt af van verschillende factoren: o.a. de plaats waar je speelt (indoor/outdoor), stabiliteit, opstuit kwaliteit en verplaatsgemak. Daarnaast kijken we binnen Decathlon ook naar het niveau van spelen. Daarom bieden we 3 verschillende ranges aan. Range 100 voor beginners, range 500 voor gevorderden en range 900 voor experts. De getallen zijn verwerkt in de productnamen van onze eigenmerken. Bekijk hier wat het beste bij jouw situatie past!

Outdoor tafeltennistafels

Om buiten te spelen, zoek je een tafeltennistafel die weerbestendig is, makkelijk te verplaatsen is, het openen en sluiten van de tafel moet gemakkelijk zijn en de tafel moet stabiel zijn.

De outdoor pingpongtafels hebben een houten speelblad (melanine) die de kwaliteit van duurzaamheid verhoogd en de opstuit vertraagd, waardoor je langere rally's kunt spelen. Hoe dikker het speelblad en de randlijst, hoe beter de kwaliteit en snelheid van de opstuit.

Als je je tafel regelmatig moet verplaatsen, kies voor grote of dubbele wielen met een grote diameter. Denk ook aan een beschermhoes voor je tafel om hem te beschermen tegen de verschillende weersinvloeden. We raden daarnaast aan om de tafel in de winter binnen op te slaan.

De belangrijkste punten bij een outdoor tafel zijn:

- Weerbestendigheid

- Makkelijk te verplaatsen

- Stabiliteit

Hoe kies ik een tafeltennisbatje

Indoor tafeltennistafels

Om binnen te spelen heb je ten eerste een goede opstuit nodig, het openen en sluiten van de tafel moet gemakkelijk gaan en de tafel moet stabiel zijn.

De tafelbladen zijn van hout (spaanplaat), die de kwaliteit en snelheid van de opstuit verhoogd. Hoe dikker de tafelbladen en de randlijst zijn, hoe beter de kwaliteit van de opstuit.

Als je je tafeltennistafel regelmatig verplaatst, kies dan voor een tafel met grote of dubbele wielen met een grote diameter.

De belangrijkste punten bij een indoor tafel zijn:

- De kwaliteit van de opstuit

- Stabiliteit

- Gebruiksgemak

Tafeltennistafel gebruiken

woordje van onze Product Manager

We hebben tafeltennistafels met grote wielen die makkelijk te verplaatsen zijn op elke soort ondergrond. Daarnaast hebben we ook tafels die ITTF gekeurd zijn. Deze tafeltennistafels kunnen gebruikt worden voor officiële wedstrijden op clubs. Hoe breder en robuuster het onderstel hoe stabieler die staat en hoe dikker het tafelblad en de randlijst hoe beter de bal stuitert.

Bekijk ook deze gerelateerde sportadviezen