Onderhoud van je tent

Alles over de vouwwagen

Een ruim en veelzijdig kampeermiddel, dat is de vouwwagen. Deze ingenieuze creatie combineert de voordelen van kamperen met de luxe van thuis, waardoor het ideaal is voor grote groepen. Benieuwd wat de voordelen zijn van onze vouwwagen? Lees snel meer!

Ons team ontwikkelde de vouwwagen met opblaasbare tent Air Seconds 4.2 Fresh&Black voor vier kampeerders die een tent willen met twee hogere slaapcompartimenten en willen genieten van ultiem kampeercomfort. Ontdek het gemak van onze vouwwagen. De vouwwagen is voorlopig te bestellen via Click & Collect bij de winkels: Best, Breda en Roermond - Niet mogelijk om extra producten bij te bestellen in eenzelfde bestelling.

1. Wat is een vouwwagen?

Een vouwwagen is een type kampeermiddel dat is ontworpen om de mobiliteit en het comfort van kamperen te combineren. Het is in wezen een combinatie van een tent en een caravan. Het meest opvallende kenmerk van een vouwwagen is dat hij, je zal het niet geraden hebben, opvouwbaar is. Dit betekent dat het kampeermiddel compact kan worden opgeborgen tijdens het reizen en gemakkelijk kan worden uitgeklapt op de camping. In opgevouwen toestand lijkt het vaak op een aanhanger of een compacte doos die achter een auto wordt getrokken. Het heeft een tentachtige structuur wanneer de vouwwagen staat. Het voelt ook daadwerkelijk als kamperen wanneer je hierin slaapt. Het verschil is dat je veel meer ruimte en voorzieningen hebt. Een vouwwagen heeft meerdere kamers en een soort woon- en eetruimte. Veel families of vriendengroepen geven de voorkeur aan een vouwwagen omdat het een erg gezellig en ruim verblijf biedt.

2. Hoe zet je de vouwwagen op?

De vouwwagen, ook wel bekend als een trailer tent, is een kampeermiddel dat de flexibiliteit en het gemak van een tent combineert met de comfort en het gebruiksgemak van een caravan. Het unieke kenmerk van een vouwwagen is dan ook het vouwsysteem, waardoor deze compact kan worden opgeborgen tijdens het reizen en gemakkelijk kan worden uitgeklapt op de camping. Je kunt de vouwwagen aan je auto koppelen, waardoor je gemakkelijk en snel vertrekt. Een ultiem vrijheidsgevoel, want hierdoor kun je snel van de ene naar de andere bestemming reizen en toch genieten van de luxe van een camper.

Stap 1: Kies een geschikte locatie
Zoek een vlakke en stabiele ondergrond om je vouwwagen op te zetten. Zorg ervoor dat er geen stenen, takken of andere scherpe voorwerpen onder de tent kunnen prikken.

Stap 2: Koppel de vouwwagen los

Als eerste koppel je de vouwwagen natuurlijk los van je auto, wanneer je de juiste plek hebt uitgekozen om de vouwwagen op te zetten. Vervolgens maak je alle elastiekjes los van het hoes, die je erna rustig van de vouwwagen afhaalt.

Stap 3: Positioneer de vouwwagen

Haal het grondzeil uit de hoes en leg deze gespreid over de grond waarop je de vouwwagen wilt zetten. Plaats de vouwwagen op de gekozen locatie en zorg ervoor dat hij in de juiste richting staat.

Stap 4: Plaats de steunpootjes onder de banden
Onze vouwwagen heeft steunpootjes die je onder de banden legt, zodat de vouwwagen niet weg kan rollen.

Stap 5: Klap het deksel open
Het bovenste deel van de vouwwagen fungeert vaak als deksel tijdens het reizen. Klap dit deksel open om toegang te krijgen tot de binnenkant van de vouwwagen. Vervolgens haal je eerst één kant uit de binnenkant en deze zet je goed vast neer op de grond. Vervolgens doe je hetzelfde met het andere deel.

Stap 6: Span de tent uit

Zoek naar bevestigingspunten aan de zijkanten en hoeken van de vouwwagentent. Bevestig de scheerlijnen aan deze punten en span ze uit om de tent op te zetten. Begin meestal met de hoeken en werk naar het midden toe.

Stap 7: Tijd om de tent op te blazen

Open het ventiel van de luchtbogen en blaas de bogen van de tent op. Zie onze video voor een duidelijke instructie.

Stap 8: Bind binnen de vouwwagen alles goed vast
Stap de tent binnen met tentstokken. Deze bevestig je op de juiste plekken voor versteviging van de tent. Vervolgens maak je het grondzeil vast aan de wagen en koppel je alle losse doeken waar nodig met elkaar. Ook het trappetje kun je nu vastzetten. Zie onze video voor een duidelijke instructie.

Stap 9: Controleer de stabiliteit en veiligheid

Loop rond de vouwwagen en controleer of alles stevig is opgezet en bevestigd. Zorg ervoor dat er geen losse scheerlijnen of haringen zijn die struikelgevaar kunnen opleveren.

Stap 10: Zorg voor het interieur

Zorg ervoor dat alle interne voorzieningen, zoals bedden, tafels en stoelen, correct zijn opgezet en bevestigd.

Alles over de vouwwagen (duplicate)

3. Wat zijn de voordelen van onze vouwwagen?

Fresh & Black-technologie voor een tent waarin het koeler en donkerder is:
Koeler en donkerder om beter te slapen!
Fresh & Black is een gepatenteerde technologie van Decathlon die bestaat uit specifieke materialen die de zonnestralen weerkaatsen en het licht buitenhouden.
Zo is het minder warm in de tent, en ook donkerder.
Om optimaal te profiteren van die technologie moet je niet vergeten om je tent 's avonds te ventileren!

Zonnebescherming en ventilatie
Onze Fresh&Black-technologie is gebaseerd op een stof met zonbeschermingsfactor UPF 50+.
Opgelet: blijf voorzichtig, door een open deur kunnen heel wat uv-stralen binnenkomen.In iedere slaapruimte zit een grote afsluitbare opening voor lage ventilatie.
De leefruimte is voorzien van 4 gaasramen met gordijn.

Heel windbestendig
We testen al onze tenten in een windtunnel, op een draaiplatform. Doel hiervan is om de tent aan elke kant bloot te stellen aan dezelfde windsterkte.
Als de tent correct is opgezet, met alle scheerlijnen goed aangespannen rondom, is ze bestand tegen windkracht 8, of een gemeten windsnelheid van 70 km/u.
Vergeet de opblaasbare bogen niet regelmatig bij te blazen tijdens je verblijf op de camping (7 psi).

Waterdichtheid en afgedichte naden
We testen onze tenten om hun waterdichtheid te controleren. De eerste test gebeurt in het lab: 3 uur onder 200 liter water per uur en per m², het equivalent van een tropische regenbui van 200 mm per uur. De tweede test gebeurt in de praktijk, in echte omstandigheden en door onze teams. Deze tent heeft een buitentent in polyester met een polyurethaancoating van 5000 mm. Verder zijn de naden afgedicht met tape, en dan is er nog het polyethyleen grondzeil van 140 g/m².

Hoe kun je je tent impregneren (duplicate)

ONDERHOUDSADVIES

Onze kampeertenten werden ontwikkeld voor tijdelijk outdoor gebruik (4 weken per jaar), voor een verblijf op de camping of om te kamperen in de natuur. Wekenlange ononderbroken blootstelling aan uv-stralen kan het tentdoek aantasten. Deze producten vallen niet onder de categorie "tuinmeubilair" en zijn niet geschikt om permanent buiten te blijven staan. Het is dus belangrijk dat je de tent binnen opbergt wanneer je ze niet gebruikt, dan gaat ze zo lang mogelijk mee.

Comment choisir une tente de camping - titre

Hoe kies ik een tent?

Tenten bestaan in verschillende vormen en maten, graag helpen we je de geschikte tent voor jou te kiezen. Om de juiste tent te kiezen moet je weten welke eigenschappen voor jouw belangrijk zijn en in welke omstandigheden je de tent gaat gebruiken.

Kan ik zelf mijn tent repareren?

Kan ik zelf mijn tent repareren?

Gaat er iets aan je tent kapot? Gelukkig kun je in veel gevallen zelf je tent repareren en hoef je niet meteen een nieuwe te kopen. Wat je zelf kunt doen en hoe je dat doet, leggen wij je in dit artikel uit.

recept-bivak-kampvuur

Handige tips voor de kampeerkeuken

Koken op de camping, hoe doe je dat?

Fresh & Black tent

Wat is fresh and black?

Weet jij wat Fresh & Black inhoud? Door de uitvinding van Quechua en Decathlon zorgt onze 4 laags tentdoek ervoor dat jij donkerder en koeler in je de tent kunt slapen.

BINNENKORT KAMPEREN? EERST JE TENT CONTROLEREN!

Binnenkort kamperen? Eerst je tent controleren!

Een checklist om verrassingen tijdens het kamperen te voorkomen, zodat je zorgeloos kan gaan genieten.

Levensduur van een tent

Wat is de levensduur van mijn tent?

Wat is de levensduur van mijn tent? Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet om maximaal van je tent te genieten.