Waar het met kamperen om draait, is dat je samen een leuk moment beleeft in de natuur. Of je nu diegene bent die niets liever doet dan het vuur aan te wakkeren, het eten maakt of er gewoon bijzit en geniet van de warmte, het maakt niet uit. Heb je al eens van kampvuurnacho's gehoord? Zo niet, dan wordt het tijd:
Ingrediënten
1 blikje maïs, 1 rode ui, 1 blik tomatensaus, 1 avocado, 1 blikje kidneybonen, 1 blikje jalapeñopepers, 150 g gemalen kaas (bv. cheddar), 1 mango, 1 limoen, verse koriander, 1 zak nacho’s, evt. kruiden zoals komijnpoeder, peper, zout, (gerookt) paprikapoeder, chili, olie
Bereiding
Snijd de ui in stukjes. Ontpit de avocado en snij in stukjes. Doe hetzelfde met de mango. Verhit het vuur. Zet de pan boven het vuur. Stoof de ui aan in wat olie. Voeg de bonen en tomatensaus toe. Laat even pruttelen. Breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder. Doe de saus in een aparte kom. Verdeel de nacho’s over de bodem van je pan. Lepel de saus hierover. Verdeel avocado, mango, jalapeño en kaas over de saus. Plaats de deksel op de pot. Zet op het vuur tot de kaas gesmolten is.Leg eventueel wat kolen op het deksel van de pan. Werk af met koriander en een partje limoen.Serveer met een fris drankje!