WAT IS FRESH & BLACK?

Weet jij wat Fresh & Black inhoud? Door de uitvinding van Quechua en Decathlon zorgt onze 4 laags tentdoek ervoor dat jij donkerder en koeler in de tent slaapt.

Fresh & Black tent

Zoals in het filmpje wordt uigelegd, is het tentdoek van de Fresh & Black tent gemaakt van een speciale stof. De stof heeft 4 lagen en elke laag heeft weer een functie:

Laag 1

De buitenste laag van de tent is gemaakt van polyester. Polyester reflecteert de straling van de zon. Hierdoor is het minder warm in de tent en is de tent ook donkerder van binnen.

Laag 2

De tweede laag van de tent is Titanium dioxide. Deze laag reflecteert de straling van de zon en zorgt ervoor dat het minder warm wordt in de tent.

Laag 3

De derde laag zorgt ervoor dat het binnen donkerder blijft. Dit komt door het "black" carbon doek.

Laag 4

De vierde laag bestaat uit alminium wat de warmte van de zon reflecteert.

HOE KOEL IS FRESH?

De binnentent van de Fresh & black warmt minder snel op. Dus een 2 seconds Fresh & Black tent zal tot maximaal 17 graden Celsius koeler zijn dan een normale 2 seconds tent. Hoe groter de tent, des te moeilijker het temperatuurverschil te halen is. De familietent met Fresh & Black zal 10 graden minder opwarmen in vergelijking met een normale familie tent.

 

Hoe werkt de Fresh techniek?

Door het 4 laags systeem wordt de stralingswarmte van de zon weerkaatst. Hierdoor warmt de tent in de ochtend minder op. Dit houdt niet in dat de tent de hele dag koel blijft. De fresh & black tent is geen koelkast en de tent heeft ook geen verborgen aircoditioning. Zodra de rits van de tent open gaat komt er warme lucht in. Kortom, de Fresh techniek ervoor dat de tent minder snel opwarmt dan een normale tent. Hierdoor kun je langer slapen in de tent, terwijl mensen met een normale tent allang hun tent zijn uitgebrand. 

 

HOE DONKER IS BLACK?

99,9% van het licht wordt tegen gehouden, hierdoor is het pikkedonker in de tent. Doordat de slaapcabine verduisterd is, heb je een heerlijke nachtrust. ~~Hoe werkt de black techniek?~Zoals hierboven wordt uitgelegd zijn er 4 lagen. De derde laag heet "black" carbon en deze laag absorbeert het licht van de zon. Door deze laag blijft het 99,9% donkerder in de tent. Bij de familie tenten is het alleen donker in de slaapcabines. Buiten de slaapcabines is het dus licht en kun je gezellig met elkaar zitten.

Fresh and black tent

Wat is het nadeel?

Het enige nadeel van de Fresh & Black tenten is dat de tenten zwaarder zijn. Zo weegt een gewonen 3-persoons pop-up tent 3,6 kg en een Fresh & Black 3-persoons pop-up tent weegt 4,2 kilo. Het verschil is dus 600 gram. 

Fresh and black tent

Martijn

Product expert Quechua Decathlon Apeldoorn

Fresh & Black technologie in de tenten van Quechua zorgt ervoor dat de 's nachts afgekoelde lucht in de tent 's ochtends veel minder snel opwarmt door de opkomende zon. Het verschil in temperatuur kan oplopen tot wel 17°C bij de kleinere tenten; een gewone tent warmt op, een Fresh & Black blijft koel.~De verduisterde slaapcabine zorgt er daarnaast voor dat je minder snel wakker wordt door het licht.