WAT IS FRESH & BLACK?

Houd je van kamperen, maar ook van uitslapen? Met de Fresh & Black techniek komt er minder licht de tent binnen, waardoor je koeler en donkerder kunt slapen. Benieuwd wat deze Fresh & Black techniek precies inhoudt? Lees dan verder.

Fresh & Black tent

WAT IS FRESH & BLACK?

Zin in een vakantie die bestaat uit een goede nachtrust? Doe jezelf één van onze iconische Fresh & Black tenten cadeau en zet de tent op in slechts enkele minuten. De Fresh & Black tenten hebben een comfortabele binnenruimte, zijn gemakkelijk op te zetten en bieden veel mogelijkheden om je spullen weg te bergen en te beschermen. Van opblaasbare Fresh & Black tenten, die je met behulp van een pomp zo hebt opgezet, tot de 2 seconds tent die je wel héél snel klaar hebt staan. Al deze tenten maken gebruik van de Fresh & Black techniek, wat betekent dat het tentdoek bestaat uit 4 verschillende lagen:

Laag 1:
De buitenste laag van de tent is gemaakt van polyester. Polyester reflecteert de straling van de zon. Hierdoor is het minder warm in de tent en is de tent ook donkerder van binnen.

Laag 2:
De tweede laag van de tent is Titanium dioxide. Deze laag reflecteert de straling van de zon en zorgt ervoor dat het minder warm wordt in de tent.

Laag 3:
De derde laag zorgt ervoor dat het binnen donkerder blijft. Dit komt door het "black" carbon doek.

Laag 4:
De vierde laag bestaat uit alminium wat de warmte van de zon reflecteert.

HOE KOEL IS FRESH?

Zoals iedere kampeerder, ben je natuurlijk benieuwd hoe deze techniek dan werkt. Wij leggen het voor je uit. De binnentent van de Fresh & black warmt minder snel op, dus een 2 seconds Fresh & Black tent zal tot maximaal 17 graden Celsius koeler zijn dan een normale 2 seconds tent. Hoe groter de tent, des te moeilijker het temperatuurverschil te halen is. De familietent met Fresh & Black zal 10 graden minder opwarmen in vergelijking met een normale familietent. Door het 4 laags systeem wordt de stralingswarmte van de zon weerkaatst. Hierdoor warmt de tent in de ochtend minder op. Dit houdt niet in dat de tent de hele dag koel blijft. De Fresh & Black tent is geen koelkast en de tent heeft ook geen verborgen aircoditioning. Zodra de rits van de tent open gaat komt er warme lucht in. Kortom, de Fresh & Black techniek zorgt ervoor dat de tent minder snel opwarmt dan een normale tent. Hierdoor kun je langer slapen in de tent, terwijl mensen met een normale tent allang hun tent zijn uitgebrand. Het enige nadeel van de Fresh & Black tenten is dat de tenten zwaarder zijn. Zo weegt een gewonen 3-persoons pop-up tent 3,6 kg en een Fresh & Black 3-persoons pop-up tent weegt 4,2 kilo. Het verschil is dus 600 gram.

HOE DONKER IS BLACK?

De Fresh & Black tenten zijn aanzienlijk donkerder van binnen dan gewone tenten. Bijna 99% van het licht wordt tegen gehouden. Hierdoor is het pikkedonker in de tent. Doordat de slaapcabine verduisterd is, heb je een heerlijke nachtrust. Zoals hierboven wordt uitgelegd zijn er 4 lagen. De derde laag heet "black" carbon en deze laag absorbeert het licht van de zon. Door deze laag blijft het 99% donkerder in de tent. Bij de familietenten is het alleen donker in de slaapcabines. Buiten de slaapcabines is het dus licht en kun je gezellig met elkaar spelletjes spelen, samen eten of gewoon rustig zitten.

Fresh and black tent