Hoe vouw je een pop-up tent op? 

Vanaf het moment dat de 2 seconds tent in 2005 op de markt verscheen, is hij razend populair geworden onder kampeerders. Het opvouwen van de tent blijkt voor sommige gebruikers toch niet zo makkelijk te zijn. Daarom hebben we een duidelijke uitleg voor je geschreven!

Tent 2

Pop-up tent opvouwen? Zo doe je het!

Na het kamperen of een dagje strand is het tijd om de tent weer op te vouwen. De tenten van Decathlon zijn gebruiksvriendelijk en in een handomdraai op te zetten en weer op te bergen. Ben je benieuwd hoe je jouw type tent op moet vouwen? Wij vertellen je meer in dit sportadvies.

Geen zin om te lezen en wil je meteen de video zien hoe je een pop up tent opvouwt? Scroll dan door naar beneden en je ziet direct hoe je binnen een handomdraai een pop up tent opvouwt. 

Hoe vouw je een pop-up tent op?

Een tent opvouwen

Een pop-up tent opvouwen, hoe werkt dat precies? Hoe het opvouwen van een pop tent in zijn werk gaat, hangt af van het specifieke type. Zo vouw je een pop-up tent op een andere manier op dan een Quechua tent of strandtent. Het is slim om eerst thuis de tent op te vouwen en zo te oefenen, zodat je op vakantie niet alles meer hoeft uit te zoeken. Welke tent je ook hebt, het opbergen van de tent begint met het leeghalen ervan. Controleer de zijvakjes op brillen, zaklampen en andere kleine spulletjes, veeg de tent schoon en trek indien nodig alle haringen eruit. Nu is je tent klaar om opgevouwen te worden.

Hoe vouw je een pop-up tent op?

Pop up tent opvouwen

De pop-up tent zet je binnen een handomdraai op. Met de juiste tips is de pop-up tent opvouwen ook een fluitje van een cent. Dat is altijd prettig, of je nu een ontspannen kampeervakantie achter de rug hebt of een gezellig festivalweekend met je vrienden. Je ruimt je tent zonder problemen op en neemt deze eenvoudig weer mee. Volg deze 5 stappen voor het opvouwen van jouw pop-up tent.

Hoe vouw je een pop-up tent op?

Hoe vouw je een tent op van a tot z

Stap 1: Rits alle deuren open
Om een pop-up tentje zo klein mogelijk op te vouwen, moet alle lucht uit de tent zijn. Door alle deuren open te ritsen, ontsnapt de lucht uit de tent. Staan alle deuren open? Dan kun je de tent bij elkaar gaan pakken.


Stap 2:  Tent bij elkaar pakken
De pop-up tent bestaat uit meerdere hoepels. Ga je een pop-up tent opvouwen, dan buig je deze naar elkaar toe. Ga naast de tent staan en pak de bogen bij elkaar in je rechterhand als je rechtshandig bent en in je linkerhand als je linkshandig bent. Het kan echter nog makkelijker zodat je niet hoeft te stoeien met de bogen op te vouwen. Aan de binnenkant van je tent vind je achterin een rode band met aan het eind twee plastic klemmen. Trek deze naar buiten en zorg dat ze ter hoogte van de rode markeringen op de bogen komen. Je kunt ze nu vastklemmen in de andere rode delen van de klemmen. Zorg dat de dezelfde kleuren altijd bij elkaar komen. Aan de andere kant vind je gele markeringen en gele klemmen. Doe hetzelfde met de gele markeringen en klemmen als je met de rode markeringen en klemmen hebt gedaan.

pop up tent opvouwen

Hoe vouw je een pop up tent op van a tot z: deel 2

Stap 3: Tent tot een cirkel opvouwen
Dit is het cruciale onderdeel van het opvouwen van de pop-up tent. Zodra je het trucje in de gaten hebt, is het opvouwen van je tentje heel eenvoudig. Je hebt de hoepels in je rechterhand vast. Met je linkerhand vouw je de hoepels over elkaar heen. Door je linkerhand in de richting van je borstkast te buigen, vouw je de linkerkant van de tent in een soepele beweging over de rest. Nu heeft de tent de vorm van een cirkel.

Stap 4: Tent kleiner opvouwen
De cirkelvorm is nog erg groot. Door de tent in een halve draaibeweging op de grond te drukken, ontstaat er een 8-vorm. De cirkel vormt vanuit het midden op de grond u neen 8.Met behulp van de band moet je op dat moment veel druk uitoefenen op het middelpunt van de 8. Deze twee kleine cirkels naast elkaar sla je over elkaar heen, om zo een kleinere cirkel te vormen. Je tent is nu opgevouwen.

Stap 5: Elastiek om de tent
De laatste stap is het vastbinden van de pop-up tent met een groot elastiek. Deze trek je om de cirkel heen, zodat de tent bij elkaar gehouden wordt. Schuif deze in de opbergtas en leg de tent in je auto of draag deze met je mee over je schouder.

Pop up tent opvouwen in een handomdraai!

Stap 6: Het gele lint
Nu hoef je alleen je tent nog maar vast te binden met behulp van het gele lint.

Klasse, je tent is opgevouwen! Nu hoeft hij alleen nog in de hoes.

Let op! Bij stap 3 en 4 is het belangrijk dat de cirkel zo rond mogelijk is. Vanuit deze ronde cirkel oefen je druk uit op de bovenkant van de cirkel waardoor de cirkel in elkaar zakt en er een 8-vorm ontstaat. Deze 8-vorm moet er netjes uitzien; dit maakt het opvouwen uiteindelijk nog eenvoudiger. Zorg er altijd voor dat de banden met de juiste kleuren bij elkaar komen.

Hoe vouw je een pop-up tent op?

Pop up tent afbreken binnen 1 minuut

Bekijk de video en "breek" de pop up tent af.

Toe aan een nieuwe tent?

Ons aanbod tenten biedt keuze aan elk type kampeerder. Of je nu op trektocht gaat en je bent op zoek naar een kleine lichtgewicht tent, of een kampeertent zoekt als je met je gezin een paar weken gaat kamperen. Kies een tent die bij je past, denk aan de manier van opzetten of het aantal slaapruimtes en slaapplaatsen dat je nodig hebt. Ontdek nu onze pop up tenten, opblaasbare tenten en fresh and black tenten! Bekijk ook onze slaapzakken en matjes, kampeerstoelen en tafels, en onze luchtbedden. Nog een tip voor tijdens het kamperen: onze sneldrogende en compacte handdoeken!