Unselected
winter run

Wat betekenen de getallen in onze productnamen?

Binnen Decathlon hebben al onze producten verschillende series. De volgende nummers kom je bij ons tegen: 100, 500, 900 en alles daartussenin wanneer je op zoek bent naar je sportartikelen. Maar wat bedoelen we hiermee? We leggen het je graag uit!

Unselected

OM HET VERSCHIL IN TECHNICITEIT VAN DE PRODUCTEN TE LATEN ZIEN ZOCHTEN WE EEN MANIER OM DIT EENVOUDIG AAN TE GEVEN. DIT HEBBEN WE UITEINDELIJK AFGEKEKEN VAN EEN AUTOMERK DIE WERKTE MET EEN 3, 5 EN 7 SERIE. DAAROM HADDEN WE BIJ DECATHLON EERST DE 300, 500 EN 700 LIJN (BIJ SOMMIGE MERKEN ZIE JE DIT NOG). AANGEZIEN DIT TOCH VRIJ DICHT BIJ ELKAAR LIGT IS ER GEKOZEN VOOR GETALLEN MET EEN DUIDELIJKER VERSCHIL; 100, 500 EN 900.

Unselected
Beginner

Beginner: 

Al onze serie 100 producten zijn ontworpen voor de beginnende sporter. Met deze producten kan je die sport ontdekken. De producten zijn zo ontwikkeld dat ze ook niet al te duur zijn. Hierdoor maakt het de drempel ook lager om te beginnen met sporten. De techniciteit van de producten is dus ook niet zo hoog. De ontwikkelaars hiervan hebben rekening gehouden met sporters die deze sport nog niet intensief beoefenen.

Unselected
Gevorderde

Gevorderde:

Deze producten uit de 500 serie zijn ontworpen voor de sporters die erachter zijn dat ze deze sport leuk vinden en hier beter in willen worden. De producten zijn zo ontwikkeld dat je er intensiever gebruik van kan maken. Hierbij is rekening gehouden met de behoefte van een gevorderde sporter. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de dikte van de stof, de rekbaarheid, de waterdichtheid of de winddichtheid. Neem bijvoorbeeld de sport wielrennen. Een fietsbroek uit de 100 serie zal zo gemaakt zijn dat je prima tot 1 uurtje kan fietsen door de dikte van het zeem. Voor de gevorderde fietser is er een broek uit de 500 serie die een dikker zeem heeft en je dus comfortabeler en langer door kunt fietsen.

Unselected
Expert

Expert:

Mooi! Nu je de sport regelmatig beoefend en je waarschijnlijk gegroeid bent hierin is het tijd voor een nieuwe uitdaging. Misschien wil je nu nog meer presteren in jouw sport. Die ene bekende tourtocht uitfietsen, de zwarte piste op, de marathon van Amsterdam lopen, een meerdaagse hiketocht of de Kilimanjaro beklimmen. Kortom tijd om uit te blinken in jouw sport. Deze producten zijn ontwikkeld voor intensief gebruik.