Leer boogschieten met Decathlon!

Op zoek naar een leuke activiteit voor jong en oud? Leer dan boogschieten! Deze spannende sport brengt de Robin Hood in je naar boven. Geen zorgen, je hoeft geen appel op je hoofd te zetten die dient als doelwit. Je kunt verschillende spelvarianten spelen. Weet jij al in de roos te schieten?

fgh

Wanneer je gaat boogschieten wil je twee dingen. Nummer één: je wilt zo raak mogelijk schieten en zoveel mogelijk punten verzamelen. Nummer twee: je wilt winnen van je tegenstander! Boogschieten is een echte concentratiesport. Hiervoor zul je dus een goede focus moeten behouden en je niet laten afleiden door je tegenspelers. Het leuke aan boogschieten is dat je kunt variëren in de spelvorm. Mocht je dus niet kunnen winnen met het ene spel, dan win je toch gewoon met het andere?

Spelvariant 1: punten schieten

Een bekende variant van het boogschieten is het punten schieten. Op je doelwit schijf staat een puntenverdeling aangegeven. Vaak is deze vanuit het midden 10 punten en neemt dan 1 punt af per laag. Wil je het wat spannender maken? Kies er dan voor om de roos te zien als 100 punten. De volgende laag is dan 50. Hierna volgen 40, 30, 20 en 10. Hoeveel keer je mag schieten kun je helemaal zelf bepalen. Behaal een hogere score en laat zien dat jij de beste boogschutter bent!

                           

Leer boogschieten met Decathlon!

Spelvariant 2: vlaggen schieten

Het mag dan wel vakantie zijn, maar het is nooit verkeerd om je geografische kennis eens op de proef te stellen! Kies voor de variant vlaggen schieten. De instructeur, of jouw tegenstander, noemt een land. Van dit lang moet je goed bedenken hoe de vlag eruit ziet. Vervolgens schiet je in de kleuren van die vlag. Voorbeeld: jouw tegenstander noemt Nederland als vlag. Je moet nu eerst in rood, dan in wit en dan in blauw schieten. Niet zo een ster in aardrijkskunde? Je kunt de vlaggen altijd even opzoeken natuurlijk ;)

Spelvariant 3: boter, kaas en eieren

Deze spelvariant eist wat strategische nadenk skills! Je moet niet alleen focussen op het schieten op de goede plek, maar ook nog eens bedenken op welke plek je gaat schieten. Bij de boter, kaas en eieren versie kun je bijvoorbeeld 9 vakjes tekenen op de muur. Schiet jij rechtsboven, dan mag jij in dit vakje een rondje tekenen. De tegenstander tekent dan een kruisje in het vakje waar hij in schiet. Wie als eerste 3 op een rij heeft wint!

Spelvariant 4: vier op een rij

Evenals bij boter, kaas en eieren vergt deze spelvariant een sterk denkvermogen. Het is nét iets moeilijker dan boter, kaas en eieren, maar is daardoor extra uitdagend! Teken op bijvoorbeeld een muur 7 vakjes breed en 6 vakjes verticaal. Zo heb je 42 vakjes. Je begint op de onderste lijn. Hier mag je op schieten en als je raak hebt dan teken je daar jouw rondje of kruisje. Je kan geen vakje bemachtigen dat nog geen vakje onder zich heeft. Vervolgens probeer je 4 op een rij te krijgen, zonder dat je tegenstander jou in de weg gaat zitten!

Spelvariant 5: ballonnen schieten

Deze laatste spelvariant kan je zo gek maken als je maar wilt! Is het ontzettend warm? Zorg dan dat je waterballonnen hebt. Deze kun je proberen kapot te schieten. Let wel op: deze versie werkt minder goed met boogschiet pijlen met een zuignap. Ook kun je cijfers op de ballonnen tekenen. Probeer de ballonnen kapot te schieten met de meeste punten en behaal een hogere score dan je tegenstander!