Hoe kies je de juiste tenniskleding?

Tennis je in de zomer of in de winter? Speel je in heel warm weer of ben je nog te vinden op de tennisbaan in de vrieskou? De keuze voor de juiste tenniskleding wordt vooral gemaakt op basis van de weersverwachtingen waarin je denkt te gaan spelen.

Tenniskleding kiezen

Tenniskleding tijdens warm weer

Als je vooral gaat tennissen in warm weer is het verstandig om te kiezen voor kleding die een goede bewegingsvrijheid geeft en optimale transpiratie mogelijk maakt. Het textiel dient een goede absorptie te hebben van de transpiratie zodat u zo weinig mogelijk hinder ondervindt tijdens het spelen.

Tenniskleding

TENNISSHORT

We hebben prachtige, technische kleding die uniek is voor Artengo. Bijvoorbeeld ons extra korte broekje voor mannen. Deze tennisshort biedt optimaal ruimte voor tennisballen. Hij is bovendien ook super comfortabel dankzij het lichte, ademende materiaal en de elastische tailleband.

Hoe kies je de juiste tenniskleding?

TennisROKJE

Op warme dagen wil je luchtige, vochtabsorberende tenniskleding aan op de tennisbaan. Ons team van fervente tennisspeelsters heeft dit tennisrokje ontworpen voor je wedstrijden of trainingssessies. Dankzij de nauwsluitende snit volgt dit rokje perfect al je bewegingen. Het voelt bovendien heerlijk zacht aan. Mooi bijkomend voordeel: je tennisbal kan je kwijt onder de shorty of in het zakje van je shorty.

Tenniskleding

Tenniskleding tijdens koud weer

Voor het spelen in koud weer ben je op zoek naar kleding die je warm houdt. Hierbij kan gedacht worden aan trainingsbroeken (met een ritsje voor tennisballen) en tennis shirts met lange mouwen. Deze producten zorgen ervoor dat je warm aan het tennissen begint zonder veel bewegingsvrijheid te verliezen.

Tenniskleding

Tennislegging

Als het frisser begint te worden heb je behoefte aan warme, technische kleding. Deze kuitbroek in een moderne en tegelijk vrouwelijke stijl wordt je favoriete tennisbroek, want je kan er heel handig een bal in wegstoppen. Deze unieke innovatie legging van Artengo heeft namelijk een extra mesh rond je middel om ballen in te bewaren. Stretch is de hoofdstof, hierdoor is de broek licht, zacht en comfortabel. Mooi bijkomend voordeel: model heeft een afslankend effect.

Tenniskleding

tennissokken

Als je in koud weer tennist is het heel belangrijk dat je voeten goed warm en geïsoleerd blijven. Zorg dus ook dat je lange tennissokken aan hebt bij het tennissen in de winter. Hierdoor wordt de bloedsomloop in de voet en kuit goed gestimuleerd. Deze dikke sokken zijn speciaal voor tennis. Met twee elastische garens over de hele sok zodat die uitzonderlijk goed blijft zitten en voor meer comfort terwijl je speelt. Met jouw Artengo tennissokken, met badstof onder de hele voet, voorkom je blaren en irritatie.

Tenniskleding

Na het lezen van deze blog weet jij precies welke kleding je nodig hebt voor je volgende tennis training of wedstrijd. Zo weet je zeker dat je ongeacht de omstandigheden goed gekleed bent!