tennis

De vele voordelen van tennis

Snelheid, behendigheid en lef ... je leert het allemaal bij tennis. En dat zijn nog maar een paar woorden waaraan je moet denken bij bij zo'n dynamische sport als tennis.

Een betere conditie, sterkere longen, een hogere mentale weerbaarheid, een goed figuur ... de voordelen van tennis zijn oneindig. Naast dat zoevende racket vraagt tennis ook precisie en strategisch inzicht. Lees mee waarom tennis goed voor je is.

tennis

Uithoudingsvermogen en ademhaling

Je cardiovasculair systeem versterken

Tijdens een lange wedstrijd is het niet ondenkbaar dat je de longen uit je lijf loopt. Bekijk het van de goeie kant: je conditie wordt er sterker van. De versnellingen en het voortdurende heen-en-weergeren stimuleren de werking van je hart en longen. En zo ga je beter presteren. Je bloeddruk daalt, en er worden nauwelijks nog afvalstoffen afgezet in je aderen. Wie meer dan 2,5 uur per week speelt, beperkt het risico op hart- en vaatziekten met maar liefst 50 %. Daar krijg je toch zin van om te tennissen?

tennis

Spieren versterken

Je snelheid bevorderen en blessures vermijden

Door te tennissen versterk je je botten en spieren en gaan ze ook beter samenwerken. Je lijf wordt sterker, je beweegt sneller. En de stevige inspanning doet een stofje vrijkomen waardoor je lichaamsweefsel sneller vernieuwt, spieren vlotter herstellen en ontstekingen minder een kans krijgen. Zo voorkom je tal van blessures én je wordt er nog vrolijk van ook.

tennis

Concentratie en behendigheid

Je vaardigheid verbeteren

De service bij het tennissen vergt een totale en precieze controle en coördinatie van je lichaam. Je moet je benen juist bewegen, je lichaam draaien, de bal opgooien en de elleboog van je slaghand nauwkeurig bewegen, de slagschouder draaien, de onderarm kantelen en de pols plooien. De bal zelf moet landen in het serveervak aan de andere kant van het net. Een uitgelezen kans om aan je behendigheid, lichaamsbeheersing en concentratievermogen te werken.

tennis

Geduld oefenen...

Een ijzersterke geest kweken

Tijdens een wedstrijd gebeurt het best vaak dat je rally's van 10 tot 15 slagen speelt. Zodra een wedstrijd langer dan anderhalf uur duurt, krijgt ook je lijf het zwaar te verduren. En dan heb je niet alleen een goede conditie nodig! Je moet ook mentaal weerbaar zijn, geduld en durf zijn essentieel om een dipje te overwinnen en ten volle te profiteren van de positieve momenten. Je emoties beheersen, omgaan met de druk, voortdurend je strategie bijsturen ... tennis is een breinbreker, een boost voor je mentale weerbaarheid. 

tennis

Je gewicht onder controle houden

Een strak figuur

Versnellen, verplaatsen, springen ... tennissen doe je met een stevig tempo. Als je een uurtje op de court staat, dan verbruik je algauw 500 calorieën. Combineer dat met een gezond voedingspatroon, en tennis is de ideale manier om af te vallen. Hoe dan ook, je rug, buikspieren en schouders worden er sterker van, en je kweekt billen, dijen en kuiten van beton. Niet twijfelen dus!