Hoe kies ik schoenen voor moderne dans en jazz?

Moderne jazz schoenen maken de outfit van de danser compleet. Ze bieden goede ondersteuning en een betere stabiliteit van de voet tijdens de training. Maar hoe maakt je de juiste keuze tussen de verschillende modellen schoenen…? Volg deze gids!

cc chausson modern jazz

Dansniveau

In de moderne jazz is de keuze van de schoenen voornamelijk gebaseerd op het dansniveau. Hiervoor is het belangrijk stil te staan bij de verschillende soorten zolen maar ook andere eigenschappen zoals comfort, ademend vermogen, grip en demping.

De zool

Elke moderne jazz schoen is uitgerust met een zool die zorgt voor een goede afrol van de voet.  Er zijn 2 soorten zolen: hele zolen en gespleten zolen .

De hele zool wordt aanbevolen voor beginners, het biedt een betere stabiliteit bij het aanleren van de juiste houding. De split-zool is geschikt voor de meer gevorderde gebruiker aangezien dit type schoen flexibeler is op de boog van de voet waardoor er een grotere bewegingsvrijheid wordt gecreëerd. Ook helpt het bij het oprekken de wreef.

Hoe kies ik schoenen voor moderne dans en jazz?

Het materiaal

Leer en canvas hebben over het algemeen een beter ademend vermogen in vergelijking met synthetische stoffen. Door te kiezen voor deze modellen schoenen, kun je lekker dansen zonder het onaangename gevoel van vochtige zweetvoeten!

Hoe kies ik schoenen voor moderne dans en jazz?

De grip

Voor de maximale comfort tijdens een training is het grootste deel van de schoen voorzien van een lederen zool die zorgt voor een betere grip op de grond zodat je kunt trainen zonder het risico op uitglijden.

Hoe kies ik schoenen voor moderne dans en jazz?

De demping

De schoenen met een kleine hak zijn bedoeld om schokken en stoten van de grond op te vangen. Wil je meer gevoel met de grond dan adviseren wij een schoen zonder hak. Als je liever danst met een goede demping dan adviseren wij een model dat is voorzien van een kleine hak.

Hoe kies ik schoenen voor moderne dans en jazz?