chausson baby gym

Hoe kies ik gymschoenen voor mijn kind?

Wil je je kind voorzien van gymschoenen? Ontdek hoe je de juiste schoenen kan vinden voor zijn of haar gymtraining of andere sportactiviteiten. Bij Decathlon hebben we gymschoenen voor peuters en kinderen.

De keuze voor gymschoenen voor jonge kinderen is gebaseerd op vier belangrijke criteria: de grip, het gemak van aantrekken of sluitgemak, de flexibiliteit en psychomotorische ontwikkeling. De keuze is afhankelijk van de vorm van de voet van je kind en je eisen qua comfort!

Hoe kies ik gymschoenen voor mijn kind?

De grip

Om te voorkomen dat je kind gaat schuiven tijdens het lopen moet de zool zijn voorzien van anti-slip en een verstevigde voor- en achterkant. Daarnaast is het belangrijk dat de zolen niet afgeven als de kinderen binnen aan gym doen.

Hoe kies ik gymschoenen voor mijn kind?

Het sluitgemak

Sommige schoentjes zijn voorzien van een sluiting met klittenband. Dit type sluiting kan al vrij snel zelfstandig door een kind gebruikt worden. De kleine ronding aan de zijkant zal het makkelijker maken om het verschil tussen de linker- en rechterschoen te zien. Dit maakt het onmogelijk om zich te vergissen.

Hoe kies ik gymschoenen voor mijn kind?

De flexibiliteit

Een flexibele zool volgt de bewegingen van de voet van je kind en geeft tevens isolatie van de grond.

Hoe kies ik gymschoenen voor mijn kind?

De psychomotorische ontwikkeling

Jonge kinderen kunnen eigenlijk het beste op blote voeten lopen. Het helpt ze bij het leren van het loopgevoel. De zenuwen onder de voet bepalen hoe het lichaamsgewicht moet worden verdeeld om te zorgen voor een goede balans. Daarom moet een goede schoen voldoen aan het ‘blote voet gevoel’.

Hoe? Met een dunne zool, ultra zachte stof en antislip. Dit zorgt ervoor dat jonge kinderen hun evenwicht, motoriek en coördinatie zonder beperking kunnen ontwikkelen en tevens biedt het bescherming tegen de kou en gevaarlijke oppervlaktes.