cc wedge golf

Hoe kies ik een wedge?

Een wedge is ervoor om verschillende hindernissen te ontwijken en de bal zo min mogelijk te laten rollen. Hier leggen we uit welke verschillen er zijn en helpen we om de juiste wedge te kiezen.

De keuze van een wedge is gebasseerd op de loft van de club, die zijn er in 52°, 56° en 60°. Daarnaast zijn de groeven ook erg belangrijk, hiermee creëer je de extra spin op de bal.

Waarom een wedge en welke loft?

wedge.jpg
wedge52.jpg

52 graden wedge

Gapwedge! Deze club heeft een loft van 52°, deze is er om het gat tussen de pitchingwedge en sandwedge te vullen. Zo kun je ook de afstanden tussen die twee clubs goed bereiken met een juiste loft voor voldoende controle. 

wedge56.jpg

56 graden wedge

Ook wel een sandwedge genoemd, een ijzer S heeft ook een loft van 56 graden. Deze club gebruik je het meeste om uit de bunker te slaan, ideale loft om de bal er goed uit te spelen. 

wedge60.jpg

60 graden wedge

De lobwedge. Deze wedge heeft de grooste loft en zorgt ervoor dat je de green zeer hoog kan aanspelen, zodat de bal zo min mogelijk rolt. Mocht de vlag bijvoorbeeld net achter een bunker staan dan kan je met een lobwedge de bal net op het begin van de green laten landen zodat hij kort bij de vlag stopt.

Lees ons andere advies voor golfclubs

hybride golfclub

Hoe kies ik een hybride golfclub?

Vind hier onze tips om de juiste hybride golfclub te kiezen!

Hoe kies ik een driver?

Hoe kies ik een driver?

Wil je een driver kopen, maar word je niet wijs uit alle technische informatie en golfterminologie? Inesis helpt je graag om een driver te kiezen die aangepast is aan je lichaamsbouw en spelniveau

Hoe kies ik een fairway wood?

Hoe kies ik een fairway wood?

Een fairway wood is ontworpen voor het slaan van lange afstanden en ze worden meestal gebruikt op de afslag of op de fairway. Wij geven je de nodige tips.

Hoe kies ik een set golfijzers?

Hoe kies ik een set golfijzers?

Wil je een ijzerset kopen, maar word je niet wijs uit alle technische informatie? Inesis helpt je graag bij het kiezen van een set die het best is aangepast aan je lichaamsbouw en spelniveau.

Hoe kies ik een golfputter

Hoe kies ik een golf putter? Lees het hier

Wil jij een golf putter kopen maar weet je niet precies waar je op moet letten, ontdek ons golf advies en maak zo de juiste keuze!