Het kiezen van een golf putter is gebaseerd op 3 criteria: het gemak van het adresseren, de tolerantie en de gripmaat. 

1. Het gemak van adresseren

Er zijn veel manieren waarop je het adresseren (sturen van de bal) makkelijker kunt maken. WIj adviseren om een golf putter eerst uit te proberen en op basis van je gevoel een keuze te maken. Er zijn veel verschillende putters en daarom is het belangrijk om zelf het verschil te ervaren.

Hoe kies ik een putter?

2. De tolerantie

Een putter met een ronde achterkant (mallet) is vergevingsgezind omdat er wat meer gewicht achter zit. Het is dus wat eenvoudiger om de bal rechtdoor te slaan omdat de putter wat stabieler aanvoelt. 

Het is erg belangrijk om tijdens het putten de juiste doellijn aan te houden. De putter moet dus in dezelfde richting verplaatst worden als waar de bal heen gaat. Dit verschilt dus met je swing.

Hoe kies ik een golf putter? Lees onze blog

3. Gripmaat

De juiste gripmaat is belangrijk om een goede houding aan te kunnen nemen tijdens het putten. Op basis van je voorkeur kunnen je handen boven of onderaan de grip geplaatst worden. Bekijk zelf wat je comfortabel vindt en zorg altijd voor voldoende grip. 

Hoe kies ik een golf putter? Lees onze blog

Video: hoe kies ik een putter

Rik

Het vinden van de juiste putter is erg persoonlijk en vaak weet je pas wat bij je past op het moment dat je verschillende modellen hebt geprobeerd. Aarzel dus niet om verschillende stijlen te proberen om uiteindelijk de perfecte match te vinden. 

Voor vragen staat Rik uiteraard voor je klaar: rik.peters@decathlon.com 

hoe kies ik een golf putter