Comment choisir une balle de golf ? Inesis Decathlon

Hoe kies ik een golfbal?

Wit of gekleurd, zacht of hard, twee of drie lagen? Wat zijn de belangrijkste dingen om de juiste bal te kiezen bij jouw golfspel?

Hoe kies ik een golfbal.jpg

1. Golfballen voor beginners

Voor beginnende golfers wordt het aangeraden om met golfballen te spelen die een hogere compressie hebben en daardoor niet te zacht zijn. Omdat je aan een zachte bal meer effect kan meegeven leidt dit er bij beginnende golfers vaker toe dat er onbewust verkeerde effecten worden meegegeven aan de bal. Zo krijg je een per ongeluk een bal die afwijkt naar rechts of links waardoor je bal vaker buiten de baan belandt. Dat willen we niet! Gekleurde ballen zijn ook erg populair; je kunt de bal hierdoor makkelijker terugvinden mocht je in de rough belanden. Waar je ook voor kunt kiezen dat zijn lakeballs of refurbished balls, dat zijn ballen waar al ooit mee is gespeeld en bijvoorbeeld in het water hebben gelegen. Die worden er uitgehaald en dan ondergaan ze een proces zodat ze weer verkocht kunnen worden.

2. Intensievere spelers

Hoe kies ik een golfbal.jpg
Hoe kies ik een golfbal.jpg

Een zachte bal

Een zachte golfbal zorgt voor meer gevoel bij je slagen, de bal heeft langer contact met je clubhoofd en heeft daarnaast een betere bal-bite. De bal blijft dan vanwege de backspin dichter bij de landingsplaats liggen. Ook met het putten scheelt het veel als je een zachtere bal hebt.

Hoe kies ik een golfbal.jpg

Controle rondom de green

Rondom de green ga je slagen winnen. Door de compressie en zachtheid van de bal krijg je meer spin en heb je meer controle over de rol van de bal. Ook bij langere slagen kun je voldoende spin op de bal krijgen zodat hij op de green blijft liggen en niet eraf rolt. Een 3-delige bal zorgt voor de optimale afstand en spin doormiddel van de extra tussenlaag. 

Rik

Geniet van het de mooie sport! 

Voor vragen staat Rik uiteraard voor je klaar: [email protected] 

Hoe kies ik een golfbal
Het juiste toestel kiezen om afstanden te meten tijdens het golfen

Hoe kies je een gps-golfhorloge of afstandsmeter?

Ontdek onze tips om te kiezen tussen een golfhorloge of een afstandsmeter!

golfmateriaal onderhouden

Hoe onderhoud je golfmateriaal?

Ontdek de tips van Inesis om je golfmateriaal te onderhouden, zodat je er lang genot van hebt!

handschoen golf Decathlon Inesis

Hoe kies ik een golfhandschoen en de juiste maat?

In echt leer of in synthetisch materiaal? Voor rechterhand of linkerhand? Wat is de ideale handschoen om een goede grip te behouden gedurende al je golfsessies?

Hoe kies ik een golfbal.jpg

Hoe kies ik een golfbal?

Kunt je niet kiezen welke golfbal je wilt, hier vind je al onze tips om de juiste golfbal te vinden!

Hoe kies ik een golftrolley?

Hoe kies ik een golftrolley?

Golftrolleys zjn bestemd voor het vervoeren van je clubs tijdens het golfen. Er bestaan verschillende soorten trolleys. Decathlon helpt je om de juiste golftrolley te kiezen.

Hoe kies ik golfschoenen?

Hoe kies ik golfschoenen?

Golfschoenen met of zonder spikes? Voor droge of natte omstandigheden? Wij geven je de nodige tips om de juiste golfschoenen te kiezen.

hybride golfclub

Hoe kies ik een hybride golfclub?

Vind hier onze tips om de juiste hybride golfclub te kiezen!

Hoe kies ik een golfputter

Hoe kies ik een golf putter? Lees het hier

Wil jij een golf putter kopen maar weet je niet precies waar je op moet letten, ontdek ons golf advies en maak zo de juiste keuze!