Golfballen

Golfballen

Ben je op zoek naar nieuwe golfballen of lakeballs? Decathlon heeft een ruime keuze aan golfballen voor de beste prijs en voor spelers van alle niveaus. Ontdek het assortiment van de grote golf merken zoals Inesis, Titleist, Srixon, Callaway of Taylormade voor zowel de golfprofessional als de beginnende golfer. De milieubewuste golfer kan bij Decathlon terecht voor lakeballs. De Titleist Pro V1 en de NXT golfbal zijn beide uitstekende golfballen tegen een goede prijs. Kijk ook eens naar het assortiment golftees.

Terug naar artikelen
Kleur
Prijscategorie
Niveau
Merk
19 Artikelen
Best verkocht
 • Best verkocht
 • Prijs laag - hoog
 • Prijs hoog - laag
 • Korting hoog - laag
 • Best beoordeeld
 • Nieuwe collectie
 • Laatste kans
De actuele voorraad is momenteel niet beschikbaar voor de winkel Mijn winkel (Wijzig winkel)
  4.0/5 Op basis van 1449 reviews

  Eigenschappen van een golfbal.

  Golfballen hebben allemaal kleine putjes of dimpels, deze kuiltjes zijn ontworpen om de vluchteigenschappen van de golfbal te verbeteren en deze zijn gemiddeld 2,5 mm diep. Elke fabrikant bepaalt in principe zelf hoeveel putjes een golfbal heeft en hoe deze op de bal gepositioneerd worden. Het aantal kan variëren van 300 tot 812 dimpels. De buitenkant van een golfbal is van plastic en de binnenkant van een golfbal bestaat uit meerder delen, ook wel core genoemd. De kern heeft een of meerdere lagen en meestal bestaat deze kern uit hard rubber. Golfballen hebben vaak verschillende nummers, dit is puur ter differentiatie van de golfballen. Op deze manier kunnen golfers hun golfballen eenvoudig onderscheiden. Een golfbal met veel kleine dimpels vliegt over het algemeen 'beter' als een golfbal met relatief weinig en grote dimpels. Als gevolg van de rotatie van een golfbal en de weerstand die de dimpels geven, zal de bal afwijken naar links of rechts. Afhankelijk van het type dimpel zal een golfbal dus hoger of lager komen, maar de techniek van een golfer staat hier natuurlijk altijd aan de basis. Golfballen mogen niet zwaarder zijn dan 45,93 gram en niet kleiner zijn dan 42,67 mm.

  Welke golfbal moet ik kiezen?

  Over het algemeen spelen meer ervaren golfers vaak met een zachte bal en beginnende golfers zullen vaak een harde bal kiezen. Harde golfballen zijn over het algemeen vergevingsgezind en zullen minder snel afwijken naar links of rechts. Het blad van een golfclub heeft meer werking op een zachte bal dan op een harde golfbal en hierdoor zal een zachte bal eerder naar links of rechts afwijken indien je niet de juiste techniek hebt. Het blad zal minder invloed (minder rotatie) hebben op een harde golfbal en daarom zijn deze golfballen vergevingsgezind.

  Advies op maat van een Decathlon sport expert

  Al onze medewerkers hebben een passie voor sport en dit dragen zij ook uit in het actief beoefenen van sporten. De afdelingen worden over het algemeen ondersteund door sportieve verkopers die als sport experts gezien kunnen worden. Voor al je vragen over golfballen kun je dus terecht bij een van onze verkopers. Het grote voordeel van onze winkels is dat je er producten kunt proberen en passen. Vaak zijn er playgrounds waar wij stimuleren om de producten te proberen zodat je precies weet wat je in huis haalt.

  Levering van al je spullen

  Bij Decathlon kun je zelf de bezorgwijze kiezen, afhankelijk van het formaat van je product. Wij bieden je een volledig beveiligde betaalomgeving en een garantie van minimaal twee jaar op al je aankopen. Bij Decathlon heb je de keuze uit verschillende betaalmethoden en bestellingen vanaf €70,- worden gratis bij je bezorgd. Daarnaast kunnen alle bestellingen gratis worden geretourneerd binnen 365 dagen (met onze sportpas).

  Geef een sportief cadeau

  Cadeaubon kopen