Er zijn verschillende categorieën in het voetbal:

1. Vrije tijd voetbal:

Hoe kies ik een voetbal?

Voetbal op gras

Om te voetballen op gras heb je een bal nodig die zijn vorm en kwaliteit behoudt tijdens het hele spel. De bal moet voldoende opstuiten en het juiste gewicht hebben. Bekijk onze First Kick en F100 ballen!

Hoe kies ik een voetbal?

Voetbal op zand / strand

Om te spelen op het zand heb je een bal nodig die lichter en comfortabeler is. Zodat het prettiger aanvoelt als je met blote voeten speelt. Onze SUNNY en SOFTBALL ballen zijn hier speciaal voor gemaakt.

Hoe kies ik een voetbal?

Voetbal op straat / straatvoetbal

Om te voetballen op straat heb je een zeer duurzame bal nodig gemaakt van stevig polyester. Dit maakt de bal zeer slijtvast voor urenlang plezier! Bekijk onze BARRIO bal!

2. Veldvoetbal (training en wedstrijden)

Voor veldvoetbal raden wij aan om een bal te nemen met verstevigde vlakken en een butyl binnenbal zodat de bal zijn optimale vorm en opstuit behoud.

De vlakken van de bal kunnen op verschillende manieren bevestigd worden (hand gestikt, machine gestikt of gelijmd) dit zorgt voor een juiste ronding en duurzaamheid.

Alle KIPSTA ballen voor veldvoetbal ondergaan een protocol van 6 testen (gewicht, ronding, omtrek, drukverlies, waterabsorptie en opstuit) om een optimale kwaliteit te garanderen.

Ten slotte zijn er verschillende maten ballen: voor kinderen tot 8 jaar oud, kies een maat 1 of 3 (deze zijn lichter en beter te controleren). Voor kinderen van 8 tot 12 jaar oud kies je een bal met maat 4 en voor kinderen ouder dan 12 jaar kies je maat 5. De maat van de voetbal wordt ook op de bal gedrukt.

Hoe kies ik een voetbal?

Beginnen met voetballen of af en toe spelen:

Als je begint met voetballen of af en toe speelt, dan kun je het beste een duurzame bal kiezen. Je kunt het beste kiezen voor een machine gestikte bal (deze categorie bal behoudt zijn vorm en kwaliteit van opstuit tijdens het spel). Bekijk onze range F100 eens! Deze zijn ideaal voor de beginnende voetballer.

Hoe kies ik een voetbal?

Regelmatig trainen en een wedstrijd spelen:

Als je regelmatig traint en een wedstrijd speelt raden wij een duurzame bal met een goede drukbehoud en spelcomfort aan. In dit geval raden we een bal aan van onze F500 en F550 HYBRID range.

De hybride constructie is revolutionair, omdat de naden aan de binnenkant zijn gestikt (wat de bal duurzamer maakt) en de schuimlaag aan de buitenkant van de bal zorgt voor extra comfort.

Hoe kies ik een voetbal?

Om elke week te trainen en wedstrijden te spelen:

Als je elke week traint en wedstrijden speelt raden wij een duurzame bal, met een uitstekende drukbehoud en veel precisie aan. Zoals de ballen die aan de FIFA normen voldoen. In dit geval raden we een voetbal aan die thermisch is gelijmd. Zoals de KIPSTA F950 bal. Dit zorgt voor een perfecte ronding en waterdichtheid. De structuur op de bal zorgt voor een optimale precisie.

3. Zaalvoetbal

Zaalvoetbal of Futsal is echt een andere tak van sport. Daarbij hoort ook een andere bal met andere eigenschappen. Voor zaalvoetbal raden we aan om met een maat 3 (junioren) of maat 4 (senioren) bal te spelen die een lage opstuit heeft.

Hoe kies ik een voetbal?
hoe kies ik een voetbal

Diego

Voetbal expert

Al onze voetballen worden ingedeeld op duurzaamheid, drukbehoud en precisie. Het is belangrijk om de druk van de bal te controleren voordat je gaat spelen. Dit is beter voor het spelcomfort en de duurzaamheid.